Moederschap

Hoort je kind er altijd bij?

Hoort je kind erbij? 1Wat als je kind er “teveel” aan is?

 

Ik zit al dagen te twijfelen of ik deze blogpost wel online zou zetten omdat ik me afvraag of ik zelf misschien niet gewoon overdrijf en omdat ik niemand wil viseren.. Maar aangezien jij dit nu leest heb ik beslist hem online te gooien…

 

Waarover het gaat?? Wel… over het feit dat ik het echt niet oké vind als mensen geen interesse in mijn kind tonen…

 

I know…

 

Je mag reageren…

 

Kinderloze mensen denken nu vast:”djeezus, mens, get a grip“, maar er zijn misschien toch ook mama’s die me begrijpen.

 

Ik zal het even uit de doeken doen wat ik nu precies bedoel

 

Twee maanden geleden ben ik bevallen van mijn tweede zoontje. Een spruit van een kereltje! 🙂  Om dit geweldig nieuws aan te kondigen aan iedereen werden er geboortekaartjes gestuurd en werd er een babyborrel georganiseerd voor iedereen die niet thuis of in het ziekenhuis kon geraken. Want natuurlijk ben ik zo fier als een gieter en wil ik mijn kleine wolkje aan iedereen laten zien. En dat creëert natuurlijk verwachtingen…. Ik verwachtdat mensen ook enthousiast zijn over mijn spruitje… Ik verwacht stiekem dat ze allemaal zo snel mogelijk eens komen kijken en dat ze willen horen hoe het met hem gaat en dat ze wel eens een foto of hem zelf willen zien…

 

En daar wringt nu net het schoentje… Kan ik dit verwachten??

 

Is het oké om van mijn vrienden en familie te verwachten dat zij ook interesse tonen in mijn nageslacht? Wat als ze nu echt not into kids zijn??

 

Ik zal je een voorbeeld geven…

Een groepje van mijn vriendinnen plande een bezoekje om de baby te komen bekijken. Spijtig genoeg was één van hun belet last-minute en kwam ze niet mee… Nu, twee maanden later, heb ik haar nog niet gezien en zij dus mijn klein spruitje ook niet… En dat vind ik niet leuk… Erger nog… Ik vind dat niet oké… Mijn gevoel zegt: you like me, you like my baby… Maar is dat wel oké vraag ik me dan af? Heb ik het recht om boos te zijn? Kan ik verwachten dat iedereen zomaar ineens babyminded wordt?? 

 

Wel… sorry not sorry, maar ik vind van wel! °don’t shoot me°

Ik vind dat mensen die mij graag zien ook interesse moeten tonen in mijn kids. Al zien ze maar één keer per jaar, dat is genoeg, maar ze moeten er interesse in tonen. Waarom? Omdat ik van ze hou!! En als je vriendinnen ergens van houden dan respecteer je dit. Dat is zoals een hobby. Als je een vriendin hebt die graag haakt dan vraag je hier toch wel eens iets over ook al interesseert het je geen ene moer??

 

Dus aan alle mensen die vriendinnen hebben met kids: doe eens wat moeite!! Verwacht niet dat die persoon 100% hetzelfde blijft als ervoor. Als je een groep feestbeesten hebt en één ervan krijgt ineens een baby, dan snap ik dat de rest er misschien nog niet klaar voor is, maar doe wel eens wat moeite voor haar en dat kleine ukje!! En verwacht niet dat ze dezelfde is als ervoor en even gemakkelijk kan gaan meefeesten.

 

Nog zoiets! Iets waar ik zelf niet goed weet wat ik zelf correct vindBabysit of meenemen? 🙂

 

Als vrienden iets organiseren, mag je dan altijd je kinderen gewoon meenemen? Lijkt me niet de bedoeling…. Want die kinderen willen ook aandacht, en daar zit niet iedereen op te wachten… Maar een babysit fixen altijd is ook niet leuk… Moeten je single Friends zich dan aanpassen en plots alles in de Efteling organiseren mèt pannenkoeken? Niet persé… Hahahahah… Maar als mama kan je echt niet elke keer een babysit fixen. Dus dan heb je ook nog die Friends die zeggen: och, die is nog klein, pak die maar gewoon mee, daar merken we niets van. Fijn, denk je dan! Totdat je ziet dat het pas om 19u ’s avonds begint… in een restaurant…. Dan kan je ze toch niet meenemen? Of leg je ze dan te slapen onder de tafel?

 

Hoe meer ik erover nadenk hoe meer ik in de war geraak… Is het misschien een gezonde mix van alles? Want ik verwacht niet dat de wereld rond mij en mijn kinderen draait, en ik verwacht ook zeker niet dat iedereen zich voor mij aanpast… maar stiekem verwacht ik wel dat ze er een beetje rekening mee houden…

 

En nu ik erover nadenk moet ik zeggen dat de meeste van mijn vrienden geweldig zijn…  °love you guys°.

We hebben gelukkig een gezonde mix van geweldige avondfeestjes (babysit) en zalige foute dagfeestjes mèt BBQ bij iemand thuis (kids welkom).

 

 

°Alice neemt er haar agenda eens bij en nodigt iedereen uit voor een brunch bij haar thuis°

 

 

x Alice x

1502206380

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d