Vertelsels

Beautyroutine met een baby in de badkamer

Jezelf opmaken met een monster op de badkamer… Mijn “beauty-routine”

Dagdagelijks gebruik ik niet zoveel make-up. Niet omdat mijn huid er flawless uitziet (I so wish!) maar omdat ik werkgerelateerd de hele dag met een mondmasker rondloop… In plaats van foundation op te smeren kan ik net zo goed de tube in mijn masker leegknijpen… Daarbij kan ik er de tijd gewoon niet aan besteden om mij élke dag op te tutten. Mijn beauty routine stopt dus al bij: wassen – omkleden – haren in een dot – mascara. Not much of a “beauty” routine dus…

Om dus even terug te komen op mijn enige beauty-momentje in de ochtend: ik heb lange, maar ook zeer stijve wimpers. Zodra de mascara is opgedroogd dan steken mijn wimpers *piew!* recht naar voren in plaats van mooi naar boven te krullen. En hoewel er zoveel verschillende mascara’s bestaan heb ik nog altijd niet THE ONE gevonden. En ik heb er al veel getest, van Catrice tot Helena Rubinstein.

Hetgeen dat nog het beste voor mij werkt zijn twee mascara’s: eentje om genoeg mascara op mijn wimpers te krijgen en de volgende om mijn wimpers zo goed en zo kwaad mogelijk naar boven de “krullen”. De eerste mascara mag eender welke mascara zijn, zolang het maar goed smeert. De tweede is Volume Million Lashes van L’Oreal. En nee, ik kan niet enkel die laatste gebruiken, want om de een of andere reden is die niet goed om de mascara over mijn wimpers te verdelen. Twee mascara’s dus, en that’s it 🙂

Maar…
Wanneer ik met mijn vriendinnen afspreek, dan wordt echt alles uit de kast gehaald. De meest gangbare omschrijving van mijn vriendinnengroep is dan ook “chi-chi”. Ik spreek voor mezelf, maar in het dagelijkse leven ben ik allesbehalve chi-chi. Tenzij natuurlijk, wanneer ik een afspraak heb met de meiden (of met mijn man), dan wordt er een extra efforke gedaan 🙂 Wat niet altijd zo simpel is met een klein kindje in huis. Vooral als je niemand hebt om even op te letten.

Het monster kan altijd terecht bij één van de grootouders, maar meestal brengen we hem pas als we klaar zijn (lees: opgetut en omgekleed).  Wanneer de man nog niet terug is van het werk en ik mij al wil klaarmaken, komt het monster dus mee op de badkamer…

Meestal verloopt het dan zo:

Haren zijn mooi gedaan. Haardroger is uit de lade getrokken 
Foundation zit erop. Wc papier is afgerold 
Oogschaduw is gedaan. Spullen zijn in bad gegooid 
Mascara en blush. Wc-borstel en ontstopper

‘Zet hem toch in een relax’ Toen hij 3 maanden was (of iets ouder of jonger, idk) zette ik hem wel eens in de doomoo-poef. Maar ons monster is zo’n wriemelkont dat hij er op een bepaald moment ondersteboven in lag… En als ik hem alleen op zijn kamer laat, dan heb ik het ook geweten… Nee, liever bij de mama op de badkamer 🙂
Dus maar goed dat vrouwen kunnen multitasken *ahum* (opruimen en opmaken)
Het is trouwens niet zo dat het monstertje stout is of aandacht probeert te trekken, nee, hij ziet de badkamer gewoon nog als één ‘grote’ ontdekkingstocht van bijna 6m²…

De producten die ik gebruik zijn trouwens heel gevarieerd. En dankzij Alice heb ik al heel wat producten kunnen uittesten (af en toe krijg ik eens een zakje met haar teveel aan beautyproducten) maar soms zijn de budgetproducten nog het beste. Ik heb verschillende producten die ik afwisselend gebruik. Ik heb mij even een beautyblogster gewaand en alles leuk gefotografeerd 😉

Ik: ‘En wat vind je ervan?’ Hij: ‘Zou je geen andere schoenen aandoen?’

Op kousen opstap gaan is geen optie en dus volgt het -waarschijnlijk- moeilijkste onderdeel van het optutten: Welke schoenen???

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!