Reviews

Spelend slim worden met Camelot Jr.

Prins redt prinses uit eenzame toren in Camelot. Of de prinses redt de prins, afhankelijk van waar je de popjes zet. Maar het eindigt vrijwel altijd met een kusje (of tien), als het van mijn kinderen afhangt. 

Smartgames?

Spelletjes die je kinderen aan het denken zetten, oftewel spellen waar je kinderen slim van worden. Wie houdt daar nu niet van? 

Alice schreef er ooit een lovend artikel over.

En zoals dat gaat in families, wordt je wel wat beïnvloed door de mening van een ander.

Vooral als ze je kind een spelletje cadeau doen wanneer de kleine in kwestie net geboren is. En met net geboren, bedoel ik ook echt vers van de pers. Al puzzelend met Smartgames lag ik in het kraambed. 

Zo begon de liefde voor Smartgames.

Camelot Jr. een romantische uitdaging

Het kind, dat ondertussen geen verse baby meer is, is er ook dol op. Voornamelijk op Camelot Junior, een houten blokkenspel.

In de doos zitten 8 blokken, 1 spelbord, 2 figuurtjes en 48 opdrachten.

Op de doos staat een aanbevolen leeftijd vanaf 4 jaar, maar ik kan met enige trots vermelden dat onze zoon van toen 2,5 jaar, al grote ogen deed opzetten.

Er zijn dan ook 4 spelniveaus waarbij het laatste “master-niveau” menig volwassene met de handen in het haar heeft laten zitten, om dan tot het grote eureka-moment te komen (of te bladeren naar de oplossingen die er gelukkig ook bij zijn). 

Even voor de duidelijkheid, Camelot Jr. is dus geen gezelschapsspel maar je kan wel met meerderen over de oplossing denken.

Of misschien toch liever alleen.

Hoe werkt het spel?

De opdracht is simpel: breng de prins tot bij de prinses (of omgekeerd) door Camelot te bouwen, de oplossing vereist soms wat out-of-the-box denken. 

Er zijn geen gekke regeltjes waar je je aan moet houden, behalve dat de prins(es) niet mag springen of vallen. Het is dus een spel voor bruggenbouwers!

Wil je nu graag wat me-time terwijl je kind de redder in nood speelt, dan moet ik je teleurstellen. Tot 5 jaar (afhankelijk van je kind), heeft het toch nog wat hulp nodig, al was het maar om het bordspel op te zetten, de juiste blokken klaar te zetten en/of om de pagina’s van het opdrachtenboekje te draaien. 

Het leuke is wel dat je als volwassene niet alles-wetend bent en dus zelf ook kan meedenken. Je hebt dus niet, zoals dat bij een vormenpuzzel het geval is, dat je overduidelijk wéét waar welk blokje in moet… *frustratie alom*.

Nee, hier kan je zelf ook een beetje braintrainen.

Het zal dan ook wel eens voorkomen dat je kind al terug met de Lego aan het bouwen is terwijl jij nog steeds de prinses probeert te redden in een niveautje hoger 🙂

Als ik dus een spelletje zou aanraden, dan is het Camelot Jr.!

Wil je graag een woordje uitleg van de bedenker van het spel, dan kan je dat hier lezen. Altijd leuk om te ontdekken hoe een spel is ontstaan.

Want more?

Twijfel je over de aanschaf van een Smartgame en/of wil je nog graag een review lezen? Laat het ons weten! Deze hebben we ook in ons bezit: #nosponjustfan

 • 3 kleine biggetjes
 • IQ Fit
 • IQ Puzzler Pro
 • Trucky 3
 • Doornroosje
 • Penguins on ice
 • Pirates Jr. Hide & Seek
 • City Maze

En deze staan nog op mijn ons verlanglijstje:

 • Sneeuwwitje Deluxe
 • Roodkapje Deluxe
 • Smartfarmer
 • Colour Code
 • Dinosaurs Mystic Islands

Euhm, Rose, ik wil ze allemaal?! Wist je dat er ook magnetische zijn? Voor in de auto! Ohnee, wacht, mijn kinderen worden wagenziek. Anyway. Ik wil ze allemaal!

Alice leest Rose haar artikel en moest dit toch nog even duidelijk maken…

Spelen jullie graag spelletjes? En zitten daar ook smartgames bij? Van welke ben jij fan?

°Rose schrikt op wanneer haar bengels ook even willen spelen met de prins en prinses…°

x Rose x

Een wishlist aan het maken op Pinterest? Dan kan je deze pinnen!

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!