Moederschap

Later word ik brandweerman! # Make A Wish

Niets schattigers toch dan kinderen die dromen? Kinderen die te pas en te onpas melden dat ze later iets willen worden als ze groot zijn…

Als ik groot ben dan…

Die kinderlijke onschuld waarbij hun hele toekomst gelinkt wordt aan hun eigen lichaamslengte (GROOT zijn). Heerlijk toch!

Op één of andere manier is het voor hun zo vanzelfsprekend dat ze iets zullen worden eens de vereiste lengte bereikt is. Er voor werken? Nah, dat moet niet. Gewoon groeien. Dat is voldoende.

En weet je? Uiteindelijk is het dat soms ook.

Als je ziet hoeveel ouders doen voor hun kinderen tegenwoordig. Er zijn kinderen waarbij alle dromen elke keer weer gerealiseerd worden door mama en papa.

Zelf heb ik daar mijn mening over, zeker omdat ik vind dat de uitdrukking “Prepare the child for the path and not the path for the child.” Maar bon, dat dromen vind ik wel heel leuk.

Laten we eens een lijstje maken van de toekomstige beroepen…

Toen mijn baby’s nog veilig en wel in mijn buik zaten waren we ons al aan het afvragen wat hun beroep later zal zijn… Bij de babyshowers werden telkens de grappigste beroepen ingevuld op de Prediction Cards. Van garagist tot breakdancer. En nu ze zelf kunnen praten vullen ze dit lijstje nog verder aan.

Make a Wish

De top zeven is op dit moment:

  • BBoy (daar zit mijn Husband voor iets tussen denk ik)
  • Popper (Again… Husband… haha)
  • Brandweerman (Hoe komt dit toch dat 85% van de jongens dit wel ooit wil)
  • Politieagent (°herkenbaar°)
  • Eigenaar schietclub (Rose, ik hoor je lachen tot hier!)
  • Snoepje (°no comment°)
  • Niks (de jeugd van tegenwoordig, allemaal hetzelfde)

Gaan we daar zelf iets voor doen?

Moeten we dat? Kunnen we dat? Willen we dat? Ja en nee. Breakdance-lessen, trainingen, open-deur-dagen bij de brandweer en dergelijke, allemaal oké.

Maar het moet wel van hun uit blijven komen natuurlijk.

En dat is nu wel een grens die ik moeilijk vind om te bewaken.

Het wordt nogal snel “alles op een plateautje aanbieden”, en dat wil ik natuurlijk niet. Zeker niet omdat ik wil vermijden dat ze alles te snel zien/krijgen/ontdekken en het dan al meteen beu zijn.

Ze moeten het zelf blijven willen en ik verwacht inzet van hen. Het moet hun droom blijven… En dat is nu iets wat we als ouders vaak vergeten.

We leven in een maatschappij waarbij ongelofelijk veel mogelijk is. We krijgen allemaal onderwijs en ook later zijn er mogelijkheden genoeg. Het enige wat kinderen nog nodig hebben, is karakter. En dat is iets waar ik zelf nog niet uit ben hoe ik dat kan stimuleren… Hoe behoud je die interesse in die droom?

Dromen kan…

Het feit dat onze kinderen mogen dromen en dat deze dromen vaak behoorlijk binnen handbereik liggen is iets moois, maar wel iets wat wel eens vergeten wordt.

Waar wij de oudste op Breakdance-kampen sturen en laten kijken naar battles, in real life of op TV en waar we de kleinste een brandweerauto kochten om mee te spelen en een brandweerpak en noem maar op, zijn er elke dag kinderen die ook dromen maar bij wie het helemaal niet binnen handbereik ligt…

Er zijn elke dag kinderen die strijden tegen een levensbedreigende ziekte, kinderen waarvoor de simpelste zaken soms niet eens mogelijk zijn.

Ook zij dromen.

Ook zij willen brandweerman worden of eens vliegen of eens iets zien.

En als er iets is waar mijn SuperMommyPowers direct van in werking schieten dan zijn het wel kinderen voor wie kind-zijn niet eens een optie is, stilgezwegen hun droom laten uitkomen.

Make A Wish…

De mensen van Make A Wish doen er elke dag alles aan om de hartenwensen van kinderen tussen 3 en 18, die aan een levensbedreigende ziekte lijden, in vervulling te laten gaan.

Er zitten ongelofelijk mooie en hartverwarmende verhalen tussen. En dan te bedenken dat Make A Wish het vooral moeten hebben van vrijwilligers en donaties…

Daarom wil ik jullie allemaal enthousiast maken om ook te doneren. Alle hulp is welkom! Doen jullie mee?

Ga eens kijken op hun website en lees de mooie verhalen eens. Laat je hart verwarmen door hun mooie initiatieven.

Geniet van de dromen van de kinderen in je gezin of je familie… En doneer alsjeblieft ook… Net zoals wij.

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!