Vertelsels

Van prachtig naar praktisch…Of toch liever Yummymummy?

Als de saaie kleren stiekem je kleerkast in sluipen en je ineens rondloopt in praktische kleren in plaats van een yummymummy te wezen in mooie kleren… Moeten we dat dan toejuichen uit gebruiksgemak of moeten we panikeren?? Kan je een prachtige én praktische mama zijn?

Als de kids alles overnemen…

Laatst was ik een zakdoekje aan het zoeken in mijn jaszakken en ik vond er geen… Wat ik wel uit mijn jaszakken viste was een tutje en nic-nacjes. Ook in de andere jaszakken zaten typische mama-dingen, zoals een leeg lollystokje, een knikker en een krijtje. Zelfs in mijn handtas kwam ik allemaal gekke dingen tegen. Geen spoor van de vroegere lipglossjes of parfumstaaltjes. (Herkenbaar, Rose?)

Ineens realiseerde ik me dat ik een stap had gezet waarvan ik altijd had gezworen dat ik hem nooit zou zetten…

Ik was van prachtig naar praktisch gegaan…

Daar stond ik dan, in een zwarte oersaaie regenjas, een jeans en sportschoenen. Met een tut in mijn handen en mijn jaszakken vol kruimels… Ik kon wel janken. Na al die jaren waarin ik tegen mijn eigen mama altijd zeurde dat ze niet van die saaie kleren moest dragen en waarvan mijn mama altijd zei “maar het moet praktisch zijn voor op de fiets”, stond ik nu zelf in een “praktische-jas-voor-op-de-fiets”. En ik had het niet eens in de gaten dat ik zo veranderd was. Mijn jeans en schoenen waren nog “hip”, enkel de jas was “enkel maar voor op de fiets”. Niks aan de hand toch? Jawel!!!! Er is wel iets aan de hand!!!

Weg Yummymummy?!

Ik ben altijd zo fier geweest op mijn kleren! Ik praat zo graag over “Yummy mummy’s”. En ik heb vroeger gewerkt in de fashion industrie. Zo gaf ik zelfs raad aan klanten en hielp hen met hun looks! Daar bovenop keek ik trouw elke week naar Jani en zijn “zo man zo vrouw”, en de boeken van Trinny & Susannah én Victoria Beckham én Astrid Bryan staan in mijn boekenkast te blinken!!!! Niet dat die nu nog Trendy zijn, maar je snapt me wel, hahahahha.

En dan draag ik nu ineens een saaie zwarte regenjas?!

Nooooooooooooooooooo

Dit moet stoppen…. Ik zal eens een foto laten zien van het praktische ding in kwestie…

Erg he. Echt zo een stijlloos ding voor op de fiets. Hoe is dat ding toch in mijn kleerkast geslopen?? Natuurlijk ken ik het antwoord. Toen het een keer heel hard regende moest ik zoals altijd op de fiets naar huis waardoor ik én mijn mooi jasje zeiknat werden.

Dus dacht ik, ik koop een handige regenjas. Op zich is daar niets mis mee, ware het niet dat ik het ding elke dag aan heb. En dat is niet de bedoeling. Binnenkort loop ik met een luiertas in plaats van een handtas, in een saaie regenjas, op sportschoenen en saaie kleren rond!! Dat wil ik niet!!! Zo wil ik niet zijn! Zo ben ik niet!!! Dus, deze morgen ben ik naar buiten gegaan in hippe tijgersneakers met ripped jeans, blazertje en een mooie jas!!

Dat is toch al veel beter. Weg slummymummy en al iets meer yummymummy! Geef toe! Elke dag hoor ik terug moeite te doen! Het regent niet elke dag en kruimels in een jaszak horen niet. Een tutje tussen mijn lippenstift en andere rommel, tot daar aan toe. Maar dat is de limiet! Geen. Kleren. Die. Enkel. Praktisch. Zijn. Geen. Nu niet. Nooit niet. Vergeet het. Ik wil niet achter twee jaar bij Jani terechtkomen op TV. Ik wil mijn eigen kleren dragen en me goed voelen. Een leuke hippe vrouw én fiere mama. Nèh!! Ik tel ook mee! I want to be a Yummymummy!

Dus terug op zoek naar die leuke outfits. Of accessoires om ze mee te pimpen. Zoals die ene über opvallende tijgerprint Karen Millen ( I miss uuuuuu) handtas. Of die strikjes! Ik droeg vroeger overal strikjes bij of op. Als ring, in mijn haar, op mijn bloes, rond mijn middel, … ik stond bekend voor mijn strikjes. En om mijn hoge hakken! Geen outfit was compleet als er geen killerheels onder gedragen werden.

Als ik zo door die oude foto’s kijk dan denk ik echt: weg! Weg met die praktische saaie kleren! Kom terug juwelen en hakken!

En weet je wat? Ik ga misschien de Stylebook App gebruiken of eindelijk eens al die foto’s maken van mijn schoenen en ze ordenen én ik ga meer werk van mijn outfits maken. Platte schoenen voor het werk tot daar aan toe (alhoewel, als ik dit zo zwart op wit zie staan denk ik al: platte schoenen???!!! When did that happen?). Maar “trop” is in ieder geval teveel!

x A x

°Alice vraagt zich af als een Yummymummy ook Yummy aan de schoolpoort staat. Of durven die ook in hun pyjama

Psst: En voor wat inspiratie kijken we hier 🙂

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d