Reviews

Impulss Gellak Review #nospon

Op zoek naar een eerlijke en niet gesponsorde review over de Impulss gellak? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Gellak? Gelnagellak? Nagellak? Led? UV? Impulss? Watteuh?

Gellak voor thuisgebruik bestaat er in verschillende soorten. Je hebt gewone nagellak die wat dikker en glanzender opdroogt en de looks heeft van gellak maar verder vaak even snel afbladdert. Maar er zijn er ook waarbij je een speciale lamp voor nodig hebt en waarbij je thuis het effect van een gelnagel kan creëren.

De Impulss Gellak waar ik het hier over heb is zo een gel-lak die je niet zonder een speciale Ledlamp kan gebruiken. En dat is dus ook meteen het verschil met gewone nagellak. Er bestaan ook nog andere merken die werken met een Led-lamp behalve de Impulss lak waar ik het hier over zal hebben en dan zijn er ook nog de merken die werken met een UV lamp. Let dus goed op als je iets aanschaft dat je de juiste lak combineert met het juiste type lamp. Goed begonnen is half gewonnen!

De voordelen van de gellak

Sommige onder ons gaan om de x weken naar een leuk nagelsalon en laten daar enkele euro’s achter om perfecte nagels te krijgen. De gelnagels zijn al lang populair omdat ze ongelofelijk goed houden en ze een groot gebruiksgemak bieden. Het is echter kostelijk, je dient altijd een afspraak in te plannen waar je vervolgens toch enkele momenten moet stilzitten en met een lichtere portemonnaie naar buiten gaat. Dat moet anders kunnen.

Het idee achter de gel-nagellak van Impulss is dan ook dat je dezelfde look en houdbaarheid kan creëren bij je thuis.

Laten we eens eerst de voordelen opsommen alvorens we in detail treden over de methode:

 • minder kostelijk. (een flesje Impulss gellak kost ongeveer 11 euro)
 • je doet het zelf én waar je wil
 • de lak houdt tien dagen tot twee weken zonder af te brokkelen en zonder krassen of dergelijke
 • door het egale drogen en de glans zien je nagels er tiptop uit
 • je moet niet vijlen op je eigen nagel om het te verwijderen en beschadigt hierdoor je eigen nagel niet
 • in twee lagen ben je klaar
 • het aanbrengen kost je maar enkele minuten en dan is de lak meteen stootvast

Vooral dat laatste vind ik een enorm pluspunt! Maar laten we nu eens gaan kijken hoe het moet.

Aan de slag ermee! Hoe werkt dat nu allemaal?

Hier komt een belangrijk stuk, want behalve de “hoe lang houdt dat nu?” bezorgdheid kan de manier van aanbrengen of verwijderen bij sommige merken ook de nodige frustraties bezorgen.

Bij de Impulss gellak werk je met twee lagen. That’s it. Geen basecoat. Geen topcoat.

Je start met je nagels te reinigen met de meegeleverde doekjes. Deze dienen ook om de plaklaag achteraf van je uitgeharde gel-lak te verwijderen. Je kan hier trouwens ook iets anders met alcohol voor gebruiken. Denk aan remover zonder aceton, of desinfecteer-spul.

Eens je nagels proper zijn lak je ze een eerste keer met een dun laagje. In de gebruiksaanwijzing zeggen ze dat je je eigen nagels bovenop wat ruwer dient te vijlen maar dat doe ik nooit!

Denk nu trouwens niet: gelnagels zijn lekker dik dus ik flans er hier een dikke laag op! Met een dun laagje krijg je mooier resultaat en hardt het egaler uit.

De ledlamp!

Eens gelakt steek je ze onder de LED-lamp tot het lampje vanzelf uitgaat. En dan ga je voor een tweede laagje wat je ook weer laat uitharden onder je lamp. Zodra ze de tweede keer zijn uitgehard verwijder je het fameuze plaklaagje met je speciale cleanserwipes of met een vergelijkbaar product.

De gemakkelijkste volgorde om te lakken en om vlot onder de lamp te passen is:

 • wijsvinger tot en met pink hand 1
 • wijvinger tot en met pink hand 2
 • je 2 duimen samen

Na het reinigen, tweemaal lakken, telkens uitharden en een laatste keer reinigen om de plaklaag te verwijderen ben je dus klaar. Laten we zeggen dat het je nog geen tien minuten duurt voor al je vingers? En je hebt dan ook meteen een egaal, glanzend en stootvast resultaat!

Geen uren rondrennen met je handen omhoog alsof je zo de operatiekamer in moet als chirurg. Om dan enkele uren later te ontdekken dat de print van je trui er in staat.

°zucht°

Voila! Prachtige nagels! En wat nu?

Zij die ervaring hebben met het zelf gebruiken van gellak weten ook dat het verwijderen nog al eens een challenge kan zijn. De meeste vragen die ik krijg, behalve de “hoe lang” vraag, is dan ook: hoe krijg je het eraf.

Hieronder trouwens een foto na tien dagen. Je ziet dat ze al wat zijn uitgegroeid en dat ik enkele beschadigingen hebben maar al bij al valt het nog reuze mee! Ik geraak dan ook meestal vrij vlot tot aan twee weken plezier!

Maar nu even terug naar het verwijderen…

En nu moet ik zeggen dat ik in het begin echt dacht: dit doe ik nooit meer. Ik stop ermee. F°ck you Impulss gellak!

Removing the gel…

Maar panikeer niet. Er is hoop. 🙂

Laten we eerst eens de bijgeleverde methode kort toelichten. Je krijgt namelijk minizakjes met een watje en product in die je rond je vingertippen dient te wikkelen en een kwartier dient te laten zitten alvorens je de gellak kan verwijderen. Ik kan je hier al vertellen dat dit echt een waardeloze methode is voor mij. Die “pockets” blijven niet rond je vinger zitten. Er zit te weinig product in. De lak laat nog steeds niet los en je peutert je een ongeluk. En je bent op 1-2-3 door je verzameling “pockets” heen om nog maar te zwijgen over de afvalberg.

202001 Impulss nagellak review 4

Dus ging ik Dr.Google eens raadplegen. Ik merkte toen dat veeeeeeeel mensen zich aan het verwijderen ergeren en dat dit een reden is om het niet meer te doen. Ik snap dat. Ik dacht ook echt: dit doe ik geen tweede keer meer. Ik had zelfs krassen gemaakt op mijn nagels door het krabben aan de lak.

202001 Impulss nagellak review 5

Maar!

Zoals ik al zei is er hoop. Je kan namelijk in het Kruidvat, of elders aangezien ik hier niet aan het sponsoren ben, gellak remover kopen. Dat is hetzelfde product als in die pockets maar dan in een lekker grote fles. En wat doe je dan? (In plaats van beginnen met watjes en folie en weet ik veel wat.)

Je schudt een beetje van dit product (foto hieronder) in een kommetje (geen plastic ofcourse) en je weekt er je nagels in gedurende een kwartier! Krijg je de lak er niet af nadien? Dan week je een beetje langer. No problemo! Nadien krijg je met een bokkenpootje gemakkelijk alle lak eraf zonder te moeten prutsen of krabben.

Kruidvat Nail & Glue remover

Yay or nay?

Wel, door de oplossing van het verwijderen ben ik dus wèl fan.

Dus als je nog eens twijfelt als gellak iets voor jou is: lees dan even het aantal stappen die je moet ondernemen voor het aanbrengen en hoe je het kan verwijderen en ga ervoor!

Ik heb me alvast laten gaan met het aanschaffen van enkele kleurtjes… 😀

202001 Impulss nagellak review 10

°Alice maakt verpleegster Rose nog even jaloers met haar perfect gelakte nagels°

Details:

Impulss gellak in het Kruidvat 11,99€

Impulss lamp (starterkit) 49,99€ (een ander merk LEDlamp werkt ook)

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

12 reacties

  • Shalanda Pilon

   Ik heb deze ledlamo ook gekocht, mijn vraag is hoe hij nou precies werkt? Moet hij eerst laden voordat je hen kan gebruiken? Ik heb hem aan het snoertje en het licht knippert en als ik mijn hand er in leg dan blijft die ook knipperen

   • Alice

    Hoi Shalanda! Normaal springt ie aan zodra je je vingers onder de lampjes legt. Er zit een soort van sensor in. Kijk eens als je kabeltje nog goed contact geeft en als die sensor nog proper is? Dan zou je normaal constant licht moeten hebben… anders zit je met een defecte lamp…

 • lisa

  Ik ben er ook super tevreden mee! Bij mij gaat na een paar dagen de glimlaag er al af bij een aantal nagels? Blijft het bou jou wel mooi glimmen? de kleur blijft wel namelijk.. Misschien tips?

  • Alice

   Hoi Lisa, ik merk zelf dat het heel belangrijk is om ze na het drogen onder de lamp, meteen te ontvetten met de finish wipes, die van mij waren echter al snel op en ik heb deze vervangen door nagellakremover zonder aceton. Werkt perfect om je nagels vooraf te reinigen én om nadien het plaklaagje te verwijderen, want als je die laatste stap niet op tijd doet krijg je dus doffere nagels en dat is me nog niet gelukt om nadien weg te krijgen. Wat ook kan is nadien een dun laagje gewone, transparante nagellak er over te doen, zo heb ik al eens een lelijke kleur weggewerkt! 🙂

 • Estelle

  Hey! Hoe lang blijft de lamp aan voor een ronde?
  Ik wil de lakjes ook proberen, maar heb zelf al een lamp! Weet dus alleen niet hoe lang ik mijn LED lamp aan moet hebben voordat de nagellak uitgehard is 🙂

  • Alice

   Hoi Estelle! In de gebruiksaanwijzing staat heel mooi vermeld dat de lamp vanzelf uitgaat als je nagellak is uitgehard, maar ik kan je nu al vertellen dat de lamp eigenlijk gewoon na 30 seconden piept, en na 1 minuut uitgaat. 🙂 Een minuutje is dus perfect!

  • Alice

   Hoi Hanneke! Als de lamp uit is, is in principe de lak al genoeg uitgehard. Bij mij komt er soms ook een beetje kleur af, maar dan merk je er niets van op je nagel zelf. Die blijft mooi. Ik probeer wel altijd zo dun mogelijk te lakken! 🙂

  • Laura

   Wanneer ik deze gellak aanbreng krijg ik een slechte reactie onder mijn nagels… er stapelt een soort vocht op en later verhard dit en worden het korstjes :/ iemand tips?

 • lifestylemommys

  Gisteren heb ik 2 kleuren gescoord en vandaag bracht mijn man er nog eens 2 mee. Maar dankzij jullie weet ik nu hoe ik het er nog eens fatsoenlijk af kan krijgen straks. Dus ik heb dit artikel meteen even gedeeld via mijn Facebook 😍

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d