Reviews

Je eigen cameraman, de Apai Genie

Later, als je kinderen groot zijn, dan heb jij ervoor gezorgd dat ze kunnen terugkijken op elk moment van hun kindertijd in de vorm van leuke foto’s.

Ze zien hoe ze hun eerste papje binnengelepeld kregen, hun eerste stapje zetten, wat hun eerste schooldag-outfit was, wie er op verjaardagsfeestjes was en hoe ze zoveel plezier hadden met papa

Maar waar was mama eigenlijk gedurende die kindertijd?

Juist.

Achter de camera/gsm. 

Ik wéét dat ik niet de enige mama ben die bijna nooit op de foto staat (en al helemaal niet in een flatterende positie.
Op Instagram zie je de tag #instagramhusband wel eens voorbij komen. Mijn man krijgt deze titel dus niet. Ik denk dat hij spontaan grijze haren krijgt als ik vraag om een foto van mijzelf (met de kinderen).

Mijn schoonzus, Alice, weet dit ook. Daarom kreeg ik voor mijn verjaardag een robot-cameraman (met een te leuke cadeauverpakking van Bol.com).

Apai Genie 360° object tracking houder

De cameraman in kwestie draagt een hele mondvol als naam, en het klinkt bijna te goed om waar te zijn. Of niet?

De Apai Genie werkt met behulp van drie AA-batterijen en een app die je gratis kan downloaden.

Je zet hem neer, mocht je nog wat naar links of naar rechts verschuiven, geen probleem, de cameraman volgt je gewoon! Drie seconden stil blijven zitten en *KLIK*, je hebt de perfecte foto zonder dat je last hebt van te korte armen in selfie-modus. 

Mocht je een statief hebben, dan kan je de Apai Genie er gewoon opdraaien. Heb je dit niet, dan zet je hem gewoon ergens neer want de voet is stabiel genoeg om recht te blijven staan.

Dus, zet je smartphone in de houder, open de app, kies wat je wilt filmen of fotograferen, strike a pose en na drie seconden schiet je cameraman in actie.

Tevreden?

Ik merkte echter, dat terwijl mijn pose “perfect” was, de beeldkwaliteit dat niet was…

Aangezien de cameraman eerder bedoeld is voor het maken van filmpjes, lijkt het wel alsof de foto’s geknipt zijn uit een filmpje waardoor je dus een dikke korrel hebt in je foto.

Om de proef op de som te nemen, zodat ik zeker wist dat het aan de app lag en niet aan de lichtinval in de ruimte, heb ik dezelfde foto in selfie-modus genomen.

Hier kan je ze naast elkaar zien:

Spot de korrels…

Zo zonde!

Ik merkte het de eerste keer toen ik foto’s wilde maken voor mijn vorig artikel. Omdat de kwaliteit niet naar mijn goesting was, heeft mijn man deze (bijna tot huilends toe) opnieuw moeten maken. En dat was nu ook niet de bedoeling.

Voor mij is de Apai Genie dus niet de robot-cameraman van mijn dromen.

Maar maak je graag filmpjes of ga je voor een TikTok-carrière, dan is de ApaiGenie ideaal voor jou. Want in de filmpjes zag ik géén verlies van kwaliteit!

Ik ga ondertussen een retourtje doen en verder zoeken naar een echt Genie 😉

Wat gebruiken jullie om jezelf op foto vast te leggen zonder je man lastig te vallen?

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

3 reacties

 • Roy Petrie

  My APAI GENIET ROBOT CAMERAMAN is the audio not in-sync with the video… how to fix that?
  Weet jij dit toevallig? Want bij mijn filmpjes loopt de audio dus niet gelijk met mijn mond.
  Ik heb de kwaliteit op HD staan, anders is het erg lelijk. Maar ook op low quality loopt de audio niet in-sync.

  Greetz, Roy

  • Rose

   Dag Roy,

   Hier kan ik je helaas niet mee helpen. Nadat hij niet geschikt bleek om foto’s te maken, heb ik hem eigenlijk onmiddellijk teruggestuurd. Hopelijk kan iemand anders je wel helpen, veel succes!

   x Rose

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d