Reviews

Puf Puf Puf… de luchtbevochtiger #review

Luchtbevochtiger1Is zo een luchtbevochtiger nu de moeite of?

Heb jij al ooit last gehad van de kriebelhoest? Zo die vervelende, irritante, eeuwig durende kriebelhoest die je op de meest genante momenten opduikt. Denk aan de tram, in de cinema, midden in een vergadering of als je probeert te slapen.

Wel, ik ben bij elke verkoudheid weer het slachtoffer van de kriebelbacterie. Elke keer weer. En ik haat dat. Ik heb werkelijk al elke hoestsiroop en huis- tuin – keukenmiddeltje geprobeerd, maar niks hielp. Ik haat de kriebelhoest. Het enige positieve aan dat ding is de buikspiertraining die je er van krijgt. Maar de genante momenten, inclusief rood hoofd en verstikkingsverschijnselen zijn niet leuk!!

 

Nu blijk ik een DNA stengeltje, in hoeverre dat het mogelijk is, doorgegeven te hebben aan mijn kleine bubbel. Ook hij heeft het elke keer weer zitten. En na ook alle “kidshoestsiroopjes” uitgebrobeerd te hebben bracht een vriendin me op een goed idee! Want die siroopjes, dat is me toch ook rommel in een potje. De meesten zijn puur suiker!

Maar ik geraak afgeleid. Ik was bij het goede idee van een vriendin. De luchtbevochtiger! Yesssss!

Zij gebruikte hem voor haar huid, ze had namelijk al jaren last van een soort eczeem en na veel crèmes en zeepjes en niet zeepjes had een arts haar zo een stoomdingpuffer aangeraden. En met succes! Ze is zelfs zo fan ervan, dat ze hem wel eens verplaatst naar de living overdag en dan ’s avonds weer meeneemt naar de slaapkamer…

Dus, ik naar mijn, helaas nog steeds niet gesponsorde, Bol.com vriend en een modelletje aangeschaft. Netjes de dag erna geleverd, zoals we het gewend zijn, en het ding ging op de kamer van mijn bubbeltje.

Water erin (verschrok me hoeveel water er in kan, zeker drie liter!!!), in het stopcontact en hop!

Bubbeltje in bed, zonder hoestsiroopje, en fingerscrossed…

 

°it’s a miracle°

 

Geloof het of niet, maar we hebben allemaal goed geslapen. Mijn bubbeltje hoesste wel nog af en toe, maar niet meer zo intens dat hij er van moest overgeven. Is het nu omdat hij sowieso aan het genezen was of niet, maar ik ben fan! Sindsdien hebben we ook een hygrometer op zijn kamer staan en zetten we de bevochtiger af en toe een nachtje aan. Ik heb het ook al op andere kamers gezet en het lijkt wel echt… aangenamer…

 

De feiten:

 

Hoeveel kost zo iets? 

Vanaf 30 à 40€ heb je al een fatsoenlijk model in huis.

 

Hoeveel water kan erin? 

Je hebt er met kleine reservoirtjes, maar die kan je niet de hele nacht aan laten staan. Een reservoir van 3 liter is misschien even zwaar om te dragen, maar wel de moeite om een langere periode te overbruggen zonder er naar om te kijken.

 

En wat als het water op is? Kan ie dan in brand vliegen ofzo?

Wel, die ik bestelde stopt netjes en geeft een rood lampje weer als hij leeg is. Daarbij wordt de lucht op een speciale manier verdamt en komt het eruit als koude damp en niet als hete stoom. Kidsproof dus.

 

Maakt het veel lawaai?

Ook hier doet mijn aangeschaft model niet veel meer als lichtjes zoemen met af en toe een luchtbubbel geluid.

 

Merk je dan ook ineens vocht op je ramen enzo??

Nee, hij bevochtigt de lucht, maar het creërt geen condens op je ramen ineens. Je behang zal er niet vanaf pellen ineens! 😉  Ohja, en je haar gaat er ook niet ineens van krullen.

 

En stopt ie als het vochtig genoeg is?

Dat doet de mijne nu net niet. Dan moet je voor een duurder model gaan. Als je er eentje aangeschaft voor je dure piano of voor je antieke boeken, dan kan ik me voorstellen dat een “optimale luchtvochtigheid” noodzakelijk is, maar voor ons, mensen, is er eentje zonder hygrometer ook oké hoor.

 

Dus, als jij ook wel eens met een droog hoestje zit, of een extreem droog velletje, of een goed verstopte neus ofzo, … dan is het misschien nog een goed idee voor jou en je kiddos!

 

Andere gebruikservaringen zijn altijd welkom!

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d