Moederschap

Meisjes moeten alles roze hebben, niet?

Help, ik wil geen roze in huis…

Het derde monster is dus een meisje. Veel vrouwen zouden een gat in de lucht springen en onmiddellijk wild tekeer gaan in de roze regionen van menig kledingwinkel.

Maar laat ik nu net een beetje tegendraads willen doen.

Mijn man heeft om te beginnen een grondige afkeer van de kleur roos. Het opgroeien in een kinderkamer met roze bloemetjesbehang zou aan de grondslag daarvan liggen. Een rode kous bij zijn (witte) joggingpak in de was, was de laatste druppel.
Ikzelf hou niet van het schreeuwerige/typische waar de kleur vaak aan vast hangt. Vooral ook het feit dat van je verwacht wordt dat je alles roze gaat kopen.
Eerder schreef ik er al over en ik moet zeggen dat er in de tussentijd niet bijster veel veranderd is. Ondanks die #genderindeblender.

Proef op de som

Zodra het woord “meisje” valt, krijgt het een roze kleurtje. Zelfs het kopen van een speentje bleek een uitdaging.
Ik wil niet constant mededelen dat ik een dochter heb en geen derde zoontje (hoewel ik daar niet echt schrik voor heb aangezien ze mijn zonen telkens aanzagen voor dochters, ondanks het gebrek aan roze en een wellichte overdaad aan auto’s waarvan ik mijn man helemaal de schuld geef). Maar ik wil ook geen roos prinses-tutje. Het speentje dat me wel aansprak, was een blauwe met een schattige dino…

Het kan is dus nog redelijk een uitdaging om je meisje leuk aan te kleden zonder dat er roze aan te pas komt.

Dat roze zal er hoe dan ook insluipen hoor, geen zorgen. Hoewel ik niet voor het schreeuwerige fuchsia* ben, kan ik het populaire oudroze wel helemaal smaken. Gisteren zijn dan ook de allereerste (zelfgekochte) oudroze kleertjes in huis geraakt.
*Dit is trouwens geen afkeuring ten opzichte van ouders die zich helemaal onderdompelen in het prinsessenroze, doe vooral je ding! Daarbij, het prinsessenaspect (lees: strikjes en tutu’s) vind ik wel heel leuk!

Roze inboedel

Verder ben ik helemaal niet van plan om mijn babyspullen te gaan vervangen door de meisjesvarianten. Net zo min als dat ik van plan was het te kopen mocht blijken dat het eerste monster een meisje was. Ik weet niet, maar wanneer die moeders (van vaders verwacht ik dit niet heel erg) die van hun eerste kindje in verwachting zijn, helemaal op hol slaan op de meisjesafdeling, dan denk ik aan de praktische kant. Stel je krijgt nog een kindje, en dat is een jongen, moet je dan alles opnieuw kopen?

Of ben ik gewoon heel groen (tenminste iets anders dan roos of blauw)?

Of ben ik net heel narrowminded? Want wat geeft een jongensbaby erom dat de mama een roze buggy, verzorgtas, wipstoel, speelboog,… heeft?

Wie zegt dat jongens niet in het roze mogen vertoeven? Er zijn geen regels!

Laten we het erop houden dat het gewoon niet mijn kleur is. Ik ga dus niet de té kleine garderobe van de jongens vervangen door een meisjesvariant. Een strik op het hoofd zal de frank wel doen vallen 😉

Het oudste monster vindt het trouwens wel een mooie kleur en kiest steevast voor de roze snoepjes.

x Rose x

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

5 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d