Vertelsels

Moederdag… Als je eindelijk eens krijgt wat je verdient.

Het is weer zover! Moederdag komt er weer met rasse schreden aan. Die periode waar de meeste mama’s stiekem zitten te hopen op leuke cadeautjes en de partners ondertussen wanhopig het internet afspeuren naar het perfecte cadeau!

Wat nou, moederdag?

Wat is dat nu eigenlijk, die “Moederdag”? Is het een dag waarop je nog meer moe bent dan op andere dagen? Want laten we eerlijk zijn, zo voelt het moederschap soms wel. Je kent de trap van vergelijking toch wel van moe? Moe, meer moe, moeder.

Maar laten we het naar goede gewoonte eens vragen aan Wikipedia:

In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt veelal ontbijt op bed en cadeaus. Van huishoudelijke taken wordt ze vrijgesteld. Soms hebben de jongere kinderen op school of op het kinderdagverblijf cadeaus gemaakt.

Klinkt goed toch? Zo een dagje lekker niets doen en luieren en genieten? Alhoewel ik die vrijstelling van die huishoudelijke taken toch een beetje wantrouwig bekijk. Want ja, een dagje overslaan betekent dat je de dag erna “gejost” bent en nog meer moet doen natuurlijk. Je kan maar hopen dat je partner jouw rol dus gewoon overneemt op Moederdag.

En bovenop dat dagje “luieren” krijg je dan ook nog eens cadeautjes?! Kom maar op!

Zet de vaas al maar klaar

Wist je dat het meest gegeven cadeau voor moederdag een bos bloemen is? Heb jij de vaas ook al klaar staan voor moederdag op 9 mei dit jaar? Want uiteindelijk is een bos bloemen ook leuk!! En mooi… En het ruikt ook zo lekker… Maar na jaren van bloemetjes krijgen willen we ook eens wat anders, toch? Een standbeeld ofzo. Ik bedoel: als mama heb je daar toch recht op? Al die taken die je elke dag met de glimlach doet? Dat verdient MINSTENS een standbeeld… Dus stiekem verwachtte ik dat ook… Ik wist al waar ik het zou zetten in de tuin…

En toen keek ik in de brievenbus…

bloemen

Gisterenavond kwam ik thuis van het werk. Fijn de auto geparkeerd. Tassen uit de auto. Even in de brievenbus gluren als er iets leuks in zat, reclame ofzo, geen rekeningen natuurlijk, en toen zag ik het. Een grote witte enveloppe op naam van de Husband…

Nu moet je weten dat wij de post van elkaar openen. Gewoon. Normaal toch? Dus ik deed de enveloppe open en spotte een roze enveloppe IN de grote witte enveloppe. Eentje met hartjes… en nee ik word niet bedrogen door mijn Husband, neen. Het was niet van een andere vrouw! Het was mijn MOEDERDAGCADEAU. Ik heb gewoon mijn eigen verrassing verprutst!!!

Oké ja, ik dacht twee seconden dat het een liefdesbrief was voor de Husband, maar toen ik de enveloppe opende zag ik dus dat er “A Star For Mother” onder de hartjes stond.

Een ster voor een ster

Ik heb een ster gekregen!!!! Jaaaaaaaa… Een ster, je weet wel, die dingen die licht geven in de nacht, allé, door de maan die erop schijnt. Je snapt me wel. Een ster!! Er is dus een ster, in het sterrenbeeld Giraffe (zo noemt mijn echtgenoot me soms omdat ik groter ben dan hem hahahah), met als datum onze trouwdatum. En de naam? Masal! (Dat is een Turks woord)

Hoe leuk is dat? Echt, in de enveloppe zat een sterrenkaart om ze te lokaliseren, een Ster Certificaat, een kaartje, een code en nog veel meer. Als dat geen super origineel cadeau is dan weet ik het ook niet?

Dus wacht wacht wacht… een ster?

Ja, een ster! Het is een echte ster aan de hemel, in een bepaald sterrenbeeld of constellatie of hoe dat ook noemt, die je kan benoemen. Die ster wordt dan in het Online Star Register geregistreerd als jouw of jullie ster. Je krijgt een certificaat waarop de coördinaten staan om ze zelf aan de hemel te spotten, of op een sterrenkaart. Fantastisch toch? Daarboven gebruikt het Online Star Register snufjes zoals een App waarop je je ster kan terugvinden en kan zien. Je krijgt zelfs een Sterrenpagina, waarop ook andere mensen iets kunnen schrijven. Dus stel dat jij nu denkt: ik geef een ster voor onze moederdag, of huwelijk, of een verjaardag, of een andere speciale gelegenheid, dan kunnen ook andere mensen een berichtje achterlaten op die unieke sterrenpagina.

Moederdag? Kom maar op!

Heb ik ze al aan de hemel gespot? Nog niet! Ik kan niet wachten om op moederdag, en al die andere avonden die we nog gaan hebben, ’s avonds naar de sterrenhemel te kijken en onze ster te zoeken. Ik heb ze ondertussen wel al in de OSR Star Finder app gevonden en bekeken, dus ik weet al waar ze ligt en ik heb al aan mijn papa gevraagd als hij me wil leren “ster lezen”! De kinderen zijn trouwens ook dolenthousiast en zaten mee in het complot! De oudste had al alle boeken over het Heelal opgezocht en de kleinste had de verrekijker al klaar. Nadat ik me natuurlijk eerst duizend keer moest excuseren dat ik het cadeautje al geopend had… °oepsie°

En die bloemen? Die ga ik dit jaar niet krijgen denk ik, want die had ik net al van het werk gekregen haha!

Dus voor zij die nog panikeren en een origineel cadeau zoeken? Geef een ster!

°Alice gaat al op zoek naar een picknick-deken en hapjes en een drankje om sterren te kijken terwijl ze in haar hoofd hoort “Je bent een ster!” Kom maar op Moederdag!°

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d