Kwijlen en Bijten – bijtspeelgoed voor baby’s

Aan de kant, Sophie de Giraf

Er zijn enkele constanten in het leven. Zo is er altijd een sok in de wasmand die zijn soulmate mist en gaan tutjes altijd verloren!
Volgens mij is er een extra dimensie, enkel en alleen voor tutjes en eenzame sokjes…

Het sokkenprobleem begint al voordat de sok de wasmand raakt. Laat dat nu net het probleem zijn, hij raakt nooit tot aan de wasmand maar verdwijnt gewoon.
Van de tutjes hoop ik binnen 3 jaar *wishful thinking* af te zijn. Maar voorlopig zijn het nog wel echte “essentials” in ons huishouden. Het probleem met die essentials is echter dat ze constant verdwijnen. Alsof hier in huis (zoals mijn zoontje van twee wel eens beweert) een monster rondloopt dat tutjes verzamelt en verstopt.

Ik dacht ooit een oplossing gevonden te hebben. “Gewoon” alle tutjes verzamelen in een grote pot. Maar al snel was die pot leeg. Of een speenkoord aan de tutjes hangen. Maar de meeste speenkoorden hebben niet zoveel body en verdwijnen dus mee met het tutje… Zo nu en dan komen we weer eens een tutje tegen, maar ze verdwijnen weer even snel. Daarom hebben we er ook een aantal “in de omloop”, waarvan ik er sommigen tot op heden maar één maal heb gezien.

Er is echter één tutje dat nooit verdwijnt. En dat is een tutje dat aan een geweldig speenkoord hangt.

Kwijlen én Bijten én Personaliseren

Als mama ben je -bijna logischerwijze- lid van een hele hoop Facebookgroepen. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er bestaat wel een groepje voor. En in elk groepje kom je wel iemand tegen die babyspulletjes maakt. Meestal zijn dit wel mooie spulletjes, maar er was er maar eentje waarvan ik dacht ‘dit wil ik hebben’. Dat waren de speenkoorden van Kwijlen en Bijten. Vanwege het aanhoudende tutjes-probleem vond ik dat ik wel een goede reden had om een mailtje te sturen naar Serena van Kwijlen en Bijten.

Er zijn kant-en-klare spulletjes, maar je kan ze ook zelf samenstellen. Ik word altijd een beetje gek als er te veel keuze is, mijn man trouwens ook (maar dat ligt volgens mij meer aan mijn getwijfel). Maar hoe leuk is het als je iets helemaal naar je eigen goesting kan laten maken?! Uiteindelijk hebben ik we toch een keuze kunnen maken!

Bijtspeelgoed

Buiten het feit dat het tutje niet meer verloren gaat (het speenkoord is iets groter dan de standaard en wordt dus niet zo gemakkelijk in een jaszak, broekzak, schoen of zetelspleet verstopt), is het speenkoord van geweldig materiaal gemaakt. Ken je dat geweldige krakende geluid van krokante chips, het breken van de Magnum chocolade, het lopen in de sneeuw of over dorre bladeren? Het fiepende geluidje van het knabbelen op de kralen kan zo bij in dat rijtje. Het ziet er niet alleen schattig uit, het klinkt ook nog eens schattig. En de mini is er zot van. *Fiep, fiep!*

Maar de mini zwaait ook graag met vanalles en aangezien wij niet van plan zijn om een cowboy groot te brengen, hoeft hij zijn lassowerpen niet te oefenen. Het speenkoord wordt dus enkel voornamelijk gebruikt voor onderweg (vanwege het formaat ongelooflijk snel terug te vinden in de handtas) zo geraken wij de tut niet kwijt en heeft de mini ook nog iets om op te knabbelen als hij uitgetutterd is.

Om thuis te knabbelen heeft de mini een bijtring gekregen, die in dezelfde stijl als het speenkoord is gemaakt (en helemaal voldoet aan de eisen van een perfectionistische zot).

Goedkoop, beterkoop?

Op Aliexpress word je bijna doodgeslagen met de hoeveelheid kralen, bijtringen en speenkoorden die er “identiek” uitzien als die van Kwijlen en Bijten. En ik moet zeggen dat ik ook wel eens iets in mijn winkelwagentje wilde klikken. Maar dan denk ik weer aan al die vreemde stoffen waarvan die producten wel of niet gemaakt zijn (die rechtstreeks in het babymondje gaan). Om nog maar te zwijgen over het grootste minpunt… de veiligheid. Met andere woorden: Hoe vast zitten de kraaltjes en van welk (goedkoop) materiaal is het koordje gemaakt?

Zelfs wanneer mijn computermuis al richting het mandje gaat, krijg ik nachtmerries van koorden die knappen en kralen die rondvliegen om vervolgens in de luchtpijp van mijn kleintje te steken. Hell no! Een kruippakje of een knuffel van Aliexpres tot daar aan toe (afhankelijk van de verwachte afwerking). Maar met veiligheid ga ik niet spelen. En waarom zou ik?

Voor de prijs hoef je het niet te doen, één van de simpelere speenkoorden die ik kan vinden in de winkel, kost evenveel als een gepersonaliseerde versie mét bijtkralen.

Het feit dat ik duizend kralen moet kopen voor 1 speenkoord met verschillende kralen, en dat ik niet weet of de kralen netjes vastzitten, maken dat ik wegblijf van Aliexpress.
Het feit dat ik uit duizenden kralen kan kiezen voor 1 speenkoord met verschillende kralen, en dat ik weet dat de kralen netjes vastzitten, maken dat ik nog eens naar de website van Kwijlen en Bijten surf…

Ach, er is tenminste 1 tutje dat niet verdwijnt! En de mini bijt niet meer in mijn vingers 😉

Hoe doen jullie dat met die tutjes (en kousen)? 

°Rose wilt een zakdoek uit haar jaszak halen en vindt maar liefst 3 tutjes terug… Die binnen no-time weer verdwenen zijn.°

x Rose xBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Reageer ook even, dat vinden we leuk!