Reviews

KidiTalkie, walkietalkie van Vtech #review

Voor hun vijfde en derde verjaardag kregen de jongens een walkietalkie set van tante Alice, en zoals het elke blogger beaamd moest ik een review schrijven (aldus Alice)

Hoewel we nu in een tijdperk leven waarin kinderen al op piepjonge leeftijd op een smartphone liggen te swipen, blijkt de walkietalkie toch nog een grote aantrekkingskracht te hebben. En niet alleen op kinderen, hehe!

Vroeger kon je wel eens hebben dat je vooral gekraak en geruis moest ontcijferen, maar tegenwoordig is de techniek zoveel beter! Of niet? 

Wij gingen testen!

Verkoopspraatje: KidiTalkie, een 4-in-1 walkietalkie die je kids urenlang praat- en speelplezier bezorgt! Hij vervomt je stem met een robot- of echo-effect. Bovendien kan je elkaar goed verstaan over een afstand van max. 200 m, dankzij de hoge geluidskwaliteit.

Kiditalkie, de walkietalkie van Vtech #review

KidiTalkie onder de loep!

Als wij zeggen testen, bedoelen we ook écht testen! Vergeet de kinderen, dit is werk voor mama en papa 😉

Elk gewapend met een walkietalkie verspreidden we ons over huis en tuin. Vtech claimt een bereik van 200 meter, dit is echter “lichtjes” overdreven. Zodra we het einde van onze tuin hebben bereikt valt het bereik weg, en laat het even duidelijk zijn dat onze tuin geen 200 meter diep is (hooguit 70 meter ofzo). Dit ligt waarschijnlijk aan de aanwezigheid van bomen en struikgewas, maar is het ook niet een beetje de bedoeling dat je elkaar niet ziet tijdens het praten?

De afstand tussen bovenverdieping en gelijkvloers liet zich wel goed doen, hoewel ons huis nu niet bepaald leeg is *ahum*. Maar misschien is het omdat we toen dichter bij elkaar waren in vergelijking met buiten.

De verschillende stemvervormers zijn erg grappig, maar in combinatie met slecht articulerende kinderen zorgen ze voor wat nostalgisch geruis. De gewone manier van praten is wel prima verstaanbaar.

Kiditalkie, de walkietalkie van Vtech #review

Een walkietalkie met extra’s

Afgezien van de echte intentie van de walkietalkie heeft Vtech nog een paar andere snufjes toegevoegd die losstaan van het hele “praatgebeuren”.

Hierdoor zijn er nog wat knopjes op de walkietalkie waarvan we eerst dachten dat ze te ingewikkeld zouden zijn, maar eigenlijk spreken ze voor zich.

Eén van die extra functies is het versturen van geanimeerde berichten. Onze oudste zoon vindt dit helemaal ge-wel-dig!

Daarnaast kan je ook samen spelletjes spelen, maar dit is nog net een trapje te ver voor ons. Misschien dat de oudste het met veel geduld wel zou snappen, maar de zoon van drie is toch echt té jong voor al die knopjes (het wordt aangeraden vanaf 4 jaar). Ik daarentegen, krijg geen kans om te spelen omdat ik altijd mijn walkietalkie moet afgeven… Het speelgoed valt dus wel degelijk in de smaak!

Kiditalkie, de walkietalkie van Vtech #review

Minpuntjes?

Maak dat je voldoende batterijen in huis hebt of zorg tenminste voor oplaadbare batterijen. Deze walkietalkies zijn energievreters! Vergeet ze ook niet uit te zetten wanneer je ze niet gebruikt want anders is de batterij zo leeg!

En als laatste, de walkietalkies zien er leuk uit, maar ze hebben een beetje weg van een dure smartphone waarvan het glas onmiddellijk breekt wanneer je het aanraakt. Dit is natuurlijk ontzettend overdreven, maar de jongste zoon is gevallen met de walkietalkie in zijn handen en ik heb toch even moeten slikken toen ik een ferme kras op het scherm zag.

Walkietalkie, jay of nay?

Het nadeel bij ons is dat de oudste groot genoeg is om ermee te kunnen spelen, en de andere twee duidelijk nog veel te klein zijn (hoewel de aantrekkingskracht er duidelijk is). Maar ondanks dat is het toch echt wel een jay! Desnoods offer ik me wel op om samen met de oudste te spelen 🙂

Kiditalkie, de walkietalkie van Vtech #review

Bonusmateriaal

Mag ik ook eventjes uitweiden over de naam “walkie talkie”, hoe grappig is die? En hoe zou het zijn als alles op die manier werd genoemd?

Stop maar met nadenken, hier is het antwoord al:

 • Postzegel: lickie stickie
 • Defibrillator: hearty starty
 • Bij: Fuzzy buzzy
 • Zwangerschapstest: Maybe baby
 • Vork: Stabby grabby
 • Sokken: feetie heatie
 • Nijlpaard: floatie bloatie
 • Nachtmerrie: screamy dreamy
 • Auto correct: writey righty
 • Lolie: lickie stickie
 • Bh: breastie nestie
 • Lepel: soupie scoopie 
 • Pruik: hairy weary
 • Limousine: roomy vroomy
 • Televisie: starey squary

°Rose legt een walkietalkie in de keuken en vraagt vanuit de luie zetel of haar man wat te drinken wilt meebrengen°

x Rose x

KidiTalkie, de walkietalkie van Vtech #review
Ideaal voor op je Pinterest wishlist!

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!