Muggen en ander ongedierte VS je kids

Muggen en ander ongedierte 1Wij testten en wij vonden! Muggen? No way!

Muggen… het is zoiets waarvan ik elk jaar weer vergeet dat ze er zijn, totdat ik mezelf of mijn Bubbeltje vol zie staan met muggenbeten. Gelukkig merk ik het alleen maar tijdens de warme zomermaanden en blijf ik er van gespaard in de winter. (want muggen steken het hele jaar door werd het laatst wetenschappelijk bewezen)

 

Nu, die mugjes… stel dat jij degene bent met het “zoete bloed”, wat kan je dan doen om ervoor te zorgen dat je NIET gestoken wordt? Want er zijn duizenden producten en trucjes die dit zouden moeten verhelpen. Maar in realiteit is het toch niet zo simpel helaas.

 

Ik heb vroeger altijd van die apparaatjes gebruikt voor in het stopcontact te steken, maar deze zijn schadelijk voor kleine kinderen, het is vergif én ik vergat ze wel eens uit te trekken. Mugjes weg? Ja zeker. Ik ben altijd tevreden geweest van de typische Baygon producten. Maar voor een babykamer of dergelijke is dit niet oké.

 

Dan misschien eens een roll-on proberen? Dat werd me aangeraden door de apotheek. Mijn bubbeltje was op dat moment nog een baby en aangezien we ons de hele tijd verplaatsten zou dit, volgens hen, die ideale oplossing zijn. In de gebruiksaanwijzing stond inderdaad dat het mocht voor baby’s. Maar toen ik het gebruikte dacht ik toch: “nee, dit is niet oké!”  Ten eerste vond ik het al niet zo leuk om iets “chemisch” op zijn huidje te rollen, ik vond de gedachte dat daar bovenop ook nog eens zonnecrème en zonnestralen kwamen nog een stuk minder aangenaam. Ook de roller ging dus de vuilnisbak in.

 

Ook de muggenmelken waar mijn mama fan van is waren geen succes wegens te plakkerig, te aanwezig, niet werkend of te chemisch.

 

Dan eens een ultrasoon stekkertje proberen. Niets chemisch, enkel geluiden die wij niet horen. Wel, dit hielp voor geen meter! Ten eerste weet je niet als het überhaupt wel iets doet, want je kan het zelf niet horen dus ook niet controleren. En ten tweede is ook dit beperkt tot de ruimte waar het insteekt. In mijn test was zelfs die ruimte niet muggenvrij!

 

En toen stuitte ik op Parakito! °alleluja°

Parakito zijn armbandjes waarin je een soort van klein tabletje steekt die vervolgens een geur verspreiden die er voor zorgt dat de mugjes wegblijven. Klinkt goed. Is het dat ook? Wel, ik ben fan, maar ik zal de voor- en nadelen even op een rij zetten:

 

Voordelen Parakito:

  • Je hebt het overal bij dus ben je overal beschermd.
  • De armbandjes zijn ook geschikt voor zwangeren en kleine ukkepukken.
  • De armbandjes bestaan in verschillende kleuren en in kindermaten. Mijn bubbeltje vindt zijn armband geweldig stoer en draagt hem dus ook met plezier.
  • Geen chemische toestanden.
  • Geen stroomvretende stekkers.
  • Je kan er mee slapen, je kan er mee zwemmen, …

Nadelen Parakito:

  • Als je een goede neus hebt en citrus je ding niet is, zou je de geur wel eens als onaangenaam kunnen beschouwen. (ik ben dol op de geur! Just sayin’)
  • Elke twee weken dien je de tabletjes te vernieuwen. Ik doe er langer mee, maar het is toch wel een kost natuurlijk.
  • Het is een armbandje. Dat betekent dat het zichtbaar is. Mij stoort het niet, maar als jij absolutely fabulous bent stoort zo een ding misschien? Ze hebben wel super leuke prints. De mijne is een zebra print… dus eigenlijk zie ik het probleem niet haahah.

 

Dus je ziet het… er is een oplossing!

 

Ik testte ondertussen trouwens ook nog de muggenlampjes met UVA lampen erin, maar daar zat voorlopig nog geen dood mugje in het bakje… ° to be continued°

 

 

x Alice x

Reageer ook even, dat vinden we leuk!