Reviews

Coocarooc, de ultieme bolderkar?

Wie kan zich dit nog herinneren? Dan weet je dat we dit jaar naar de zee zijn geweest en dat we CONSTANT gebruik maakten van een geleende bolderwagen…

Na veel opzoekwerk, nadenkwerk en het (on)nodige getwijfel, hebben we eindelijk de knoop doorgehakt en op het knopje “bestellen” geklikt:

YES, WE DID IT! We zijn vanaf nu de trotse eigenaars van een Coocarooc Breeze.

Waarom een bolderwagen?

Waarom een bolderwagen kopen als je al een buggy hebt?

Trekken is gemakkelijker dan duwen. Op het strand of in het bos is de ondergrond niet altijd gemakkelijk te doorkruisen met een buggy.

Je kan er veel spullen in kwijt. Man, dat ding heeft afgezien met ons op het strand! Handtas, verzorgtas, rugzakje, strandspeelgoed, jassen, laarsjes, regenhoes, knuffel (boodschappen voor een week en een pan die we pas hadden gekocht) dit gaat niet in een buggy!

Je kan er meerdere kinderen in kwijt. Heb je de opsomming hierboven gelezen? Zet daar nog eens twee kinderen bij (eentje van 1 en eentje van 3) die voldoende bewegingsruimte hadden om in en uit en in en uit en in de wagen te gaan.

Vereisten voor een goede bolderwagen

Er zijn heel veel verschillende bolderwagens, dus we hadden een aantal voorwaarden:

 • Stevig (geen materiaal dat na een half jaar versleten is)
 • Veilig (stoeltjes met riempjes, de mogelijkheid om een maxicosi te bevestigen)
 • Goede banden (geen mini wieltjes, maar bijna kruiwagenbanden om de meest robuuste wegen te doorkruisen)
 • Afdekbaar (een kap waarbij we toch nog een zicht hadden op de inhoud van de kar)
 • Volledig opplooibaar (niet dat we een gigantische kar in de garage hebben staan of dat het slechts minimaal opplooit dat je het net zo goed niet kunt opplooien)
 • Prijs/kwaliteit (er zijn karren met een prijskaartje waar je van achterover valt, deze was ook prijzig maar in verhouding veel beter dan de anderen)
 • Groot genoeg (er moet meer dan 1 kindje in kunnen + het moet comfortabel blijven!)
 • Eventueel tweedehands? We hebben veel tweedehands bolderwagens gevonden, maar de Coocarooc zijn we nergens tegengekomen! Dit kan twee dingen betekenen: ofwel is hij zo goed dat niemand hem wegdoet, OF hij is nog zo onbekend dat niemand hem heeft.

Met al deze voorwaarden in gedachten zijn we uiteindelijk bij de Breeze van Coocarooc gekomen.

Conclusie:

Stoepranden zijn zo gemakkelijk te nemen! Op, af, op, half af, over, naast… Je voelt er niets van, geen geschroemp.

De wagen is heel wendbaar, dus geen getrek en gesleur. Je moet er alleen aan denken dat je de wagen achter je aan trekt en dat je dus achterom moet kijken als je draait, want anders heb je dat paaltje wel mee. Oeps 😉

Om te winkelen is het ook handig. Wij hebben op wandelafstand een paar winkels liggen en de coocarooc voelt bijna aan als een winkelwagen die je mee naar huis kan nemen 🙂

Het opplooien van de kar gaat ook heel gemakkelijk en heel compact: opgeplooid is hij maar 70 x 67 x 27 cm. Enkel past de Coocarooc niet volledig in de draagtas wanneer je er de zitjes bij hebt gekocht. *Minpunt!*

Nog een klein minpuntje: de rem zit vervelend. Niet dat je die vaak gaat gebruiken, maar doordat hij redelijk ver openstaat kan je niet snel even knijpen. Je vingers op de rem laten rusten voelt niet zo comfortabel aan.

Tijdens een weekendje weg hebben we tot drie keer toe platte band gehad. De banden zijn dus gevoeliger dan dat we gedacht hadden. ALHOEWEL, de grond daar was bezaait met snoeisel van een struik met hele scherpe doornen die aan menig schoen bleven hangen. Dus de gevoeligheid van de banden is relatief.

De dichte kap die wij hadden besteld was niet leverbaar. Door één of andere productiefout is er een tijdelijk langere levertijd. We kregen een vriendelijk bericht van de klantendienst en nu hebben we, in afwachting, een doorschijnende kap. Maar om eerlijk te zijn is die doorzichtige kap wel heel schattig. Functioneel bij regen, niet zo bij zon.

