Reviews

Coocarooc, de ultieme bolderkar?

Wie kan zich dit nog herinneren? Dan weet je dat we dit jaar naar de zee zijn geweest en dat we CONSTANT gebruik maakten van een geleende bolderwagen…

Na veel opzoekwerk, nadenkwerk en het (on)nodige getwijfel, hebben we eindelijk de knoop doorgehakt en op het knopje “bestellen” geklikt:

YES, WE DID IT! We zijn vanaf nu de trotse eigenaars van een Coocarooc Breeze.

Waarom een bolderwagen?

Waarom een bolderwagen kopen als je al een buggy hebt?

Trekken is gemakkelijker dan duwen. Op het strand of in het bos is de ondergrond niet altijd gemakkelijk te doorkruisen met een buggy.

Je kan er veel spullen in kwijt. Man, dat ding heeft afgezien met ons op het strand! Handtas, verzorgtas, rugzakje, strandspeelgoed, jassen, laarsjes, regenhoes, knuffel (boodschappen voor een week en een pan die we pas hadden gekocht) dit gaat niet in een buggy!

Je kan er meerdere kinderen in kwijt. Heb je de opsomming hierboven gelezen? Zet daar nog eens twee kinderen bij (eentje van 1 en eentje van 3) die voldoende bewegingsruimte hadden om in en uit en in en uit en in de wagen te gaan.

Vereisten voor een goede bolderwagen

Er zijn heel veel verschillende bolderwagens, dus we hadden een aantal voorwaarden:

 • Stevig (geen materiaal dat na een half jaar versleten is)
 • Veilig (stoeltjes met riempjes, de mogelijkheid om een maxicosi te bevestigen)
 • Goede banden (geen mini wieltjes, maar bijna kruiwagenbanden om de meest robuuste wegen te doorkruisen)
 • Afdekbaar (een kap waarbij we toch nog een zicht hadden op de inhoud van de kar)
 • Volledig opplooibaar (niet dat we een gigantische kar in de garage hebben staan of dat het slechts minimaal opplooit dat je het net zo goed niet kunt opplooien)
 • Prijs/kwaliteit (er zijn karren met een prijskaartje waar je van achterover valt, deze was ook prijzig maar in verhouding veel beter dan de anderen)
 • Groot genoeg (er moet meer dan 1 kindje in kunnen + het moet comfortabel blijven!)
 • Eventueel tweedehands? We hebben veel tweedehands bolderwagens gevonden, maar de Coocarooc zijn we nergens tegengekomen! Dit kan twee dingen betekenen: ofwel is hij zo goed dat niemand hem wegdoet, OF hij is nog zo onbekend dat niemand hem heeft.

Met al deze voorwaarden in gedachten zijn we uiteindelijk bij de Breeze van Coocarooc gekomen.

Conclusie:

Stoepranden zijn zo gemakkelijk te nemen! Op, af, op, half af, over, naast… Je voelt er niets van, geen geschroemp.

De wagen is heel wendbaar, dus geen getrek en gesleur. Je moet er alleen aan denken dat je de wagen achter je aan trekt en dat je dus achterom moet kijken als je draait, want anders heb je dat paaltje wel mee. Oeps 😉

Om te winkelen is het ook handig. Wij hebben op wandelafstand een paar winkels liggen en de coocarooc voelt bijna aan als een winkelwagen die je mee naar huis kan nemen 🙂

Het opplooien van de kar gaat ook heel gemakkelijk en heel compact: opgeplooid is hij maar 70 x 67 x 27 cm. Enkel past de Coocarooc niet volledig in de draagtas wanneer je er de zitjes bij hebt gekocht. *Minpunt!*

Nog een klein minpuntje: de rem zit vervelend. Niet dat je die vaak gaat gebruiken, maar doordat hij redelijk ver openstaat kan je niet snel even knijpen. Je vingers op de rem laten rusten voelt niet zo comfortabel aan.

Tijdens een weekendje weg hebben we tot drie keer toe platte band gehad. De banden zijn dus gevoeliger dan dat we gedacht hadden. ALHOEWEL, de grond daar was bezaait met snoeisel van een struik met hele scherpe doornen die aan menig schoen bleven hangen. Dus de gevoeligheid van de banden is relatief.

De dichte kap die wij hadden besteld was niet leverbaar. Door één of andere productiefout is er een tijdelijk langere levertijd. We kregen een vriendelijk bericht van de klantendienst en nu hebben we, in afwachting, een doorschijnende kap. Maar om eerlijk te zijn is die doorzichtige kap wel heel schattig. Functioneel bij regen, niet zo bij zon.

