Reviews

Op stap met kids: Dino Expo Review

Zag jij ook al de reclame voorbij komen van de Dino Expo die weer is neergestreken in Paleis 2 in Brussel? Wil je graag wat meer weten of twijfel je nog als het wel de moeite waard is? Lees dan zeker onze Dino Expo Review.

Op naar Dino Expo, Paleis 2 Brussel

Mijn kinderen zijn, net zoals vele anderen van die leeftijd, verzot op dino’s. Boeken met een dinosaurus erop, pyjama’s, of andere attributen… Het werkt altijd. Net zoals Spiderman, Pokemon of andere zaken, maar daar hebben we het nu even niet over. Dinosaurussen dus.

Geen idee als het aan de cookies ligt of als er gewoon veel reclame wordt gemaakt maar ik kreeg dus al weken reclame te zien over de Dino Expo in Brussel. Aangezien het weer niet zo denderend was én de prijs op dit moment “maar” 10€ per persoon is besloot ik online tickets te kopen. Ik reserveerde een timeslot, want zo gaat dat tegenwoordig en daar gingen we dan, op naar Brussel.

Laten we de belangrijkste zaken eens opsommen in mijn Dino Expo Review!

Praktisch. Wie wat waar?

Even een aantal praktische zaken op een rij zetten.

  • Tickets: De tickets kan je online kopen. Sla ze als PDF op je telefoon op of zet ze in je Wallet als je een Iphone gebruikt. (Deze tickets geven nadien trouwens 2€ korting op tickets van Mini-Europa… mocht je nog energie over hebben… het ligt er vlakbij!)
  • Prijs: Vanaf 2 jaar betaal je 10€ per persoon.
  • Parkeren: Het is in Paleis 2 van de Brussels Expo te doen. Er zijn parkings voor Expo bezoekers, maar ook aan de laan zelf, aan de voet van het Atomium is een optie. Je kan daar aan het Atomium overal parkeren. Plek genoeg! Ik betaalde in totaal 1,50 aan parking en dat was voor de volledige tijd van de Expo én een wandeling rond het Atomium.
  • Auto/Trein/… : Met de auto naar Brussel vind ik gemakkelijk. Ik bedoel: alle wegen leiden naar Rome, toch? 🙂 Wil je met de trein? Tram- en Metrohaltes genoeg in de buurt. Ik verplaats me daar met mijn ogen dicht na er jaren gewoond te hebben. Toeristen wens ik veel geluk haha!
  • Toegankelijkheid: Buggy’s of Rolstoelen kunnen binnen. Er is één gedeelte waarbij je een trap op kan om naar een film te kijken. Je kan dit echter ook overslaan en gewoon verder rollen. Neem dus gerust een buggy of dergelijke mee.
  • Toiletten: Er staat een mobiel toilet-wagentje aan de ingang en op het einde kan je ook naar het toilet. De toiletten zijn proper en voldoende aanwezig. Altijd fijn om te weten. (Ik ben zo iemand die naar het toilet moet zodra ik weet dat er géén toilet is)
  • Extra: Een telefoon met een headset is handig want er is een gratis app.
  • Shop: Er is een shop. Beware of the zeurkindjes. Er is een shop met allerlei dino-themed-speelgoed en gebruiksobjecten. Mijn kinderen keken enthousiast naar een grote Triceratops uit pluche, maar voor 99,95€ werd snel beslist dat het beestje niet geadopteerd werd.

Kidsproof?

Is die Dino Expo nu eigenlijk Kidsproof? Want daar draait het om in onze Dino Expo Review! Ja, de Dino Expo is wel degelijk kidsproof. Mijn kinderen vonden het geweldig. De kleinste was wat bang in het begin. Ik denk dat hij vooral vreesde dat de dino’s er vandoor gingen gaan, maar na vijf dino’s die allemaal veel brulden maar zich niet verplaatsten had hij het in de gaten.

Er staat elke vijf meter wel een dino, het is dus niet kilometers stappen. Zit je met een kleintje wat gedragen wil worden dan zou de route nog goed te doen zijn geweest.

Voor kinderen die kunnen lezen is het tof dat er borden staan bij elke dinosaurus met een woordje uitleg. Natuurlijk is er ook de app, maar mijn kinderen vonden dat net een prikkel teveel en liepen liever gewoon rond.

Vonden mijn kids het leuk? Ja! De oudste van 8 heeft elk bord gelezen. Elk. Bord. Stuk. Per. Stuk. Allemaal. Gelezen. En de kleinste die heeft elke dino vanop een veilige afstand een beetje aangestaard. Bij hen was het dus een groot succes.

En voor mama en papa?

Laten we zeggen dat ik blij was dat ik alleen gegaan ben. Mijn allerliefste Husband had een groot editing project en kon niet mee. Voor mij is dat allemaal prima want ik ben sowieso al gewend om veel alleen te doen. Stiekem vind ik dat ook niet zo erg want dat betekent dat ik al mijn aandacht aan de kids kan geven en niet ook nog een volwassene moet entertainen hahaha.

Hoe tof het ook was om de dinosaurussen eens te zien in ware grootte, voor mij bleven het wat neppe toestanden. Ze deden allemaal iet of wat dezelfde beweging in combinatie met een gesnuif of gebrul. En ik snap dat het natuurlijk niet zomaar kan om die gigantische dino’s rond te laten huppen, maar na tien dino’s had ik het toch een beetje gehad. (Zijn we te verwend?! Of te vaak naar de Zoo van Antwerpen geweest waar de dieren wèl bewegen haha)

De extra’s

Behalve de dino’s zelf waren er nog een paar extra’s zoals de App die je kon downloaden. Zo kon je aan de ingang ook nog een plattegrond nemen met een potloodje met aan de achterkant nog opdrachten voor de kids. Dat is natuurlijk altijd een succes.

Dino Expo Plattegrond
Het plattegrond van de expo

Aan de shop was er ook nog een Virtual Reality Zone, waar kinderen voor 5€ het stuk een VR bril op hun neus kregen. Ik denk dan altijd: dat kunnen we thuis ook. Zo cool als met een echte VR bril zullen we het thuis niet krijgen, maar ik had het er even niet voor over.

Verder was er een zone waar de kleintjes konden kleuren en een plek waar je foto’s kon maken van je kroost in een Dino-ei. Aan de uitgang was er nog een leuke zone buiten met twee springkastelen en een paar food-standjes.

Een dino waar de kids op mochten kruipen was er helaas niet, maar ach, dat maakt niets uit want ze waren al bij al super blij met de uitstap naar de dino’s!

Hopelijk heb ik je wat meer handige info kunnen geven met mijn Dino Expo Review!

°Alice vond die ene keer dat de Husband in een Dino pak rondliep en. de kinderen via het balkon probeerden weg te vluchten toch net wat grappiger.°

Ik ben heel erg nieuwsgierig naar jullie ervaringen! En als je naar Dinos Alive bent geweest hoor ik het ook graag! 🙂

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!