Dit is wat wij precies hebben gekocht:

 • Breeze basic set
 • Gesloten kap – Breeze transparante kap
 • Voorstuk kap transparant (ondanks het Belgische weer hebben wij deze nog niet moeten gebruiken)
 • Achterstoeltje
 • Veiligheidsgordel (eentje zit standaard bij het achterstoeltje, maar wij wilden er twee)
 • Breeze draagtas

Wij hebben de Coocarooc nu een dikke maand in ons bezit en we hebben er nog geen spijt van! We hebben hem al meegenomen naar het strand, naar een festival, naar de winkel en gewoon tijdens het wandelen. En ons monstertje zit lekker relaxed in zijn mooie kar, te genieten van alle aandacht die hij en zijn kar krijgen 🙂

x Rose x

Ps: Nee, je kan hem niet achter de fiets hangen 😉

De grote “MAAR”

November 2017 – Hoewel we, een dik jaar later, nog altijd blij zijn met onze bolderkar, hebben we het idee dat Coocarooc op een faillissement aan het afstevenen is… Ze zijn namelijk onbereikbaar! Je kan nog altijd vanalles bestellen op hun website maar voor je garantie en eventuele problemen kan je nergens terecht… Ik heb hier dus niet enkel een leuke review zonder minpunten.

December 2017 – Het is gebeurd. De website is down. Mocht je nog een Coocarooc willen dan kan je hem volgens mij enkel nog tweedehands vinden. Hoe zat dat ook alweer met die Murphy?

Februari 2019 – Ik kan er geen pijl meer op trekken, maar de site is weer online… Of toch niet???

Augustus 2020 – We hebben bevestiging gekregen… Coocarooc is niet meer…

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

31 reacties

 • Lies

  ?! Je had mij al overtuigd: dit was de ideale bolderkar voor mee te nemen op skivakantie. Maar ik vermoed dat hij dus onvindbaar zal zijn.
  Jullie lenen die van jullie toevallig niet uit voor een weekje ?

 • Rose

  Dag Lies, ondertussen is de site van Coocarooc weer alive and kicking. Maar hoe of wat is voor ons een vraagteken (ondanks al de reclame die we hier maken :p)…
  De kar wordt bij ons alle dagen gebruikt, dus een weekje uitlenen is al wat moeilijker *sorry*

 • Randy

  Hoi
  Weet iemand van jullie waar ik nu nog aan een reserve buiten en binnenband kan komen voor de Coocarooc? Ik zou er graag op reserve willen hebben.
  De site ligt er uit van Coocarooc
  Mvg, Randy

  • Rose

   Dag Randy, ik zou sowieso een bandenreparatieset aanschaffen (die van de Action heeft ons goed geholpen). En anders eens langsgaan bij een fietsenmaker, die zal vast wel wat onderdelen hebben liggen die passen. Veel succes ermee!

 • Carolien Latupeirissa

  @Lies, ik weet niet of je nog op zoek bent, maar ik ga de mijne op marktplaats aanbieden. Hij gaat weg voor 350 euro. Dat is inclusief de allerlei accessoires.
  Mvg, Carolien

  • Marijke

   Hey tot welke leeftijd zouden kinderen hierin vervoerd kunnen worden ? Heb 2 kids van 4 en 6 en de buggy is geen optie meer . Ben alleenstaand mama dus op het einde van de dag na een lange uitstap 2 aapjes dragen plus spullen is te vermoeiend vandaar de keuze van een bolderkar . Ik twijfel tussen deze en een rambler ?.

   • Rose

    Dag Marijke, dat ligt er een beetje aan hoe groot je kinderen zijn. Onze zonen van 5 en 3 kunnen naast elkaar zitten, maar dan zitten ze echt wel tegen elkaar aan. Ze kunnen ook tegenover elkaar zitten (dan zit er eentje niet op het bankje), hetgeen we sowieso doen als de jongste telg van anderhalf bij in de kar zit. (Hier passen ze dus met drie in de kar.)
    Ik ben nog altijd zeer tevreden met de Coocarooc, maar ze zijn volgens mij wel echt failliet nu. Je kan ze natuurlijk wel tweedehands vinden, zoals je hierboven kan zien 🙂
    Veel succes ermee, ik ben benieuwd wat je uiteindelijk zal kiezen! Groetjes, Rose

  • Annet

   Ik ben nog op zoek naar een shop waar je deze bolderkar kan kopen. Wie weet waar? Of evt tweedehands. Carolien heb jij hem nog?