Dit is wat wij precies hebben gekocht:

 • Breeze basic set
 • Gesloten kap – Breeze transparante kap
 • Voorstuk kap transparant (ondanks het Belgische weer hebben wij deze nog niet moeten gebruiken)
 • Achterstoeltje
 • Veiligheidsgordel (eentje zit standaard bij het achterstoeltje, maar wij wilden er twee)
 • Breeze draagtas

Wij hebben de Coocarooc nu een dikke maand in ons bezit en we hebben er nog geen spijt van! We hebben hem al meegenomen naar het strand, naar een festival, naar de winkel en gewoon tijdens het wandelen. En ons monstertje zit lekker relaxed in zijn mooie kar, te genieten van alle aandacht die hij en zijn kar krijgen 🙂

x Rose x

Ps: Nee, je kan hem niet achter de fiets hangen 😉

De grote “MAAR”

November 2017 – Hoewel we, een dik jaar later, nog altijd blij zijn met onze bolderkar, hebben we het idee dat Coocarooc op een faillissement aan het afstevenen is… Ze zijn namelijk onbereikbaar! Je kan nog altijd vanalles bestellen op hun website maar voor je garantie en eventuele problemen kan je nergens terecht… Ik heb hier dus niet enkel een leuke review zonder minpunten.

December 2017 – Het is gebeurd. De website is down. Mocht je nog een Coocarooc willen dan kan je hem volgens mij enkel nog tweedehands vinden. Hoe zat dat ook alweer met die Murphy?

Februari 2019 – Ik kan er geen pijl meer op trekken, maar de site is weer online… Of toch niet???

Augustus 2020 – We hebben bevestiging gekregen… Coocarooc is niet meer…

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

11 reacties

 • Lies

  ?! Je had mij al overtuigd: dit was de ideale bolderkar voor mee te nemen op skivakantie. Maar ik vermoed dat hij dus onvindbaar zal zijn.
  Jullie lenen die van jullie toevallig niet uit voor een weekje ?

 • Rose

  Dag Lies, ondertussen is de site van Coocarooc weer alive and kicking. Maar hoe of wat is voor ons een vraagteken (ondanks al de reclame die we hier maken :p)…
  De kar wordt bij ons alle dagen gebruikt, dus een weekje uitlenen is al wat moeilijker *sorry*

 • Randy

  Hoi
  Weet iemand van jullie waar ik nu nog aan een reserve buiten en binnenband kan komen voor de Coocarooc? Ik zou er graag op reserve willen hebben.
  De site ligt er uit van Coocarooc
  Mvg, Randy

  • Rose

   Dag Randy, ik zou sowieso een bandenreparatieset aanschaffen (die van de Action heeft ons goed geholpen). En anders eens langsgaan bij een fietsenmaker, die zal vast wel wat onderdelen hebben liggen die passen. Veel succes ermee!

 • Carolien Latupeirissa

  @Lies, ik weet niet of je nog op zoek bent, maar ik ga de mijne op marktplaats aanbieden. Hij gaat weg voor 350 euro. Dat is inclusief de allerlei accessoires.
  Mvg, Carolien

  • Marijke

   Hey tot welke leeftijd zouden kinderen hierin vervoerd kunnen worden ? Heb 2 kids van 4 en 6 en de buggy is geen optie meer . Ben alleenstaand mama dus op het einde van de dag na een lange uitstap 2 aapjes dragen plus spullen is te vermoeiend vandaar de keuze van een bolderkar . Ik twijfel tussen deze en een rambler ?.

   • Rose

    Dag Marijke, dat ligt er een beetje aan hoe groot je kinderen zijn. Onze zonen van 5 en 3 kunnen naast elkaar zitten, maar dan zitten ze echt wel tegen elkaar aan. Ze kunnen ook tegenover elkaar zitten (dan zit er eentje niet op het bankje), hetgeen we sowieso doen als de jongste telg van anderhalf bij in de kar zit. (Hier passen ze dus met drie in de kar.)
    Ik ben nog altijd zeer tevreden met de Coocarooc, maar ze zijn volgens mij wel echt failliet nu. Je kan ze natuurlijk wel tweedehands vinden, zoals je hierboven kan zien 🙂
    Veel succes ermee, ik ben benieuwd wat je uiteindelijk zal kiezen! Groetjes, Rose

  • Annet

   Ik ben nog op zoek naar een shop waar je deze bolderkar kan kopen. Wie weet waar? Of evt tweedehands. Carolien heb jij hem nog?

  • Rose

   Beste Annet,
   Ik heb Carolien een berichtje gestuurd, dus nu is het even afwachten. Ze schreef dat ze hem op Marktplaats wilde aanbieden, dus misschien kan u daar ook al eens een kijkje nemen. Haar bericht is natuurlijk wel van een tijdje geleden, dus het kan zijn dat ze hem reeds heeft kunnen verkopen.
   Succes ermee!
   Groetjes, Rose

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: