Vertelsels

Kan je een outfit verspillen?

Life’s too short to wear boring clothes

Je kent het wel, je staat voor je (overvolle) kleerkast en je moet beslissen. ‘Wat zal ik vandaag eens aandoen?’ Voor mij is het antwoord simpel en nogal eentonig: Iets comfortabel!

Nu kan ik de “maar-ik-ben-wel-een-moeder-hoor”-kaart gebruiken, maar de waarheid is even simpel als mijn outfit: zo ben ik altijd al geweest.

Elk excuus voor comfortabel grijp ik met beide handen. De hele dag thuis, werken, winkelen… Altijd comfortabel. Enkel wanneer het echt moet dan is het “chique”. Maar O wee als ik me overdressed voel…

I have an irrational fear of wasting a good outfit on an insignificant day

Die quote is ergens gegraveerd in mijn bovenkamer.

Comfortabel is nu wel een keuze die gemakkelijk verantwoord kan worden… Geen hakken want ik zit toch de hele tijd op mijn knieën om Duplo-bouwsels te maken. (Grote) oorbellen zijn een recipe for disaster in de buurt van vliegensvlugge babyhandjes. Ingewikkelde kledij is alleen maar gedoe in de veel te kleine kleedkamer op het werk. Jurkjes zijn onhandig als ik iets wil passen in de winkel….

Comfortabel chique

Waarom kan comfortabel niet chique zijn? Of is dat gewoon een gedachte?

Nu vind ik van mezelf niet dat ik overkom als een slons, mijn idee van comfortabel is gewoon jeans met sneakers. Maar als ik iets meer moeite doe, bijvoorbeeld in de vorm van simpele oorbellen, maakt dat in mijn ogen een wereld van verschil. Een onmiddellijke chiquere upgrade.

En dat voel ik. Het mag dan heel oppervlakkig zijn, maar ik voel me beter in mijn vel/kleding wanneer ik wéét dat ik de moeite ben om naar de kijken.

Dress like you’re going to meet your worst enemy.

Daarvoor is er geen kilo make-up voor nodig, maar misschien is een klein veegje BB cream en highlighter niet overbodig.

En het mag gezegd worden, de chiquere stuks in mijn kledingkast mogen ook eens wat daglicht zien. Kleding opsparen heeft geen enkele zin.

 

°Rose schopt haar killer heels uit en wisselt ze in voor fluffy pantoffels°

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!