Moederschap

Het is vast een fase!! #slapelozenachten

Als mama heb je vast wel eens met je handen in het haar gezeten bij de zorg voor je kinderen. We weten ondertussen allemaal dat er behalve mooie roze, ook een aantal sombere grijze wolken wel eens boven het moederschap drijven.

Misschien heb jij als mama een slechte eter of een slechte slaper in huis. Of misschien laat de gezondheid te wensen over.

En dan sta je daar. Compleet machteloos vaak. En als mama heb je veel geduld. Alles halen we uit de kast om onze kiddos groot en flink te krijgen. Als je ziet hoeveel fora er gewijd zijn aan topics over slapen bijvoorbeeld, dan kan je je er vast al iets bij voorstellen.

De struggles in momlife

Zo ook dus bij huize Alice… Yips… de kleinste, mijn spruitje, suckt big time op gebied van “flink slapen”. Ik zou zelfs zeggen: “Belgian Sprout? Zero points!”

Hij is gebuisd. De ene nacht kan je hem zo flink neerleggen dat mijn bezoek danig onder de indruk is van mijn efficiënt slaapritme, om dan vervolgens dagen aan een stuk alles bij elkaar te krijsen als ik hem in zijn bed leg.

Of zoals nu. Elke avond gaat meneer lekker moe en voldaan slapen. Bedje in, dekentje tegen zich aan en whoppaaaa, slaap! Piece of cake!! Tot 4u snachts. Vanaf dan begint het circus. De eerste twee keer dat hij wakker wordt kan je hem nog troosten met een tutje, maar vanaf 4u30 à 5u wil meneer naar beneden voor een fles om vervolgens te beslissen dat hij fris en fruitig is en op wilt staan. Ik ben dan KO. En erg blij word ik daar niet van natuurlijk.

En de kans is groot dat jij, na het lezen van dit verhaal, al een aantal dingen in je hoofd hebt waarvan je denkt: “dat kan ze eens proberen!” Of “Dit werkte voor mij perfect…” of “Dit heeft ze vast nog niet geprobeerd…”

En als je zelf mama bent dan besef je nu dat ik waarschijnlijk wèl al alles heb geprobeerd. Net zoals jij toen jij het moeilijk had met jouw kleintje.

Zijn er oplossingen?

Oplossingen?

Hmmmm…

Niet echt…

Dus wat doen we dan?

Verklaren!

Ja! Als we het niet krijgen opgelost, dan moeten we het kunnen benoemen.

“Het is maar een fase!”

Ja natuurlijk ja, dat ik daar nog niet was opgekomen. Waar maak ik me toch zorgen over?

Het is maar een fase!

Of een groeispurt!

Ja, dat zal het zijn. Het is vast maar een groeispurt.

Echt, waarom doen wij moeders toch al die moeite?!

Het is maar een fase hoor!!!

Ga maar lekker terug slapen mama. Dat gaat wel over…

Als ie 18 is zeker…

Ik kan het echt niet meer horen.

En als je dan, behoorlijk uitgeput, in een winkel terechtkomt, dan word je daar om de oren geslagen met producten en spullen die jou dé oplossing kunnen bieden;
Venkel thee, verdikkingspapjes voor ‘s nachts, inbakerdoeken, nachtlampjes, slaapwekkers, knuffels, muziekjes, voorgevormde kussens, verwarmde slaapzakken,… noem maar op en het bestaat.

En wat doen velen onder ons dan? Kopen en proberen! 🙂

Als je dan bereid bent om over alles een review te schrijven dan heb je al een goede basis voor een mama blog haha! (Basis hè, er komt veel meer bij kijken haha!)

In ieder geval.

Het enige wat echt werkt wordt nergens verkocht maar heb je wel in huis. Jij dan hè, niet je keukenkast…

En dat is

Tromgeroffel…

Geduld!!

En liefde. Dat doet ook veel! Haha!

Dat wisten we eigenlijk al hè. 🙂

Gelukkig is het maar een fase…

° Alice kruipt om 21u haar bed in de hoop dat ze nu wel haar 8 uurtjes haalt. °

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!