Reviews

Het einde van Coocarooc

Op zoek naar meer informatie over Coocarooc omdat je verliefd bent geworden op hun bolderkar? Lees dan zeker even verder!

De Breeze, onze favoriete bolderkar

Enkele jaren geleden ontdekten we de Breeze van Coocarooc. We hadden hem gespot bij een vriendin die er enorm tevreden van was en we waren meteen verliefd. Een vakantie aan zee met hùn Breeze bolderkar, die we voor de gelegenheid mochten lenen (merci Ellen!!!!), en de keuze was gemaakt. Wij moesten deze geweldige kar ook hebben!

Zo gezegd zo gedaan en enkele jaren geleden bestelden wij ook de Breeze van Coocarooc. We schreven er een artikel over en daar krijgen we tot op de dag van vandaag veel bezoekers op én door dit artikel krijgen we ook regelmatig vragen. Vragen over waar ze nog gekocht kan worden, vragen over het gebruik maar vooral veel vragen over Coocarooc zelf. Want het bedrijf lijkt spoorloos verdwenen te zijn!

De zoektocht naar Coocarooc

Nu moet ik toegeven dat ik dol ben op het uitspitten van zaken. Ik hou er ook van om feedback of vragen aan klantendiensten te richten. In het verleden, ergens in 2018, toen Coocarooc de eerste keer van de radar verdween, had ik al contact opgenomen met Radical Design. Zij werden gelinkt aan het bedrijf Coocarooc omdat ze toen nog onderdelen verkochten van de Coocarooc Breeze karren. Zij wisten me toen te vertellen dat ze ook niets meer binnenkregen en ook geen nieuws meer hadden van het bedrijf.

Enkele maanden later stond de website terug online en werd er reclame gemaakt voor Coocarooc. Je kon de bolderkarren namelijk ergens in een Provinciaal domein uittesten. Helaas duurde dit ook niet lang en niet veel later kregen wij weer enorm veel vragen over het bedrijf, de nalevering van onderdelen en dergelijke meer.

Ik wilde antwoorden en speurde dus, alweer, het hele internet af. Elk bedrijf wat er iets mee te maken had contacteerde ik, maar iedereen leek verdwenen te zijn.

Maar…

Wie richtte Coocarooc eigenlijk op?

fotocredits www.sparkdesign.nl

Coocarooc werd opgericht een ex-marinevlieger, Lucas P. en door arts Niels M. En ik dacht: ik trek gewoon mijn stoute schoenen aan en ik vraag het eens aan hun! Dus na wat “gegoogel” vond ik een LinkedIn pagina van de heer Lucas P. Een bericht sturen kon ik niet zomaar, dus moest ik eerst een connectie-verzoek sturen waarbij ik 300 tekens had om er een bericht bij te voegen. Nou, leg daar maar eens in uit wat je wil vragen, wetende dat het nogal ongebruikelijk is. 🙂

En guess what! Meneer P. antwoordde me vrij snel terug én hij is nu een connectie van me, haha!

Wat blijkt, hij richtte inderdaad het bedrijf op met Niels M., maar spijtig genoeg kwamen er onenigheden en stopten ze met de productie. Coocarooc is dus niet meer… En eigenlijk wisten we dit al, maar stiekem had ik nog een beetje hoop omdat het niet de eerste keer was dat ze even van de radar verdwenen. Maar ze komen dus niet meer terug.

Ik heb meneer P. nog een bericht gestuurd om hem een complimentje te geven omdat wij, en velen anderen, écht blij zijn met de bolderkar! Hij apprecieerde dat enorm want ik kreeg een heel lief berichtje terug! °glunderglunder°

Ondertussen had ik ook een antwoord gekregen van Spark Design, het bedrijf wat mee instond voor de ontwikkeling van de Coocarooc. En Guess what. Ook zij hadden geen nieuws meer én ook zij kregen, en krijgen nu nog steeds, vragen van mensen die graag de Breeze van Coocarooc wilden kopen. Maar helaas. Het bedrijf bestaat niet meer. Het is gedaan. It is… no more…

Helaas! Geen Coocarooc meer!

Maar er worden wèl nog regelmatig tweedehands Breeze bolderkarren verkocht. Heb je er dus één in je bezit en wil je hem verkopen, of ben je nog op zoek naar zo een kar, laat dan gerust een reactie achter. We deden het al in het verleden: met jullie toestemming brengen wij dan de juiste mensen samen.

En de onze? Die verkopen we voorlopig nog niet…

°Alice belt naar Rose en vraagt wanneer we nog eens naar zee gaan met z’n allen?°

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

10 reacties

 • Marjan Kamphuis

  Hallo dames! Zie ik eindelijk DE bolderkar die aan mijn wensen voldoet, kan ik nergens een verkoopsite vinden. Maar het is mij nu duidelijk waarom dat zo is… Mochten jullie mensen kennen die eentje hebben en hem willen verkopen dan houd ik mij aanbevolen.

  Vriendelijke groeten Marjan

   • Jana Beer

    Hellokes, ik ben ook op zoek naar de Coocarooc.
    Maar ik snap dat ze tweede hands moeilijk te vinden zijn – als je er eentje hebt, gebruik je die tot verslijten 😉
    Als je van iemand weet, die wilt verkopen, zou ik super blij zijn als je iets kon laten weten.
    Groetjes
    Jana

    • Suzan Schouten

     Wij overwegen om onze Coocarooc te verkopen, afhankelijk van de prijs die we ervoor krijgen. We gebruiken ‘m namelijk nog steeds, maar onze 3 kids worden wel wat groot.
     Hij is nog in topconditie en er zitten uitneembare zitjes in en een paar riempjes. Geen andere accessoires. Het is echt een fantastische bolderkar.

     Groet,
     Suzan

 • Dianne

  Hi dames, onze kids zijn nu echt te oud voor onze coocarooc. Wat hebben we ervan genoten! We verkopen hem graag aan iemand die er ook blij mee is. Incl kap, zitje, regenkap, tas en tussenstang.
  Als jullie iemand weten?

  Groeten
  Dianne

  • Jana

   Hallo Dianne, we zijn zelf geïnteresseerd en kennen nog iemand die op zoek is. Zou U me kunnen zeggen wat de staat van de kar is, hoeveel je ervoor vraagt en waar hem op te halen is?
   Bedankt!
   Groetjes,
   Jana

 • Linda Steenland-van Tilburg

  Beste,

  Ook wij hebben afgelopen jaren gebruik mogen maken van een Coocarooc, helaas worden onze kids er nu te groot voor.

  Dus mocht je iemand weten of zijn die interesse heeft in een Coocarooc (o.a. met regenhoes en draagtas) dan hoor ik dat graag!

  Groetjes Linda

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: