Vertelsels

De “wardrobe essentials” – Welke kleren heb je echt nodig?

Wardrobe 9Als kleren een investering zouden zijn… wat heb je dan nodig?

Ik denk dat de meeste onder ons wel eens graag gaan winkelen… En ik vermoed dat het merendeel wel eens de kluts kwijtgeraakt in de winkels… Of nog beter! Heel enthousiast in de winkels, van alles kopen en dan thuis je kluts kwijt geraken omdat je niets gecombineerd krijgt!
Er zullen vast ook heel fashionable ladies zijn, maar ik heb wel eens moeite om alles bij elkaar gecombineerd te krijgen…
Dus heb ik beslist eerst te investeren in goede basics. Ik zet ze hier even op een rij. En zoals je ziet past alles heel goed bij elkaar waardoor je basis garderobe een no-brainer wordt! 🙂
En als we dat dan allemaal onder de knie hebben kunnen we uitbreiden 😉

  • De skinny
  • Het jeanshemd
  • Het lederen jasje
  • Het witte hemd
  • De blazer
  • De maxi-tote
  • De nude shoes
  • Accessoires to die for
  • De trench
  • De sjaal

 

 

1. De skinny jeans

Wardrobe 1

Persoonlijk ben ik een grote fan van de zwarte hoge skinny… En ik shop deze altijd bij ONLY:
29€, zit fantastisch, beschikbare lengtematen en hij zakt niet af en hij leurt niet uit aan de knieën.

2. Het jeanshemd

Oversized over je skinny of mooi gecentreerd in je broek of onder een trui.
Washed, ripped of gewoon netjes.
Alles kan met het jeanshemd!

 

 

Wardrobe 3

3. Het lederen jasje

Ik hou het meest van de kortere, stoerdere jasjes, maar je hebt natuurlijk duizenden varianten.

Gecombineerd met een iets langer kledingstuk eronder is hij cute en praktisch! En zelfs op een jurkje past hij prachtig.

Ook ideaal voor laagjes. Gooi er een grote sjaal over als het net te koud is en je kan je jasje meer als één seizoen dragen!

 

 

 

 

 

 

4. Het witte hemdWardrobe 2

De films waarin actrices rond paraderen in het witte hemd van hun man/date zijn niet meer op één hand te tellen. Geef toe dat het lekker zwoel is, zo een vrouw in een wit mannenhemd. Maar aangezien je daar de straat niet mee op kan gaan we voor een iets beschaafdere look en steken we er een broek onder. En waarom niet onze favoriet nummer 1… De skinny? 🙂
En denk eraan, volledig ingestopt, of enkel een stuk vooraan, of helemaal los. Alles kan!

 

5. De blazerWardrobe 4

Een blazer is eigenlijk even goed als het lederen jasje, alleen is dit ook geschikt om binnen te dragen. 🙂
Stijl het alleen niet te netjes. Outfits zijn veel leuker als je er niet tè “groomed” uitziet.
Ook de blazer kan op een skinny, een boyfriend, een jurkje, … massa’s mogelijkheden! Steek er eens een sportief shirtje onder of een heel vrouwelijk topje!

 

6. De maxi toteWardrobe 6

Ze zeggen wel eens: “hoe ouder, hoe groter de tas” en ik moet zeggen. Voor mij klopt het! Waar ik vroeger alles in één klein tasje gepropt kreeg puilt mijn handtas tegenwoordig uit van sleutels, een agenda, notaboekjes, make-up en weet ik veel wat nog allemaal. Maar laat zo een grote tas nu net de ideale compagnon van je outfit zijn! Handig toch!

 

Wardrobe 5

 

7. Nude shoes

Wat je ook draagt, boyfriends, skinnys, rokjes, … noem maar op. Een goede pump of sandaal in een nude kleur zal er altijd bij passen. Je verlengt je been optisch. Je lijkt bruiner dan wanneer je een zwarte pump draagt en ze blenden mooi met je outfit.

 

 

 

8. AccessoiresWardrobe 7

Als je echt de weg kwijt bent en toch je outfit wil “op-vampen”, zorg dan voor goede accessoires.
Of als je van je dag-outfit wil transformeren naar een avond-look is een accessoire toevoegen vaak al voldoende!
Hoe simpel je outfit ook is, een signature piece maakt alles meteen leuker. En als je single bent kan het voor een man zelfs een leuke gespreksopener zijn!
.

 


Wardrobe7

9. De trench

Nog zo een multi-inzetbaar stuk. In beige of zwart, lang of kort, casual of chique. De trench kan het allemaal aan! Strak toegeknoopt of los wapperend, je mag er zeker van zijn dat je er cute uitziet.

 

 

Wardrobe 8

 

10. De Sjaal

Hoe groter hoe beter! Goed voor laagjes en volume én natuurlijk geschikt voor de koukleumen onder ons. En als het regent heb je iets om over je haar of je designer tas te hangen tot je jezelf kan redden van die nattigheid.
Drapeer hem meerdere malen rond je nek of hang hem als een cape over je schouders.

 

 

 

 

 

 

Is het je ook al opgevallen dat rustige tinten, zwart en nude tinten in je kleren er alles sowieso al leuk uit laten zien? Kim Kardashian kiest niet zomaar voor nude en zachte grijstinten hoor! Het maakt vaak je outfit een stuk “more expensive looking”… 😉  En als je zelf graag kleuren en prints en dergelijke draagt, dan is dat ook geweldig, maar mocht je even de kluts kwijt zijn en een gemakkelijk combineerbare kleerkast willen, dan is mijn lijst met essentials zeker een goed idee. 😉

 

°Alice gooit nog even een aantal kledingstuks in haar online shoppingbasket en plant een kleerkast-ontspul-sessie°

x A x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!