Reviews

Pogs, de leukste koptelefoon voor kids!

Misschien heb je er al wel eens reclame over gezien, of misschien helemaal niet. Maar de Pogs koptelefoon, aka “POGS headphones for kids“, zijn helemaal hip! Ik, of beter gezegd, mijn kleine spruit, testte ze uit.

Happy Birthdayyyyyy to…

Toen de kleinste jarig was, dachten we vooral:

“ohnee, niet nog meer speelgoed. Wat gaan we in hemelsnaam kopen?”

We wilden vooral iets nuttig kopen. Nu is het zo dat de kleinste spruit dol is op koptelefoons. De reden hiervoor is dat hij ooit een DJ bezig zag en op de één of andere manier vind hij het fantastisch om zelf te “DJ’en”, met dus een koptelefoon op zijn hoofd. Helaas stierf de eerste koptelefoon en tragische dood nadat de kids er te enthousiast mee speelden. En de gehoorbescherming koptelefoon, die hij daarna gebruikte, zorgde ervoor dat hij ons niet hoorde en zelf te luid begon te praten. Oopsie!

Nu kwam ik een publiciteit tegen op Instagram die perfect getimed was. Een reclame over koptelefoons voor kinderen die je niet stuk kon krijgen door te plooien of eraan te trekken… Wie of wat ik zag?

Een reclame van Pogs! Ze noemen zichzelf “Pogs, Kids only headphones” en daarbovenop “designed with care for our kids and our planet“. Klinkt goed toch? Dus je begrijpt al dat de keuze snel gemaakt was. Ze zien er leuk uit, het klinkt veelbelovend, laten we het proberen dacht ik! En dus kochten we een Pogs koptelefoon voor de kleinste zijn derde verjaardag!

De POGS koptelefoon voor kids

Wat is het nu eigenlijk en waarom is het zo tof?

ECOLOGISCH & DUURZAAM

Er zijn een aantal mooie zaken aan de Pogs koptelefoon verbonden. Eerst en vooral is de verpakking vervaardigd uit gerecycleerd materiaal en gebruiken ze voor de koptelefoon zelf geen schadelijke materialen en vermijden ze Single Use Plastics.

Indien het schuimige kussentje dat op de oren zit stuk gaat, kan je dit vervangen en ook de kabels kan je vervangen. De koptelefoon zelf is zo stevig, dat je kids er zelfs aan kunnen trekken of mee kunnen plooien zonder dat het stuk gaat. De Pogs zijn dus behoorlijk duurzaam. Ze geven ook aan dat er zero waste is bij de productie van de koptelefoons en ze proberen zoveel mogelijk gerecycleerd materiaal te gebruiken.

Daar bovenop gaat 10% van de omzet naar natuurbehoud. Denk aan het planten van bomen en het plastic-vrij maken van onze oceanen.

Het ecologische aspect en de duurzaamheid zijn dus zeker in orde!

DESIGN

Qua design scoren ze bij mij ook erg hoog. Ik vind de verschillende kleuren heel mooi, ook hun logo en de structuren die ze gebruiken zijn super. Elke kleur headset heeft een ander relief bovenop. Alles geïnspireerd door dieren en de natuur.

VEILIG

Nu, natuurlijk komen ze op je kids hun oren terecht, dus het feit dat ze begrensd zijn tot 85dB is ook netjes. Let op: 85 dB kan gezien worden als grens voor gehoorschade, maar dan zou je kind al enkele uren eraan blootgesteld dienen te worden. Ze zijn dus oké!

GEBRUIKSGEMAK

En wat ik ook leuk vind aan de Pogs koptelefoon is dat je er twee kabels bijkrijgt. Die met de ronde kop dient om muziek mee te luisteren én je kan er mee bellen want er zit ook een micro in. De kabel met de driehoekige uitgang dient eigenlijk om twee koptelefoons met elkaar te verbinden zodat kids met meerdere tegelijk muziek of andere zaken kunnen beluisteren. Natuurlijk kan je deze ook gebruiken om met de Ipad of dergelijke te verbinden.

Maar wat vinden wij er nu echt van?

Bedrijfsinfo en mooie filmpjes, dat kan je sowieso gewoon op hun website vinden. Maar wat vinden wij er nu van? Niets zo handig als gewoon de goede punten even op een rijtje, toch? Ter info: ik kocht de koptelefoon mèt kabel, er bestaat ook een Bluetooth versie maar dat vond ik niet nodig, zeker om de kleinste graag dat kabeltje overal in ramt. °yeeeey°

  • Design?:Top!
  • Bescherming tere kinderoortjes?: Max 85dB, dus in orde! Mijn Husband vond het zelfs te stil, en dat is een goed punt!
  • Duurzaamheid?: We hebben eraan getrokken, gedraaid en geprutst en hij leeft nog. Check!
  • Ecologisch: Ze doen meer als hun best! Indrukwekkend!
  • Comfort: Geen geklaag of gezaag! Geen rode oortjes!
  • Veilig?: Geen kleine onderdelen en de kabel springt gemakkelijk los als je ergens achter blijft hangen.
  • Compact?: Plooit gemakkelijk en plat toe, dus vlot op te bergen.

Yay or nay?

Voor mij is het een Yay, de kleinste is gelukkig, wij zijn gelukkig, het ding leeft nog en hij ziet er kei schattig uit. De oudste van 7 gebruikt hem trouwens ook wel eens, dus je hebt er wel degelijk enkele jaren plezier van.

En hoe schattig is dit wel niet… mijn kleine motorrijder… Haha!

Check zeker hun website eens!

Bewaar dit artikel gemakkelijk op je Pinterest, op je “wanna have” bord ofzo 🙂

°Alice zoekt haar headset om lekker te kletsen met een vriendin. Oh wacht, de Pogs, ook goed! Hallo?°

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

2 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!