recept feta spinazie flappen
Keukenavonturen

Feta-Spinazie Flappen

Blijkbaar is het een Grieks gerecht, maar bij bij vond het zijn oorsprong in een Turkse supermarkt. Het is een gerecht waarvoor mijn man plots spinazie lust en geregeld een zakje meebrengt vanuit winkel. Vergezeld met wat fetakaas en bladerdeeg, natuurlijk…

Spanakopita

Ingrediënten:

  • Spinazie (300 à 500 gram)
  • Fetakaas (200 gram of naar believen)
  • eventueel 1 ajuintje
  • 1 vel bladerdeeg (de ronde vind ik het gemakkelijkste, maar rechthoekig gaat ook)

Bereiding:

  1. Blancheer de spinazie (een bodempje water in een grote ketel, spinazie erbij en koken totdat de spinazie helemaal is geslonken).
  2. Laat de spinazie uitlekken. Knijp hem desnoods uit (van zodra het wat is afgekoeld).
  3. Snij de ajuin in stukjes en fruit even tot hij glazig is.
  4. Snij of knip de spinazie in grove stukjes.
  5. Meng de ajuin en de spinazie in een kom.
  6. Verkruimel de fetakaas en voeg dit aan de spinazie en ajuin toe
  7. Rol het bladerdeeg uit (normaal hebben wij ronde vellen, die snij je dan twee keer in de helft en dan maak je driehoekjes. Nu hadden we een rechthoek).
  8. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, vouw deze dicht.
  9. Plooi de randjes voor de zekerheid nog eens om en druk ze dicht met een vork.
  10. Zet de flappen 10 minuten in de oven op 200°C (maar houdt ze voor de zekerheid en beetje in de gaten, elke oven is anders).
  11. Haal de flappen uit de oven en laat ze zoveel afkoelen totdat je ze niet meer kan weerstaan 🙂

Afwasstatus:

  • Ketel
  • Vergiet
  • Mes of schaar
  • Kom
  • Vork en lepel

x Rose x

feta spinazie flappen pin it
Pin it!

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!