Reviews

Good Goût, ook echt goed? #review

Geschreven door Alice & Rose

Gezonde pakjes en zakjes?

 Om even Dora the explorer te citeren: ‘Het lukte, het lukte, het lukte! Yeah! Yes, we did it!’
We hebben ons eerste gratis blog-pakketje mogen ontvangen. Zoals je hier kan lezen is dit natuurlijk niet het opzet van deze blog, maar het is zooooo leuk!
Wat kregen we? °Tromgeroffel°
Baby Food van GoodGoût

In totaal kregen we 4 fruitpapjes, 2 baby-fruitpapjes, een baby-maaltijd en een pakje rijstwafels toegestuurd.

Zoals het goede ouders betaamt, gingen wij natuurlijk eerst proeven. Want ik steek niet zomaar om het even wat in de mond van mijn kind (daar zorgt hij zelf wel voor: ‘Haal dat kiezelsteentje uit je mond!’, ‘Niet aan de klink likken!’). De 4 fruitpapjes leken ons goed testmateriaal. De baby-fruitpapjes, bestemd voor kinderen vanaf 4 en 6 maanden, liggen in de kast klaar voor de jongste spruiten van de familie. De baby-maaltijd mét varkensvlees is uiteraard voor de mini van Rose die niet persé halal eet 😉

 

(Peer, kweepeer en vanille)

 

(Appel, passievrucht en granaatappel)

 

(Rode vruchten en haver)

 

(Aardbeien, veenbessen en hazelnoten)

 

Onze meningen waren niet unaniem. Zo weet je ook dat we ze echt getest hebben en eerlijk zijn 😉 

Voor Alice kan het niet zoet genoeg zijn en voor Rose mag het best wat “gezonder” smaken. De mannen waren na het tweede pakje al helemaal de kluts kwijt en vonden andere belangrijke taken om te doen. Nieuwe pamper, iemand?

Het tweede testpanel (bestaande uit niemand minder dan het monster) was heel eenstemmig doch verwonderd dat sommige fruitpapjes nogal erg leeg waren (vooral het oranje zakje voelde redelijk licht aan) Resultaat: een dikke mmmmmh! 

De rijstwafeltjes met chocolade-hazelnootpasta vielen ook erg in de smaak. Anders dan de anderen zit hierbij de pasta tussen de rijstwafelhelften, dus minder kans op vieze chocohandjes!

Maar wat is er nu zo bijzonder aan GoodGoût Waarom wordt er überhaupt moeite gedaan om mensen kennis te laten maken met dit merk terwijl die winkels vol liggen met zakjes fruit? Als je de achterkant van de zakjes bekijkt dan weet je waarom. Het is overduidelijk dat alles wat in de zakjes zit 100% biologisch is, dus je weet dat je je kind niet volpropt met conserveermiddelen, kleurstoffen of overbodige suikers. (In tegenstelling tot sommige andere zakjes en pakjes). Het is gewoon fruit, fruit en nog eens fruit plus eventueel wat noten of haver.

 

De textuur zelf is ook lekker smeuïg, niet te lopend, en is dus ook handig om op een babylepeltje te knijpen zonder dat het er zomaar afdrupt. Natuurlijk kunnen peuters en kleuters het gewoon uit het zakje slurpen. (Zou dat met het oranje zakje zijn gebeurd?? Who ate all that??)

 

Zelf hebben we het merk GoodGoût nog niet in de winkel zien liggen, maar dat is waarschijnlijk omdat we er nog niet echt op hebben gelet. Wedden dat we het nu overal tegen komen? We zijn wel al even gaan zoeken waar het overal te verkrijgen is en blijkbaar is dat onder andere gewoon in de Colruyt, maar ook in de Bioplanet en enkele biologische webwinkels.

 

goodgout, fruitpap, babyvoeding

Of de verpakkingen zo ecologisch zijn, dat weten we niet. Maar zo kan je over alles beginnen mekkeren. Het design zit in elk geval echt wel goed. Lekker clean en duidelijke verpakkingen voor de jongste kindjes (3 tot 15 maanden) zodat mama en papa weten wat ze te eten geven, en vrolijke monstertjes die de oudere kindjes aanspreken (vanaf 3 jaar). Onze nieuwsgierigheid was in elk geval al gewekt na het zien van de monstertjes 😉 Een idee voor monster-merchandise?

 

Voor Rose is enkel de taal een hekelpuntje; de volledige informatie is (voorlopig?) enkel terug te vinden in het Frans. Tweetalige Alice had het niet eens door…

 

°Alice knijpt snel nog wat fruitpap op haar lepeltje°
°Rose…  °

x Alice x Rose x

#sponsored #woohoo

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: