Kinderfeestje overleven in de binnenspeeltuin
Moederschap

Kinderfeestje in de binnenspeeltuin overleven

Kinderfeestjes, you hate them or you never had them. Grapje natuurlijk, maar meestal brengt zo’n kinderfeestje toch een aantal grijze haren met zich mee.

Voor een kinderfeestje kan je vele kanten uit, maar meestal gaat het richting (binnen)speeltuin.

Om allerhande redenen. (Zeker in de koudere herfst- en wintermaanden)

Vooral bij binnenspeeltuinen is het zo dat er totaalconcepten zijn. Eten, drinken, animatie, voldoende plaats; het is allemaal geregeld. En misschien het belangrijkste: je huis blijft heel.

Wij gingen dus naar de binnenspeeltuin en zoals ik al zei; is er veel al in orde. Maar toch zijn er wat zaken die misschien wel handig zijn als je zo’n kinderfeestje organiseert:

Binnenspeeltuin tips

1. Extra manschappen

Wat extra handen om die kinderen onder controle te houden is nooit verkeerd. Al was het maar om een oogje in het zeil te houden; om een deftige conversatie mee te houden; of om een pannenkoek door te snijden.

2. Een bak voor schoenen

Want die schoenen moeten sowieso uit, liggen naar alle waarschijnlijkheid in de weg en gegarandeerd dat er iemand over struikelt. Dus uit en in de bak. Denk aan een kleine wasmand of een klapbak voor je boodschappen.

Pen en papier zijn een must op elk kinderfeestje

3. Pen en papier

Neem een notitieboekje mee en schrijf op voorhand al de namen van de kinderen op. Wanneer ze dan door elkaar roepen wat ze willen drinken, kan je snelle notities maken. En doordat je de namen erbij hebt staan is er naderhand geen twijfel meer wie wat heeft gevraagd. Over drankjes gesproken, vraag even na of je een grote kan water of ranja kan bestellen. Zo kunnen de kinderen gemakkelijk hun dorst lessen en hoef je niet de hele tijd (dure) drankjes te bestellen.

4. Een herkenningspunt

Binnenspeeltuinen zijn groot en er zijn veel mensen. Jezelf (of de tafel) laten opvallen is dus geen overbodigheid. Wij namen een heliumballon mee die we aan de tafel bevestigden. Zo zagen de kinderen snel waar dat wij ons bevonden.

Heliumballonnen als herkenningspunt op je kinderfeestje

5. Keukenrol en/of vochtige doekjes

Misschien is er al keukenrol aanwezig. Maar zo niet, dan heb je het gegarandeerd nodig. Er is altijd wel iemand die zijn drankje omstoot of iemand die een snotneus heeft. Hoe dan ook, extra keukenrol kan nooit kwaad!

6. Een grote zak voor eventuele cadeautjes.

Bij een kinderfeestje horen meestal cadeautjes. Voorzie dus een zak om ze allemaal heel thuis te krijgen. Niets vervelender dan een stapel cadeautjes te balanceren als je naar de auto stapt terwijl je kind dolgraag dat ene pakje nog eens beter wilt bekijken.

7. Fel gekleurde T-shirts

Wil je nu echt de party-planner/perfecte moeder uithangen. Dan kan je er nog voor zorgen dat jij de kinderen ook herkent. Je kan dan eventueel wat felgekleurde T-shirts halen en elk kind kleur-coderen. “Iedereen met een geel T-shirt hoort bij ons feestje”. Ik weet niet in hoeverre dit haalbaar is, maar in mijn hoofd lijkt het me ideaal! Hoe dan ook, neem een mentale notitie van hoe de kinderen eruit zien, zo vind je ze later gemakkelijker terug in de kindermassa 😉

8. Mini-EHBO

Pleisters en dafalgans horen gewoon standaard in je mom-bag. Pleisters voor de kinderen en de dafalgans for obvious reasons… Naar’t schijnt kunnen die binnenspeeltuinen nogal luid zijn…

Standaard tips voor een kinderfeestje

Je kind wilt natuurlijk dolgraag de hele klas uitnodigen, iets waarvan je weet dat het geen al te best idee is. Wij gaan daarom uit van de leeftijd van het kind om te bepalen hoeveel vriendjes er genodigd mogen worden. Wordt je kind 5 jaar, dan mag het 5 vriendjes uitnodigen. Wordt het 8, dan mogen er 8 komen. Zijn het er minder, des te beter! Maar meer zou ik precies niet aankunnen 😉

Bij een beperkt aantal kinderen is het ook gemakkelijker om een fijne datum te vinden. Liefst is het er eentje in de buurt van de verjaardag zelf, dus spreek de ouders even aan of stuur ze een berichtje. Maar sowieso: verstuur je uitnodigingen op tijd en geef eventueel een hint naar wat je kind leuk vindt! Het is soms al moeilijk genoeg om voor je eigen kroost een cadeau te vinden, laat staan voor een ander…

Samenvatting:

  • Extra manschappen
  • Bak voor schoenen
  • Pen en papier
  • Herkenningspunt
  • Keukenrol en/of vochtige doekjes
  • Zak
  • Mini-EHBO

En tenslotte: omarm de chaos!

x Rose x

Ps: Zodra je kind een leeftijd heeft waarop het “zelfstandiger” is, dan kan je de binnenspeeltuin achterwege laten. Zo zijn wij met onze 8-jarige gaan muurklimmen en dat was een groot succes!

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!