Reviews

Bloggen… met welke site begin je eraan?

Wordpress? Wix? Blogger? Jimdo? Wie gebruik jij?

Herinner je je nog die ene dag dat je het lumineuze idee had om een blog te starten?  °Alice denkt even terug aan die tijd en zucht gelukzalig° Ik herinner me hem nog goed. Ik wilde eigenlijk eerst Beauty Bloggen combineren met Mama Bloggen, maar ondanks dat mijn hele badkamer vol staat én dat ik vlot mee babbel over ingrediënten en welk merk nu ook alweer welk serum net heeft uitgebracht, is dat hele Beauty Bloggen toch niet voor me weggelegd. (Ik ben niet camera proof en ik ken niks van opmaken!) Dus de plannen werden gewijzigd en toen ik ze besprak met mijn schoon-zusje bleek dat zij bloggen ook wel zag zitten! Hah! Match made in heaven!     En zo begonnen we met ideëen neer te pennen in een boekje en met hersenspinsels op te slaan op Google Keep. Maar dan wil je natuurlijk beginnen... en liefst van al begonnen wij al met een eigen domein, visitekaartjes en weet ik veel wat nog allemaal. Maar natuurlijk moet je het eerst een beetje opbouwen, dus begonnen we op blogger.com Op zich geen slecht begin, maar je hebt nul creatieve vrijheid. Het lijkt heel erg op een prefab dagboek, zo een beetje op de MSN pages van vroeger. Dus gingen we eens gluren bij de "betere", zoals Wordpress en Wix. Nu wil het toeval dat er op dat moment heel veel reclame werd gemaakt voor Jimdo, en aangezien zij een intuiëtievere layout hadden dan Wordpress besloten we Jimdo een kans te geven.   Hier komt het jury verdict:   Voordelen van Jimdo:  
 • Zonder inspiratie kan je toch vlot opstarten met een prefab layout. Ruime keuze voor webshops, blogs, newspages, ... noem maar op! Invullen gaat vlot.
 • De knoppen en manieren van bewerken zijn simpel en zonder enige html kennis kom je al behoorlijk ver. Ik voelde me niet meteen "te dom" en dat telt als gevoel!
 • Aangezien ze nog niet zo bekend zijn op de "blog-markt" zijn er best nog veel leuke .jimdo.com domeinen beschikbaar.
 • Overstappen naar een betalend domein, zonder de .jimdo.com gaat prima. Je betaalt voor een standaard jaarpakket 78€ per maand en als je goed oplet zijn er af en toe aanbiedingen die hier nog eens extra korting op geven.
 • De klantendienst is gemakkelijk bereikbaar. Ik chat een vraag en krijg altijd sympathieke antwoorden. In het Nederlands! Geen standaard mailtjes met wazige oplossingen. Ze denken ook met je mee, en je merkt dat ze echt nog openstaan voor suggesties en nieuwe functies.
 • Je kan je eigen pagina's als template opslaan zodat je bij een nieuwe blogpost geen tijd verliest met het opnieuw instellen van headers, footers, of andere vaste elementen.
    Nadelen van Jimdo:  De meeste nadelen zijn zaken die vermoedelijk nog op de To Do lijst staan van Jimdo (hint hint)  
 • Je kan nog niet je lezers laten  "subscriben" op je blog.
 • Door de handige prefab layouts bots je wel eens op tegen elementen die je graag zou willen aanpassen, maar die vast staan. Hoe vaak je ook klikt en sleept. Vast... Grrrrrrrr...
 • De app is handig, maar je kan nog lang niet alles hierop aanpassen. Ik schrijf er mijn blogposts op, maar de layout aanpassen erop vind ik niet aanlokkelijk (of zijn mijn vingers te dik?)
 • Ze hebben iets tegen Smileys... Ik geraakte in het begin telkens een comment of twee kwijt per blogpost omdat de schrijver van de comment er een emoticon in had gezet. Doordat Jimdo dit nog niet ondersteunde verdween de hele blogpost! °WAAAATTTTTTTT????°  Ondertussen, na mijn mooi pleidooi, hebben ze dit voorlopig kunnen oplossen door een soort van vraagtekentje in te lassen in de plaats van de emoticon. Mijn verloren comments komen helaas nooit meer terug. Snif! Dus als je ooit zag dat een comment van je niet werd geplaatst, wel, dat lag niet aan ons!!
 • Ooh, als we dan toch over comments bezig zijn. We kunnen als Blogsters ook niet reageren op een comment van een lezer. Wel zelf een nieuwe reactie zetten, maar niet gekoppeld aan een vorige reactie. Volg je nog?
    Ik heb ondertussen ook Wordpress geprobeerd en na even puzzelen en wennen aan hun manier van werken, vind ik Jimdo leuker. Maar soms is "leuker" niet voldoende... en gaan we toch naar Wordpress verhuizen, na een jaar van bloggen op Jimdo, waar we veel leerden, verhuizen we nu dus naar Wordpress. Dus als je dit leest zit je al op onze nieuwe site! Welkom! 😉 Wil je weten waarom? Wel, vooral het subscriben was een zeer groot gemis. Hoe kan je je lezersbestand uitbreiden als je niet eens een bestand kan maken? Verder missen we na een jaar bloggen toch zaken zoals SEO, uitgebreide statistieken en extra plugins. We blijven er van overtuigd dat ook Jimdo nog een goede partner kan worden, maar op dit moment vertrouwen we toch liever op de bekende Wordpress. 🙂   Trouwens, als beginnende blogger word je ook nog eens om de oren geslagen met termen als plugins, add-ons, SEO, meta tags, rankings, follow en no follow links en weet ik veel wat nog allemaal. De dag dat ik die ooit allemaal zelf snap zal ik er eens een artikel over schrijven... maar nu erger ik me vooral dood aan het aantal artikels wat zogezegd deze materie duidelijk uitlegt, maar eigenlijk gewoon maar een clickbait is waar je niet wijzer van wordt.   °Rose roept: "wat is een clickbait?"°   I rest my case...   Gewoon schrijven en genieten is in het begin meer als genoeg...     x Alice x IMG_2421

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d