Vertelsels

Waarom is de handtas altijd zo zwaar?

Vrouwen en handtassen, ze zijn bijna onlosmakend met elkaar verbonden. Mannen snappen er waarschijnlijk niets van. En ik moet eerlijk bekennen dat handtassen ook bij mij niet zo hoog in de ranglijst staan. Maar, eerlijk is eerlijk, zonder voel ik me toch wat verloren.

Waarom?

Omdat er van alles te vinden is in die bodemloze put

En niet enkel mijn spullen.

Wat heb jij in je sacoche zitten? Een baksteen?

Misschien…
  • Kan jij mijn portefeuille bij houden?
  • Heb je een tutje bij?
  • Mama, ik heb dorst!
  • Mag dit even in jouw handtas?
  • Heb jij een zakje voor de bloemkool?

Met andere woorden, mijn handtas is niet MIJN handtas, maar een gezinshandtas.

Zelfs als we gewoon thuis zijn is het een onuitputtelijke bron van entertainment. Vooral voor mama wanneer ze al haar spullen terug moet zoeken.

Mijn handtas is met momenten dus loodzwaar. En andere momenten sla ik mezelf bijna tegen het hoofd met dat ding, omdat de helft eruit ontbreekt. 

De handtas op de weegschaal

1 handtas, 2 handtassen,…

Momenteel heb ik twee tassen (zo geraak ik toch mooi in het gemiddelde van 2 tot 6 handtassen per vrouw); een handtas en een werktas.

Normaal ben ik van het type dat 1 handtas voor alles gebruikt, maar vanwege een vreselijk yoghurt-accident ben ik overgeschakeld naar een makkelijk wasbare werktas. 

In de werktas zit niks speciaals. 

Maar wat zit er nu in een mom-bag buiten de logische essentials zoals je portefeuille en gsm?

Awel: zakjes voor in de supermarkt, zonnecrème, een speentje, herbruikbare rietjes, zakdoekjes, lippenbalsem, deodorant, handgel, en met wat geluk zit er zelfs een doosje met tiktakjes in. (En vergeet het mondmasker niet!)

Als we nog wat dieper graven komen we ook het volgende tegen: een pen, een haarlintje, een lepel, een pen, enkele dafalgans, kleine zakjes, een pen, en zout, want frietjes zonder zout zijn geen frietjes.

De handtas op de weegschaal

Extra gewicht

De gemiddelde handtas zou 2,4 kg wegen en zo’n 15 spullen bevatten.

Maar als wij “weg” gaan, heb ik het idee dat het gewicht van mijn handtas verdubbelt!

Even de proef op de som nemen:

  • Normaal gewicht: 2 kg (onder het gemiddelde!)
  • Ik-ga-op-reis-en-ik-neem-mee gewicht: 4 kg

Niet zo slecht geschat *applausje voor mezelf, en misschien een schoudermassage op het einde van de dag…*

Maar waar komt dat extra gewicht vandaan? Eén verklaring: Married with children…

De handtas op de weegschaal

De grote luiertas heeft plaatsgemaakt voor een klein make-up tasje met enkele pampers, vochtige doekjes en een tube billencrème. En dat tasje gaat dus ín de handtas.

Waarschijnlijk zal de portefeuille van mijn man ook naar de handtas verhuizen. Verder zullen er nog wel een flesje water en enkele, al dan niet verkruimelde, koekjes in te vinden zijn.

En die knuffel die persé mee moest. Die zal er ook wel in zitten.

Alles binnen handbereik. Als je tenminste het geduld hebt om 10 minuten te zoeken. (Blijkbaar zouden 76 dagen van je leven verloren gaan aan het zoeken in je handtas. Excuseer!?)

Conclusie: Het is niet mijn schuld dat die handtas zo zwaar is! Iedereen wilt zoveel mogelijk meenemen, maar er is blijkbaar maar één iemand die alles kan dragen… En die persoon verdient een schoudermassage op het einde van de dag!

Wat zit er in jouw jullie handtas? En hoeveel weegt hij?

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d