Reviews

Je baby kalmeren met geluidjes? Ja! Met Liz van Zazu! #review

Van slaapschaap naar troostschaap? Maak kennis met Liz van Zazu, een schaapje wat met geluidjes je kind kalmeert…

Schapen? Ja! Schapen!

Een poosje geleden kregen we Sam, The Lamb van Zazu om een keer uit te testen. Aangezien we meteen fan waren van het “slaapschaap” (een slaapwekker die er voor zorgt dat je kind niet te vroeg opstaat) besloten we om het andere slaapschaap van Zazu, Liz, ook eens uit te testen!

Zazy-Liz2.jpg

Liz? Wie? 

Wel, Zazu heeft een hele collectie van diertjes die dienen als knuffel of als lampje of dergelijke. Het leuke eraan is dat elke dier nog extra capaciteiten heeft. Er zijn er die je kindje wekken of net langer in bed houden, er zijn er die voor een nachtlampje zorgen en er zijn er die troosten. Liz, het schaap, is zo een “troostknuffel”.

Troostknuffel?? Ja! Liz is namelijk niet gewoon een pluche schaap! Liz heeft iets interessants in haar buikje…

Zoals je op de foto kan zien zit er een kleine console in de buik van Liz. Op die console kan je aantal zaken kiezen:

  •  Het type geluid: Hartslag, Melodietjes, Vogelgesjirp met water of ruis (dit beschrijven ze als waterval bij Zazu)
  • Het volume
  • Aan/Uit
  • Activeren bij geluid
  • Activeren bij beweging

Over het geluid:

Als je kiest voor het melodietje dan speelt hij standaard slaapliedjes af, handig, maar waar ik zelf vooral fan van ben is de ruis en de hartslag. Ik test Liz nu al drie maanden en ik merk gewoon dat mijn Spruit er rustig van wordt. Vooral het feit dat deze twee geluiden eentonig zijn blijkt te helpen.

Ik hoorde het laatst van een vriendin dat zij de stofzuiger opzetten om hun kind te laten slapen en dat er nu blijkbaar al filmpjes voor bestaan die mensen op hun telefoon afspelen om hun kind te laten slapen. Ik lachte me toen een kriek, maar een paar dagen later kwam ik een man met een baby in de buggy tegen in de supermarkt die zijn gsm naast de baby in de wieg had liggen met… tips, je raadt het al, stofzuigergeluid!!!! I kid you not!!! (Géén aanrader!! Denk aan de stralingen!!)

Het activeren:

Zelf staat bij mij het “activeren bij beweging” aan. Dit betekent dat ik maar even moet schudden met Liz om haar geluid af te laten spelen. Dit werkt super goed, zo goed dat ik soms bij het opruimen denk:”Wat hoor ik nu toch???” en pas na drie minuten besef dat het de hartslag van Liz is!! Even terug schudden en ze stopt weer. Geen gedoe met knopjes. Ze hebben er dus wel degelijk goed over nagedacht bij Zazu!

Je kan er ook voor kiezen om haar aan te laten springen bij geluid trouwens (dus als je kindje ineens weent) maar dat is van mij minder van toepassing omdat ik het vooral gebruik als ik de Spruit in bed leg en niet om hem ’s nachts te kalmeren.

Ook handig om weten is dat er drie AAA batterijen in moeten en dat bij ons, na drie maanden intensief gebruik, Liz nog prima werkt! Ze stopt sowieso na tien minuten met geluid maken, dus dat is ook lekker ecologisch.

Liz zelf is trouwens wasbaar op 40% en is gemaakt van lekker ouderwets knuffelberenmateriaal. Niet dat uberzachte maar synthetisch aanvoelend pluche, maar wel dat lekkere pluche wat vermoedelijk achter een paar maanden een beetje begint te klitten. Ik vind het geweldig!

Is Liz een aanrader?

Ik zeg ja! En mijn spruitje? Die vindt het geweldig om Liz tegen zijn hoofd te hebben liggen met de waterval op de achtergrond…

°Alice aait nog even over het bolletje van kleine Spruit°

ps: Interesse in Liz van Zazu? De meeste (web)winkels verkopen haar voor 29.95€! 

x A x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!