Reviews

Op stap met kids: de Zoo van Antwerpen #review

Zoo-Antwerpen-review8.jpgZoals je laatst kon lezen mochten we naar Pairi Daiza met onze kiddos. Niets leuker als een dagje tussen de dieren vertoeven natuurlijk! Maar toen ik de blogpost aan het schrijven was besefte ik dat de dierentuin waar we het meeste zitten nooit een review gekregen heeft. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

De Zoo van Antwerpen

Als je in België woont ben je er vast al eens geweest. Misschien met school, met een vereniging of met je ouders. Voor de inwoners van Antwerpen is het misschien een vaste stek om eens te vertoeven. Maar is het eigenlijk de moeite om er nog eens een uitstapje naar te maken?

Ik stap in de trein/tram/bus/auto en ik ga naar de zoo…

Je kan er echt op alle manieren geraken en dit vind ik toch wel al een gigantisch pluspunt. De bereikbaarheid!

Ben je iemand die zich altijd met de auto verplaatst, dan is dit mogelijk. Denk er dan wel aan dat je je begeeft naar het centrum van Antwerpen, en dat het stadsverkeer tegenwoordig, en zeker nu met de fameuze “knip van de Leien”, best pittig is. Parkings zijn er voldoende rondom, maar dan heb ik het dus wel over betalende Parkings! En dus niet over gigantische velden of parkeerplaatsen rondom. Neenee, commerciële ondergrondse parkeergarages met lekker hoge tarieven.

Is dat dan een nadeel? Neen! Er zijn namelijk goede alternatieven. Je kan namelijk even vlot, of misschien zelfs nog vlotter naar de Zoo, met het openbaar vervoer. De trein stopt op 20 meter van de ingang van de dierentuin. En het Centraal Station van Antwerpen is daar bovenop ook nog eens een heel mooi station!! Dus maak er helemaal een geweldige kidsvriendelijke uitstap van en laat je rijden!

Ook de bussen en de trams zijn alom vertegenwoordigd rondom de Zoo trouwens! Dus als je dichterbij woont geraak je er ook super vlot!

Twee volwassenen, één kind en een baby aan de kassa…

Hoeveel kost zo een dagje dierentuin eigenlijk? Wel… dat is natuurlijk wel een hapje uit je budget. Als volwassene betaal je 25€ online. En voor kids tussen 3 en 11 ben je 20€ kwijt. Ik zal nooit begrijpen waarom ze kids niet gratis maken tot 7 of zo… toch tenminste   gratis zolang ze het zich niet levenslang kunnen herinneren, maar dat is nergens zo en de dieren moeten natuurlijk ook eten!

Ook hier, koop je tickets alvast online. Eventueel zelfs als B-Dagtrip.

Zelf bezit ik een gezinsabonnement wat elk jaar weer met de glimlach verlengd wordt. Alle kids, mezelf én echtgenoot voor de prijs van ongeveer 6 dagtickets… Gelukkig met korting van de werkgever, maar zelfs zonder korting haal je de prijs er vaak uit als je graag regelmatig op daguitstap gaat. Planckendael zit trouwens automatisch ook mee in je abonnement.

Genoeg met de praktische details… Wat vinden we er nu echt van?

Wel, eerst en vooral zijn ze de laatste jaren enorm veel moeite aan het doen om de dieren in betere habitats te steken. Waar je vroeger elk diertje rondjes zag lopen in een kleine kooi kan je nu al een groot aantal dieren in mooie en leukere verblijven bewonderen. Er is ook genoeg natuur er omheen én er is genoeg te ontdekken. Zo kan je tussen de vogels en de vlinders lopen en de buffels van heel dichtbij zien. Er is ook een grot waar je door kan én je kan op een grote brug over de leeuwen heen stappen. En als je geluk hebt kom je kleine eendjes tegen!

Verder is er ook een groot aanbod aan dieren. Je hebt een heel groot aquarium, een groot gedeelte met reptielen en zelfs een stuk nachtdieren. Ondanks veel protest de laatste tijd is er ook nog een zeeleeuwenshow (waar je de buggy voor moet achterlaten, dus denk aan een slotje) en nog veel meer.

Wij vinden het de moeite en ontdekken elke keer weer wel ergens een nieuw bankje om te zitten of een nieuw diertje wat we nog nooit gespot hadden.

Enige nadeel vind ik het restaurant. Hoe groot en prachtig het ook is, met uitzicht op de buffelweide, het menu is nu al twee jaar exact hetzelfde. En de prijzen zijn ook behoorlijk pittig, dus wij zijn pro “boterhammetjes-in-de-rugzak”!

En is het kidsproof?

Dit is voor mij een zeer belangrijk punt! Niets zo vervelend als ergens naar toe gaan waar ze niet de nodige accommodatie hebben!

  • Eten: In het restaurant staat er een microgolf en er zijn voldoende kinderstoelen beschikbaar.
  • Verschonen: Je vindt ouderwetse verschoontafels in de toiletten in het park. Aan het restaurant zijn er nieuwe toiletten verbonden en daar heb je een heel handige babyhoek mét verschoonkussens, papieren rollen, luieremmers en een lavabo voor snel je handen te kunnen wassen. Er zijn ook kleinere toiletten voorzien voor de kleuters.
  • Buggy-vriendelijk: Enkel bij de zeeleeuwenshow moet je je buggy achterlaten omdat de ruimte waarin de show wordt gegeven bestaat uit allemaal trappen waar je kan zitten. Verder is het hele park rolstoel- en dus ook buggyvriendelijk.
  • Speeltuin: er zijn (sinds kort) drie speeltuinen te vinden. Je hebt er een voor kinderen tot een jaar of zes. Dan een grotere voor de echte durvers. En dan nog een gedeelte waar de kids met ouderwetse spellen kunnen spelen. Heel leuk!

Yay or Nay?

Wij gaan voor Yay!!

Zoo Antwerpen review6

Er is trouwens af en toe een speciaal evenement, zoals China Light!

° Alice kijkt naar buiten, ziet dat de zon schijnt en begint alles klaar te leggen voor een uitstapje naar de zoo°

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!