  • Rose

   Beste Annet,
   Ik heb Carolien een berichtje gestuurd, dus nu is het even afwachten. Ze schreef dat ze hem op Marktplaats wilde aanbieden, dus misschien kan u daar ook al eens een kijkje nemen. Haar bericht is natuurlijk wel van een tijdje geleden, dus het kan zijn dat ze hem reeds heeft kunnen verkopen.
   Succes ermee!
   Groetjes, Rose

 • Marij

  Hoi! Wij bieden onze coocarooc ook te koop aan. Superblij mee geweest, heel handig met 3 kids! Maar de kids zijn eruit gegroeid..op naar avonturen met ieders een rugzak. Bij interesse kan je me contacteren. Marij

  • Rose

   Dag Jeroen,

   De Coocarooc van Marij is blijkbaar al verkocht, maar we zullen je op de hoogte proberen te houden mochten we nog iets “binnen” krijgen 😉
   Alvast veel succes met je zoektocht!

   x Rose x

 • Marij

  Beste Jeroen, ik had hier gereageerd en hem te koop gezet via facebook. Na 45 min was ie al weg. Sorry hoor! En veel succes nog met de zoektocht. Mvg

 • Charlotte Povel

  Hi Rose,
  Ik heb net een tweedehands versie op de kop getikt, helaas zat er geen handleiding bij. En online kan ik deze ook niet vinden. Zou jij misschien een kopie van jouw handleiding kunnen uploaden? Het gaat voornamelijk om hoe het voorwiel eraf kan en hoe het achterstuk eraf kan.
  Mocht iemand toevallig een zwarte kap over hebben, let me know.

  Groetjes
  Charlotte

  • Rose

   Dag Charlotte,

   Wat leuk dat je er nog eentje hebt kunnen vinden! Ik heb ondertussen de handleiding gevonden (oef!) maar het is een boekje van 43 pagina’s, dus uploaden gaat een beetje veel worden… Ik kan wel enkel foto’s maken van de delen die je nodig hebt en ze naar je mailen!
   Een zwarte kap hebben we niet, wel een opbergtas om de hele kar in op te bergen. Dus mocht je interesse hebben laat je het maar weten 😉

   Tot mails!

   x Rose x

 • Elly van Tol

  goedemiddag,
  Ik heb een coocarooc…. ben gastouder en ga met pensioen per 3 juni 2021.
  Mochten jullie iemand weten die mijn geweldige bolderwagen over wil nemen dan hoor ik het graag.
  groetjes Elly van Tol in Boskoop

 • Arie Niezen

  Hallo. Ik heb deze bij een woning gevonden daarbuiten vanwege opruiming aldaar en verwaarloosd. Kennelijk een lange tijd buiten gestaan en veel groene aanslag erop. Zou kennelijk naar de stortplaats gaan. 1 buitenband en binnenband helemaal verrot. Heb gelijk twee keer nieuwe binnenband en buitenband voor de achterwielen erop gezet. Voorwiel band was peferct nog in orde. Met hoge druk reiniger de bekleding tot zover goed schoon gemaakt en groene aanslag weg. Ook de roestdelen tot zover weg. Zat wel ergens roest op. Voorwiel met handrem nagekeken, Met WD40 in gespoten en los zien te halen, want die schuurde en niet soepel. Remkabel is probleem dan. Heb daarin ook WD40 gespoten om soepeler te maken. Maar binnen-kabel onder de roest en kennelijk onmogelijk om er een nieuwe kabel in te zetten. Omdat die vanaf de voorvork van onder naar boven het stuur naar remhendel gaat komen. De remkabel zit vanaf voorvork (onderaan bij de voorwiel) ingebouwd in de voorvork richting de stuur. Voorvork is los te halen vanaf de stuur ook met een drukknop. Komt omdat onderwiel en vork kan 180 graden draaien en kabel niet in probleem komt. Remkabel kan kennelijk niet vervangen worden.

 • Bram

  Net een coocarooc 2dehands aangeschaft, mooie bolderkar maar ik stel me vragen bij de wielen.
  Hier zit een serieuze slag in en ik vraag me af hoe dit komt. Als ik de advertenties bekijk van de
  coocarooc bolderkarren die momenteel te koop staan dan zie ik dat al die karren zo’n kromme banden hebben.
  Iemand een idee hoe dit komt?

  • Rose

   Dag Bram,
   volgens mijn man ligt dit aan het feit dat de buitenband niet het juiste formaat heeft voor de velg (iets te klein). Hierdoor komt hij niet mooi gecentreerd op de velg en geeft hij een zwalpend effect. Als oplossing kan een nieuwe buitenband misschien helpen. Wij hebben er persoonlijk niet echt last van. Gewoon maken dat de banden goed op druk blijven.
   x Rose x

   • Sofie

    Hi allen, onze Coocarooc bolderkar met zitjes mag ook weg. Indien iemand geïnteresseerd is, dan hoor ik het graag!
    Richtprijs 750€.
    Groetjes

   • Bram

    Het probleem zit blijkbaar niet bij de banden maar de velgen zijn krom. Dit komt ofwel door een fout in het productieproces van de velgen (te warm uit de mal gekomen). Wanneer de velgen te warm worden, vervormen deze. Je voelt er niets van maar het is een raar zicht 😀

  • Arie Niezen

   Hallo, even reactie op probleem kromme banden. Ik heb zelf op beide achterwielen twee nieuwe banden en binnenbanden geplaatst. Hoewel een slagje kleiner qua breedte banden. Origineel breedte nauwelijks verkrijgbaar. Klein slagje minder. Origineel 16 inch 58-305, wat ik heb kunnen bestellen is: 57-305. Nee, dat is 58/57 verschil afstand band van lengte velg naar buiten. En 305 is breedte. Dus iets dunnere band maar in breedte wel gelijk. Dit zou geen invloed moeten zijn.In mijn geval moet ik nakijken ook. Binnenband-ventiel te dicht naar de velg misschien aangesloten met moertje. Zorg goed voor dat binnenband er goed omzit en niet gedraaid of wat dan ook. Kunststofvelg, harde kunststof. In mijn geval ergens verbogen en krom geraakt. Waarmee het ventiel van binnenband met de plaats van de velg de buitenband in een kromming kan laten geraken. Ik kijk dat nog wel even na later. Door overbelasting kan kunststof-velg krom zijn geraakt. Advies en tips: Met föhn of verfbrander verwarmen en recht zien te buigen.Bij zeker tweedehands-karren kunnen de velgen krom raken. En daarom de wielen en banden krom gaan trekken. Wel enige handigheid geboden bij verwarmen/verhitten met föhn/verbrander bij harde kunststof en gebruik eventueel een Denk dat velgen krom zijn. En kijk banden na.

 • Steven

  Hoi daar
  Leuke reviews en info. Ik kijk uit naar een 2dehands model maar heb geen idee van de nieuwprijs die u voor zo’n kar moet neerleggen.
  We betalen graag wat extra voor kwaliteit maar om de correctheid van de 2dehands vraagprijs in te schatten had ik graag de nieuwprijs gekend. Nergens terug te vinden.

  Alvast bedankt.
  Groetjes Steven

  • Rose

   Dag Steven,

   Ik heb het even opgezocht. In 2016 hebben we onze Coocarooc gekocht en met alles erop en eraan (kap, opzetstuk, bankje en gordels) was dat een bedrag van rond de €800. De kar zonder extra’s was €595. Een fiks bedrag, maar bijna 6 jaar later, wordt hij nog elke dag gebruikt.

   x Rose x

 • Bram

  €250 lijkt mij een eerlijke prijs, ik zou zelf Max €300 geven. Heb die van mij op de kop kunnen tikken voor €150 maar je moet geluk hebben.
  Kijk ook even of er geen slag in de wielen zit.

 • Henk

  We hebben een coocarook tweedehands gekocht voor onze kleinkinderen, maar er zit geen handleiding bij.. Is er iemand die hiermee kan helpen? Alvast bedankt, Henk

 • Jill

  Beste allen,

  Wij hebben tot ons grote geluk een Coocarooc op de kop kunnen tikken, nadat we er een tegenkwamen in een park en er erg enthousiast over waren. We zijn er super blij mee! We missen wel nog een aantal onderdelen, waar hem graag compleet mee zouden maken.

  We zijn nog op zoek naar de volgende onderdelen, dus mocht iemand iets beschikbaar hebben, dan hoor ik dat erg graag!

  – Zonnekap
  – Tussenstang
  – Voorstoeltje
  – Regenkap

  Groeten, Jill

Reageer ook even, dat vinden we leuk!