Vertelsels

Wanneer iemand anders je zwangerschap verklapt

“Soon to be the best brother ever!” Maar dat wist je natuurlijk al…

Goed nieuws aankondigen is altijd leuk en als je rondom je heen kijkt dan is een zwangerschap wel het ideale moment om al je creativiteit los te laten met een leuke aankondiging. Tenzij iemand zich verspreekt natuurlijk…

Het is mij al twee keer overkomen en ik zie het nu als een goed voorteken.

Bij mijn eerste zwangerschap was het een dokter, bij mijn derde een collega.

Ik zal eerst even een woordje uitleg geven over waarom de geheimhouding bij mij telkens zo faliekant misgaat. Ik werk blijkbaar in een risicovolle werkomgeving en zodra er iemand een tweede streepje op haar test ziet verschijnen, dan krijgt ze zonder pardon werkverwijdering. Het is zodoende nogal logisch dat al mijn collega’s dus op de hoogte zijn van elke prille zwangerschap op de werkvloer. En aangezien ik met een hoop collega’s en dokters samenwerk, zijn dat een hoop mondjes die gehouden moeten worden…

Blijkbaar was de boodschap niet duidelijk.

Ik was sowieso van plan om mijn ouders eerder in te lichten dan bij de gebruikelijke 12 weken, maar ik was nog geen twee dagen preventief verwijderd of ik kreeg al een berichtje.

‘Ik zou eens met je mama gaan praten’

Inderdaad. It happend. Mijn eerste zwangerschap en iemand anders ging met de “eer” lopen.*

*Mijn mama was dus op consultatie gegaan bij de oogarts en de oogarts vond het wel zo beleefd om mijn mama proficiat te wensen.

Niet te vergeten dat mijn mama dus ook helemaal van de kaart was. Surprise!

Natuurlijk verliep het allemaal niet zo vrolijk. Ik was, op z’n minst gezegd, nogal over mijn toeren. En mijn mama verwachtte natuurlijk niet om zo’n groot nieuws via-via te horen.

Maar deze vroege aankondiging had voor ons wel de weg geëffend en leverde zelfs een eerste cadeautje op 😉

Vaarwel leuke aankondiging aan de familie. Hallo tweede kans voor de vrienden!

Mijn man staat bekend om zijn grappige T-shirts en daar hebben we op ingespeeld.

“Soon to be the best dad ever”

Ikzelf had een sweater-jurk aan met de tekst “if you’re waiting for a sign, this is it”.

‘Meent ge dat? Proficiaaaat!’

Onze Facebookprofielen hadden we voorzien van een subtiele foto. De oplettende vrienden hadden het door, bij de rest viel de frank wat later.

Bij de derde zwangerschap zijn we op tijd bij de ouders geraakt, maar bij (één van de) zussen was iemand anders ons voor.

‘Ik vrees dat ik iets dom gedaan heb’

Deze keer was het gelukt om het een week langer te verzwijgen. Op iets meer dan 6 weken zwangerschap…

Maar dit keer heb ik er eens hartelijk om gelachen. Letterlijk.

Bij de rest van de onwetenden hebben we het monster laten rondlopen met een paar echo’s in zijn handen. ‘Ben jij dat?’, ‘Nee hoor’ en daarna duurde het nog eventjes voordat het goed en wel gesnapt werd.

Daarna had het monster door dat de meeste mensen die papiertjes in zijn handjes wel eens van dichter bij wilden bekijken, en hij zette het op een lopen…

Als de tweede ooit vraagt waarom zijn echo’s helemaal verkreukt zijn, dan zal ik eens naar zijn broer wijzen 😉

Pas veel later, dan in eerste instantie gepland, verscheen er weer een subtiele foto op Facebook. In de eerste plaats omdat we heel veel zekerheid wilden hebben dat alles goed ging tijdens deze derde zwangerschap. En in de tweede plaats omdat ons monster niet echt wilde meewerken om “mooi” op de foto te staan.

Hoe verliep de aankondiging bij jullie? Op Pinterest kan je heel veel “originele” manieren terugvinden, maar ondertussen heb ik veel van die aankondigingen al zo vaak voorbij zien komen dat de originaliteit er ondertussen wel al vanaf is.

Sorry, ik heb gewoon al te veel schoentjes gezien! Maar gelukkig doet dat niets af aan de inhoud van de boodschap 🙂

PS: Ook al gemerkt dat al het verklap-werk zonder sociale media is gebeurd? Wie durft er te beweren dat de mensen tegenwoordig minder echte gesprekken voeren?!

x Rose x

 

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!