Vertelsels

Een eerste verjaardagsfeestje zonder overdrijven

Happy Birthday to youuuuu

 Binnenkort wordt ons monstertje 1 jaar! En met binnenkort bedoel ik dat als hij op de uitgerekende dag tevoorschijn was gekomen, ik te laat zou zijn voor een feestje…

 

De uitnodigingen, die meer dienen voor zijn memory-box, heb ik gisteren gemaakt. De mensen die we wilden uitnodigen hadden we allemaal al mondeling gevraagd zodat we rekening konden houden met (over)volle agenda’s. Maar gelukkig kon iedereen, zo’n 11 mensen (bubble inbegrepen).

Aangezien mijn man en ik beiden werken, gaat ons monstertje ook naar een onthaalmoeder. We hebben al veel cadeautjes* in ontvangst mogen nemen van andere jarige kindjes en straks zijn wij aan de beurt om uit te delen. Ik ben sowieso van plan om zelf koekjes te bakken, daarom had ik even gezocht naar babyvriendelijke koekjes, maar dit vond ik zo’n belachelijke recepten dat ik het heb opgegeven. (Ik ben echt niet van plan om koekjesmeel te gaan kopen en dit te mengen met geplette peer ofzo) Nee, het worden gewone ordinaire zandkoekjes. En als de kindjes (0 tot 3 jaar) het niet willen en of mogen opeten dan is het voor de ouders 🙂 De koekjes zullen trouwens vergezeld worden door een kartonnen boekje (die ik eerlijk gezegd ook super cute vind). Het recept van de koekjes vind je trouwens hier.

Enkele uitdeel-ideetjes die ik bij de onthaalmoeder voorbij heb zien komen:

  • Een bal
  • Een tandenborstel (zo handig!)
  • Strandspeelgoed
  • Snoepjes (voor de ouders dus)
  • Een spaarpotje
  • Uitdeelboekjes

Voor het verjaardagsfeestje zelf heb ik al eens rondgeneusd op Pinterest (what did you expect?) en kreeg ik onmiddellijk de slappe lach… Ik heb schema’s gevonden van hoe je een eerste verjaardagsfeestje moet plannen, beginnend 6 weken op voorhand. ZES WEKEN! En ik zit hier met 6 dagen. We zullen het maar steken op de grootheidswaanzin die wel vaker voorkomt in Amerika (want daar situeren zich in mijn hoofd al de Pinterest-mama’s en –papa’s) 

Toen ik uitgelachen was heb ik wat verder gescrold tussen al de leuke en/of onmogelijke ideeën. Maar toen stuitte ik op een nieuw “probleem”. Een thema. Hoe leuk is dat wel niet?! Maar nu komt het… Zou ik een thema nemen? En zo ja, welk? Piraten, snorren, Sesamstraat, circus (!), maritiem, bosdiertje, autootjes, Disney, regenbogen,…

Er komen zoveel leuke nieuwe ideetjes kijken bij een thema, maar je wordt ook wel erg gelimiteerd. Want ik doe niet aan half-half. Ik heb lang getwijfeld, maar ik denk dat ik toch ga passen voor een te groots thema. Let’s keep it simple!

Ik heb nog blauwe en groene ballonnen en dito servietten, de bamboe-bekertjes die we ooit in het Kruidvat hebben gekocht zijn ook allemaal in blauw en groen-tinten, close enough! Omdat ons monstertje ons monstertje is, heb ik de taart en uitnodigingen versierd met (natuurlijk) monstertjes die blauw en paars zijn 🙂

Op de dag zelf was het, ondanks de weersvoorspelling, stralend weer! En, ondanks wat misverstanden rond de dag en het tijdstip van het feestje waren alle genodigden op tijd voor de barbecue.

Natuurlijk, ik zijnde een dochter van mijn moeder, hadden we veeeeel te veel eten voorzien. Het monstertje had flink meegegeten en had op een bepaald moment zelfs een vork gepikt omdat het hem niet snel genoeg ging 🙂

De cadeautjes waren vooral een succes bij de gasten, ons monstertje amuseerde zich wel met het inpakpapier.

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!