Keukenavonturen

Chocoladecake met koekjesdeeg

 Ik ben weer een jaartje ouder, en dat betekent dat ik een heel erg goed excuus heb om nog eens een belachelijk ongezonde taart te maken (of twee).

Wie mij een beetje kent zal weten dat ik in het geval van cake onmiddellijk op Pinterest verdwijn voor een uur of twee of meer… En man, het was de moeite waard! Dit is mijn beste taart ooit! Voorlopig 😉

Bereid je voor op een overdosis chocolade en zoetigheid!

Het oorspronkelijke recept dat ik gevonden heb stond in cupjes, het voordeel daarvan is dat je geen flauw idee hebt van hoeveel kilo’s suiker er in je baksel zitten. Het nadeel is dat je ook geen zicht hebt op hoeveel je moet inkopen voor dit recept…

Ik heb ze dus even omgezet met behulp van deze handige tabel 🙂 Gaandeweg heb ik het recept helemaal ontleed en aangepast en heb ik er een eigen recept van gemaakt. Dit recept is trouwens goed voor 12 goede eters!

Cookie Dough Chocolate Cake

Ingrediënten

Chocolade Cake:

  • 225 gram bloem
  • 330 gram witte suiker
  • 90 gram cacao (geen nesquick ofzo, he!)
  • 11/2 tl baksoda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 60 ml (zonnebloem-)olie (zeker géén olijfolie)
  • 180 ml karnemelk (als je dit niet hebt, dan kan je het ook zelf maken met gewone melk en citroensap: meng 170 ml melk met 1/2 el citroensap en laat 10 minuten staan)
  • 180 ml hete koffie
  • 2 eieren

Cookie Dough “Glazuur”

  • 225 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 110 gram witte suiker
  • 200 gram licht bruine suiker (Cassonade)
  • 340 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 90 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 165 gram mini chocolade druppels (of klein gehakte chocolade)

Bereiding:

Chocolade cake

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee cakevormen in van ongeveer 22cm doorsnede.
  2. Meng de bloem, suiker, cacao, baksoda, bakpoeder en zout
  3. Mix de olie, karnemelk en de eieren en voeg er vervolgens de hete koffie bij (zorg dat de rest al gemixt is zodat je de eieren niet kookt)
  4. Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng goed (het deeg zal vrij lopend zijn)
  5. Giet het mengsel in de cakevormen zodat ze allebei even vol zitten (ik heb letterlijk een keukenweegschaal gebruikt want ik ben een ramp in schatten)
  6. Bak gedurende 30 min (halverwege kan je de taarten eventueel eens draaien zodat ze zeker overal even gaar zijn) prik er met een satéstokje in om te controleren. Als het stokje er zuiver uit komt, dan kan je de taarten uit de oven halen en omkiepen op een rooster en laten afkoelen.

Koekjesdeeg “glazuur”

  1. Klop de roomboter totdat ze er goed romig uitziet, voeg de suikers toe en klop op snel totdat het er fluffy uitziet.
  2. Zet de mixer op medium en voeg langzaam de bloem en het zout toe (op medium omdat je anders een stofwolk krijgt)
  3. Voeg langzaam de melk toe, drijf de snelheid terug op en mix totdat het er een beetje fluffy uitziet.
  4. Roer de chocolade druppels erdoorheen (je moet ze echt kleiner maken anders kan je het glazuur niet goed uitsmeren)

Chocolade Cake met Cookie Dough

  1. Smeer een laag glazuur op de cake
  2. Plaats de andere cake bovenop het glazuur
  3. Smeer ook hier een laag glazuur op
  4. Eet het overige glazuur op 🙂

Afwasstatus:

  • 1 eetlepel en theelepel
  • 2 mengkommen
  • Maatbeker
  • Kloppers
  • 2 bakvormen (of 1 die je hergebruikt)

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d