Moederschap,  Vertelsels

Worden jongens met speelgoedpistooltjes moordenaars?

Pief, paf, poef… Jij bent de boef

Ik hoor het steeds vaker, ouders (en dan vooral de mama’s) willen niet dat hun kinderen met pistolen en geweertjes spelen. Sommigen verbieden het zelfs maar klagen dan dat hun kinderen hun fantasie gebruiken en met een meetlat of stokje “schieten”.

‘Geweren zijn gevaarlijk, daar worden mensen mee gedood, punt.’

Zullen we dan ook maar direct de speelgoedmessen uit de speelgoed-keukensets halen? Want met messen worden er ook aardig wat mensen gedood. En de auto’s vervangen door fietsen? Auto’s dienen tegenwoordig ook om aanslagen te plegen. Knuffelberen door konijnen? Want beren zijn ook niet zo ongevaarlijk. Geen haar op mijn hoofd dat denkt dat mijn kind ooit vriendjes zal worden met een beer...

Waterpistooltjes mogen ook niet. Dus ook geen waterballonnen. (Als waterpistooltjes op vuurwapens lijken, dan zie ik het verband tussen waterballonnen en bommen en granaten).

Ik vind speelgoedzwaarden persoonlijk gevaarlijker, want daar slaan ze echt mee. Gelukkig heb je ook van die rubberen en piepschuimen varianten, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat zwaarden bedoeld zijn om mensen pijn/dood te doen. Net zoals geweren…

Dus kinderen mogen geen piraatje, soldaatje of ridder meer spelen? Je kan geen boeven vangen als niemand de boef mag spelen.

‘Gewelddadige videospelletjes creëren moordenaars’

Waar zijn dan de Farmville-boeren?

Ik moet zeggen, ik heb mijn portie 007 wel op de Nintendo64 gespeeld, maar ik durf zelfs geen vlieg kwaad te doen. Zelfs spinnen vliegen met schoendoos en al door het raam (hoewel die schoendoos eerder per ongeluk meevloog).

Maar waarom stoppen bij gewelddadige spellen? Vergeet vooral de racespellen niet, want welk kind krijgt later ooit de mogelijkheid om later echt te racen op een circuit? In het dagelijkse leven zal dit niet mogelijk zijn, dus we willen ook geen snelheidsduivels creëren met die spelletjes!

Schietspel, racespel, videospel,… lees ik daar nu overal “SPEL“?

Over revolvers, geweren en pistolen

Wat (vuur)wapens betreft, zouden deze enkel bestaan om andere mensen pijn te doen?

Er bestaat zoiets als sportschutters…

Het gaat niet om zelfverdediging (de wapens liggen in een kluis met zoveel verschillende sleutels dat je nooit “op tijd” bent om ook maar iets te ondernemen wanneer je jezelf zou willen verdedigen… maar dat terzijde)

Nee, het gaat gewoon om de sport, net zoals golf, voetbal of honkbal.
En zeg nu niet ‘Wat heb je daaraan’, want wat heb je nu in godsnaam aan voetbal? Misschien een betere conditie, maar dat is niet zo bij alle sporten natuurlijk. Ik denk niet dat je met golf zo een ongelooflijke goede conditie zal krijgen (pas op, ik kan het mishebben want ik ben natuurlijk allesbehalve een golfer).

“Maar met een wapen kan je iemand vermoorden.”

Hoor ik je denken. Met een honkbalknuppel niet of wat? Dat laatste lijkt me trouwens gemakkelijker want als ik kijk naar enkele sportschutters die hun schietschijf niet eens kunnen raken, dan denk ik dat je wel veilig bent 😉 Aan een wapen kom je trouwens ook niet zo snel. Gelukkig maar.

Maar om er nu ook voor te zorgen dat kinderen niet gemakkelijk aan speelgoedpistooltjes komen, vind ik een beetje belachelijk. Laat een kind toch kind zijn. Ze “schieten” enkel op de slechterikken en de goeie winnen altijd. Laat dat een les zijn voor het leven 😉

Mijn zoontjes mogen met speelgoedpistooltjes spelen, ze mogen met speelgoedautootjes racen en ze mogen knuffelberen aaien! Wat zeg ik, ze mogen zelfs met hun knuffelkrokodil gaan slapen.
(Eigenlijk heeft mijn jongste zoon een knuffelkonijn, maar dat klinkt niet zo stoer ;))

°Rose ruimt de speelkamer op en vraagt zich af of ze toch niet wat speelgoed moet gaan verbieden, anders wordt de speelkamer te klein°

x Rose x

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d