Moederschap,  Reviews

Smeren, smeren, smeren – Bio Oil #review

Hoe bedoel je? Striemen zijn je eigen schuld??

De meest voorkomende tip die ze zwangere vrouwen meegeven, is wel: “smeren, smeren, smeren…” En als iemand klaagt over striemen dan is de algemene reactie veelal: “dan had je maar moeten smeren…”
Well, it doesn’t work like that!

Ik heb mijn buik en borsten elke dag ingesmeerd – laten insmeren om eerlijk te zijn. Met Bio Oil, je weet wel de olie waar celebs bij zweren, die met die saaie reclame…

En toch, jawel… Ik ga niet klagen (cause it’s worth it / nee, het is echt bijna niets) maar gewoon, om even duidelijk te maken dat het niet altijd aan het ‘wel of niet smeren’ ligt: Ik heb een striem, geen heel duidelijke, maar het is er eentje. (Tijdens de borstvoedingsperiode had ik er nog twee, maar die zijn verdwenen, net zoals de rest 😉 )

Ik ben wel van mening dat wél smeren altijd beter is dan niet smeren (misschien waren het anders meer dan één striem), maar het smeren is géén garantie tegen striemen. Just so you know. Dus als iemand klaagt over striemen, begin dan niet met het hele had-je-maar-gesmeerd-verhaal! En het is ook niet zo dat ik ontzettend veel was bijgekomen tijdens de zwangerschap. Dus die reden kan je ook al van het lijstje schrappen!

Naar mijn mening spelen geluk en goede genen een belangrijke rol.  Maar genoeg water drinken (ahum) en gezond eten zijn natuurlijk ook belangrijk. En daarbij, nobody is perfect! Je kleine veroorzaker van die mini-imperfecties daarentegen, is dat wel 😉

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d