Reviews

Megaconstrux Pokémon #review

De meeste rages hebben geen lang leven. Maar soms komt er zo’n rage voorbij waarvan je had gehoopt dat je al die kaarten, -knuffels, -spelletjes, en -knikkers toch had gehouden. Aangezien je kind nu even bezetten is van Pokémon als jij (enkele jaren geleden).

Maar helaas…

And so the saga continues en kopen moeder en vader Pokémon spullen.

Zo heeft vorig jaar waarschijnlijk elk kind in de lagere school, hetzelfde cadeautje van Sintererklaas gekregen: Megaconstrux Pokémon. (Deze bevindingen zijn afkomstig uit een extreem korte rondvraag op het werk).

Maar Megaconstrux, is dat niet een beetje een na-aper van Lego? En zijn wij daar als Lego-fanaten niet een klein beetje tegen?

Ja en nee.

Voor de prijs moet je het niet echt doen, want daar zitten ze heel dicht bij elkaar (als je kijkt naar de prijs per blokje). Maar misschien kan je wel ergens een goede deal scoren.

Maar het is Pokémon, iets dat Lego niet heeft.

Dus ook hier kwam er “nep-Lego” in huis.

De instructies zijn helder, dus we gingen aan de slag.

Megaconstrux vs. Lego

Eerlijk is eerlijk, sommige blokjes doen denken aan Kinder Surprise-plastic (vb. de twee blokjes,waar het vlammetje op staat, hieronder op de foto). Maar dit geldt gek genoeg niet voor alle blokken, dus in de blokjes onderling zit er ergens een verschil. De Megaconstrux-blokken klikken ook niet zo fijn als Lego, dus op dat vlak voel je wel dat je niet met de real-deal bezig bent.

Toen de oudste van 7, het bouwen wat moe was, heb ik bouw overgenomen. Maar na het het bouwen van Charizard voelde ik dat wel aan mijn vingertoppen. En geloof me, ik heb de voorbije tijd genoeg Lego-setten gebouwd om het verschil te voelen.

Zoals je hierboven op de foto kan zien, lijken de blokken wel heel erg op die van het “echte” merk. Ze zijn even groot en je kan ze dus door elkaar gebruiken. Hetgeen voor mijn kinderen echt wel een pluspunt is.

Maar als allerbelangrijkste: er wordt mee gespeeld! En het resultaat mag er zijn, want de set is echt wel mooi.

*Rose ziet dat de uitbreidingssetten van Megaconstrux al op het volgende verlanglijstje staan*

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!