Creatief

Wanneer Pinterest-easy eigenlijk Pinterest-f*cking-hard is…

Huis-tuin-en-keuken trucjes gone wrong…

Ik had op Pinterest een recept gevonden om je eigen neusstrips te maken. De foto erbij was veelbelovend dus heb ik het erop gewaagd…

Voor de neusstrips heb je maar 2 ingrediënten nodig; melk en gelatinepoeder. Natuurlijk had ik één van de twee niet… Rarara… Maar ik had wel gelatineblaadjes!

Na wat research op het wereld wijde web kwam ik erachter dat gelatineblaadjes net zo goed zijn als het poeder. Jay!!!

Het recept vraagt om 1 eetlepel melk + 1 eetlepel gelatinepoeder.

Dus even rekenen:
1 eetlepel gelatinepoeder weegt 8 gram
9 gram gelatinepoeder is gelijk aan 6 blaadjes gelatine
Ik heb dus 6 blaadjes gelatine gebruik met 1 eetlepel melk.

Het recept is simpel: Gelatineblaadjes  5 à 10 minuten laten weken. Melk toevoegen. 10 seconden in de microgolf. Mengen en een beetje laten afkoelen. Het mengsel met een make-up borstel* aanbrengen. Laten drogen en aftrekken.

*NO way dat ik mijn goede borstel hiervoor mogelijks ga verpesten! Ik heb dus een verfpenseel genomen 🙂

Wel, dat viel tegen… Mijn na-foto is zo mogelijk nog erger dan mijn voor-foto!!! En neen, ik zet hem niet online 😉 Misschien ligt het aan de blaadjes, maar ik ga toch niet speciaal naar de winkel om het nog eens te proberen. Een dikke fail dus. En ik had redelijk veel “prut” over…

Ik moet wel zeggen dat mijn neus iets zachter is geworden. Maar ik ga het toch houden bij de echte neusstrips (waar ik, na het close-up bekijken van de foto’s, echt nood aan heb!) Daarvoor wil ik dus wel speciaal naar de winkel gaan 😉

Op naar de volgende DIY!

x Rose x

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: