Moederschap

Hoe krijg je drie kinderen in de auto?

Hoe krijg ik die allemaal in de auto?

– Iedereen die aan een derde kind denkt.

Dit is volgens mij de eerste vraag die veel ouders zich stellen wanneer er een derde kindje bijkomt, haha.

Wel, mijn man heeft een gigantische auto. Letterlijk een bus met maar liefst 7 zitplaatsen én voldoende been- en kofferruimte.

Probleem opgelost.

Ware het niet dat ik niet met die enorme auto rijdt…

Als werkende ouders, is een tweede auto voor ons helaas een must. En aangezien ik de kinderen ook moet vervoeren, moeten die drie bengels ook veilig en wel in mijn auto passen. (Die welteverstaan niet voldoet aan de vereisten om als bus door het leven te gaan.)

Er zijn een aantal regels voor kinderen in de auto, die je gemakkelijk terug kan vinden. Maar toch zit 3 van de 4 kinderen niet veilig in de auto.

Wij gingen dus op zoek naar een veilige manier om 3 kinderzitjes in de auto te krijgen. Want een nieuwe auto aanschaffen, zagen we niet echt zitten.

Puzzelen met autozitjes

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Je rijdt met je auto naar de winkel, je parkeert dicht aan de deur en je vraagt vriendelijk aan de winkelier of je het autozitje in de auto mag passen alvorens je hem koopt.

In het begin zit je natuurlijk te klooien met een babyzitje a.k.a. maxi-cosi, maar denk eraan dat die – zodra je baby de 10kg aantikt – vervangen moet worden door een kinderzitje.

Het is dus aan te raden om alle combinaties die je nodig gaat hebben, uit te proberen. Dus eerst twee kinderzitjes met een babyzitje en daarna de drie kinderzitjes naast elkaar.

Het zijn soms de kleine dingen die het verschil maken, iets dikkere armleuningen of plaat voor iso-fix. En vergeet vooral de deuren niet dicht te gooien. Sommige stoelcombinaties passen niet binnen gesloten deuren

Uittesten is dus de boodschap!

Ik heb een Ford Mondeo van 2006 met een gewone achterbank, dus geen 3 aparte zetels. Zoiets als de meeste auto’s, denk ik dan.

De peuterstoeltjes (1 van de middelste en 1 die van de oudste was maar weldra voor de jongste zal dienen) en het babyzitje hadden we al, dus onze missie was een verhogingskussen voor de oudste vinden.

Er zijn ook autozitjes waarvan je de zijkanten af kan halen zodat die in drievoud op de achterbank past. Ik heb hem even opgezocht: iZi Flex Fix iSize van BeSafe. Een hele mondvol, maar aangezien we al 2/3de van onze kinderzitjes hebben (en het geld niet op onze rug groeit), hebben we dit geniale idee laten varen.

De winnende combinatie(s):

De combinatie die het wel is geworden, is de volgende:

Maxi-cosi Cabriofix+ Maxi-cosi Rodifix + Maxi-cosi Tobi (baby – kleuter – peuter)

Maxi-cosi Tobi + Maxi-cosi Rodifix + Maxi-cosi Tobi (peuter – kleuter – peuter)

Het toeval wilt dat dit allemaal van éénzelfde merk is, maar we hadden ook andere merken die pasten. Dit wil niet zeggen dat die allemaal binnen ons budget pasten… Een beetje wikken en wegen dus.

Ieder zijn plaats op de achterbank

Wie zet je waar?

Het babyzitje aan de zijkant, dat leek ons wel zo logisch aangezien die constant in en uit de auto moet.

De oudste hebben we in het midden geplaatst. Enerzijds omdat hij gemakkelijk zelf in en uit de auto kan klimmen. Anderzijds omdat een kind (de middelste dus) in een autostoel zetten niet zo evident is als dat stoeltje in het midden van de auto staat. Dat mag dan ook onder topsport staan, volgens mij!

Het nadeel van de oudste in het midden, is de gordel. Die moet je natuurlijk goed vastklikken, maar die autostoelen nemen nogal veel ruimte in beslag waardoor het vinden van de gordel-cassette een hels karwei wordt.

Maar geen nood! Investeer in een gekeurde gordelverlenger. Dat zal je een hoop stress en geplette vingers besparen voor die middelste autostoel!

x Rose x

Ps: Als je dacht dat drie kinderen op de achterbank plaatsen moeilijk is, probeer er dan maar eens een foto te maken waarop ze allemaal een béétje fatsoenlijk staan…

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: