Mamabrein

Mijlpalen voor je kindje, competitie voor de ouders

Mijlpalen vastleggen? Met de Milestone Baby Cards?

 Mijlpalen*, je zou er bijna onzeker van worden als je andere mama’s en papa’s hoort stoefen terwijl jouw kindje niet zo snel vooruit gaat.  “De schema’s beschrijven de gemiddelde baby, maar de gemiddelde baby bestaat eigenlijk niet.” Dat staat er dan ook niet voor niets! Er is geen reden tot paniek als jouw kindje sommige dingen nog niet kan (tenzij… Maar dat moet je even specifiek opzoeken of navragen bij de kinderarts) Sommige kindjes observeren wat langer voordat ze zelf acrobatentoeren gaan uithalen 🙂 En ‘acrobatentoeren’ is hier echt wel het juist woord! Als het kon zou ik dat kleine monster inpakken in noppenfolie!
 *op dit woord heb ik zo lang liggen zoeken! Ik zat maar met de direct-uit-het-Engels-vertaalde ‘mijlstenen’ in mijn hoofd. Maar dat klonk niet goed! En blijkbaar is het dus ook geen woord, resultaat: aha-moment met klap tegen het voorhoofd…
Maar vanaf wanneer is een mijlpaal behaald? Bijvoorbeeld: het monstertje zegt nu al een tijdje ‘mamamama’ maar kan ik dat bestempelen als zijn eerste woord? Voor mij is deze mijlpaal pas behaald als hij er ook een betekenis aan geeft. Maar ik ben misschien te streng?! Hoewel… ik moet wel zeggen dat hij altijd naar mij kijkt als hij het zegt, maar dat kan ook zijn omdat ik altijd heel erg enthousiast reageer 🙂 ‘JAAAAAAA!! Dat ben ik!!!’ En de man maar met zijn ogen draaien 😉
Ik was laatst mijn dagboek aan het bekijken en toen las ik: “Het monster begint vooruit te kruipen.” en “Het monstertje kruipt!” Hypothetisch gezien, welke dag zou je dan nemen om te pronken met je kleintje?? Ik zou de dag benoemen dat hij daadwerkelijk en doelgericht vooruit kruipt. Maar ik kan me voorstellen dat veel mensen dat niet doen…
‘Ons huppeldepup liep al op 9 maanden, die van u nog niet of wat?!’ Euhm, proficiat dan maar? Mijn boodschap is dus vooral: laat je niet zot maken! Ieder kindje heeft zijn tijd en het gaat al zo snel 🙂 Het idee alleen al dat je jezelf zorgen maakt omdat het “niet snel genoeg gaat”, is waanzinnig!

Maar… hoe leg je die mijlpalen vast als ze eenmaal in the pocket zijn?

Van Alice had ik milestonecards gekregen, superschattige kaartjes die je bij je kindje kan leggen en fotograferen zodra een mijlsteen, nee, mijlpaal is behaald. Ik heb het even volgehouden maar uiteindelijk vond ik dat de kaartjes de foto verstoorden… En JA, ik vergat ze ook de hele tijd…  Maar op de momenten dat ik er wel aan dacht, dan nam ik foto’s mét kaartje en zonder kaartjes…
Weg ermee, ik schrijf toch alles op! En ik heb zoveel leuke projecten gezien op pinterest (here we go again) I don’t need cards 🙂 Denk aan fotoboeken met leuke tekstjes of klik gewoon hier! Zoveel ideeën, zo weinig tijd 😉
x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: