Vertelsels

Zelf-vertrouwen? Je bedoelt: jezelf vertrouwen?

Wat is dat eigenlijk… zelfvertrouwen?

Zelf-vertrouwen 1

Op Instagram volg ik een aantal topmodellen en nog een paar Yummy Mummy’s ter inspiratie. Ik vind het geweldig om naar die foto’s te kijken van wat ze doen in het dagelijkse leven, hoe ze fit geraken, hoe ze zowel vertederende foto’s met de kleintjes posten als foto’s van zichzelf in bikini of lekker opgetut. Precies wat ik graag zie: Een mama die alles doet voor haar baby maar ook nog steeds ervoor zorgt dat ze zichzelf niet vergeet.

In mijn ogen allemaal de perfecte Yummy Mummys. 🙂

 

Niets mis mee zou je denken. Tot mijn oog viel op een comment op een van de bewuste Instagram pages waar een meisje een foto van haar buikspieren postte, tien weken na de bevalling. En die buikspieren, amai, die waren er. Prachtig lichaam, en dat in tien weken na een bevalling? Ik werd jaloers! Maar, om terug te komen naar die comment.

Er stond “Stop ruining other girls selfesteem by showing your perfect figure. It’s not because you’re a model that this is the way every girl should look. And it’s not healthy to be like this so quick after a pregnancy. So many young girls are suffering because of the message your type of girls spread.”

 

°stilte°

 

_mond valt open_

 

“Seriously??”

 

Oké, sorry, maar dat vind ik echt ongelofelijk. Nee, niet iedereen kan er zo uitzien, natuurlijk is er nog zoiets als aanleg, genen, tijd, prioriteiten, DNA en al dat stuff. Maar als je toch slank was voor je zwangerschap en je was al sportief en je doet ook oefeningen na je bevalling en je let op je voeding om er terug zo uit te zien, dan is daar toch niets mis mee?? Het is toch niet dat je je baby daarmee iets aan doet? En dan durven zeggen dat je andere meisjes hun leven daarmee ruïneert?! Dat vind ik er echt over. Ik denk net het tegenovergestelde: fijn dat ze voor haar lichaam zorgt. Dat ze er geen rotzooi inpompt en tenminste een beetje aan lichaamsbeweging doet! Ik ben fier op meisjes zoals haar. Net zoals ik fier ben op alle mama’s die elke dag weer hun uiterste best doen om er te zijn voor hun kinderen… Onvoorwaardelijk!! En zoals Rose al schreef, komen mensen in alle vormen, maten en kleuren. Leuk toch! Heb jij al ooit een kind met een blokkenstoof zien spelen met allemaal paarse balkjes erin?

 

Dus natuurlijk is het niet de bedoeling dat je overdrijft en jezelf uithongert, maar gezond omgaan met je lichaam is toch super?? En als jij dat nu niet nodig vindt, dan is dat jouw keuze, maakt mij niets uit, maar laat anderen dan met rust!

 

En uiteindelijk, en dat is nu de hele clou van mijn verhaal, is zelfvertrouwen en je goed voelen duizend keer belangrijk dan net te perfect of net niet perfect jezelf profileren.

Ik kies voor: doe gewoon je best en zorg ervoor dat je gelukkig bent. En dat heeft niets te maken met slank of niet. Dat heeft te maken met je eigen state of mind en met een goede portie zelfvertrouwen!

 

Als ik ooit nog een tattoo zou nemen dan is het wel

 

                  “It’s all a state of mind”

 

 

Nu denk er eens over na…

 

Zelfvertrouwen

 

Hoor jij ook zelf – vertrouwen? Denk je nu echt dat zelfvertrouwen afhangt van wat anderen van je denken? Wat denk je van jezelf vertrouwen? Jij, en alleen jij, kan er voor zorgen dat je je goed in je vel voelt en dat je dit uitstraalt. Want als jij er in gelooft, dan geef je anderen ook de kans in jou te geloven. Als jij dit niet doet, waarom iemand anders dan wel? Waarom zijn er meisjes die er geweldig uitzien in een skinny jeans en een marcelleke? Omdat ze zich goed voelen en dit uitstralen. Al ooit zo een gigantisch grote zonnebril op je hoofd gezet? En paste dit bij je? Wel, als ik met vriendinnen sta te lachen, dan staat dit me beeldig. maar als ik stress over een outfit en denk “misschien met die ene grote zonnebril” dan staat het ineens niet meer. Omdat ik op dat moment er zelf niet meer echt in geloof en dat dus ook uitstraal…

 

Nu kijk eens in de spiegel… en nu wees eens kritisch… dan kan je toch behoorlijk wat punten vinden om over te klagen? Wel, stop daar dan mee! Wees blij met wat je wel hebt!!! Vertrouw jezelf. Wees blij met de kleine dingen rond je… als die smile doorbreekt omdat je net een leuk liedje hoorde op de radio of dat je de vogeltjes hoorde fluiten.. .wel, hou die smile dan… die kleine dingen laten je stralen… en vertrouw jezelf… en ga ervoor!

 

We hebben allemaal onze capaciteiten en leuke punten en charmes en misschien wel hoekskes af… Denk daaraan. En geniet ervan….

 

x Alice x

 

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d