Vertelsels

Gezond eten of overdrijven?

Quinoa, havermout, soja? Anyone?

Als je ons een beetje volgt op instagram, dan kan je wel raden dat we ons best doen om gezond te eten en te drinken. Ik schreef “ons best doen” dus niet alles is healthy! 😉
Buiten foto’s maken van onze havermout, smoothie’s en andere maaltijden zijn we er ook echt mee bezig. Dit is mijn standpunt 🙂

Beginnend bij het ontbijt:
Ik heb lang ontbeten met havermout en honing, eventueel vergezeld met wat zaadjes die ik in een ik-ga-gezonder-leven-bui had gekocht. Gemerkt dat het in de verleden tijd is geschreven? Juist… Als ik op mijn gemak kan ontbijten dan neem ik nog wel eens een havermoutpapje. Maar meestal zijn het dus gewoon weer boterhammen.

We hebben ook een tijdje geprobeerd om smoothie’s te maken als ontbijt. Smoothies met magere yoghurt of ongezoet cranberry sap als basis, geen ongezond fruitsap! (Of toch niet altijd) Maar… goede variatie van ingrediënten = te veel smoothie | genoeg smoothie = te weinig variatie van ingrediënten. Aaah!! Hoe doen die fitnessmensen dat toch? En daarbij, groenten- en vruchtensappen bestaan vooral uit vocht en suikers. Vezels zitten er vaak niet meer in… Je dagelijkse portie groenten en fruit kan je dus niet vervangen door een smoothie!

An apple a day keeps the doctor away, if you throw it hard enough! Haha! Qua fruit gaat het bij ons met ups en downs, het ene moment neem ik elke dag een stuk fruit mee naar het werk, de andere keer neem ik genoegen met een yoghurtje. Het monstertje krijgt wel elke dag zijn stukken fruit binnen en hij eet ze allemaal! Maar naar het einde toe neemt hij dat fruit-gooien veel te serieus… Tijdens zo’n vieruurtje maak ik dan ook altijd gebruik om een paar stukjes van hem af te snoepen, want ik weet dat ik het anders weer vergeet.

Genoeg drinken is nog zo’n aandachtspunt voor mezelf. Volgens mij heb ik geen dorstreflex… Is that even a word? Ik probeer mezelf eraan te herinneren om genoeg te drinken door mijn waterinfuser de hele tijd mee te slepen, dan kan ik het niet vergeten. Yeah right… Gelukkig heeft ons monstertje daar geen last van, hij meldt zich wel en dat bekertje water is in no-time leeg!

Voor de overige maaltijden proberen we altijd zoveel mogelijk verse producten te gebruiken. Het is wel niet zo dat alles vers is! Ik ben niet vies van een blikje tomatenpuree of diepvrieszalm! Van instant-aardappelpuree dan weer wel… Jakkes!

De quinoa [Kienoowa? Kwienoja? Kienwa?] die een tijd enorm populair is geweest kan mij niet bekoren (en ik heb nog een hele voorraad staan!), dan heb ik liever wat ebly (tarwekorrels) of bulgur.
Ook de bonen die terug aan hun opmars zijn begonnen zijn niet welkom. Qua smaak wel, maar qua maagklachten niet! Wist je trouwens dat soja ook familie is van de boon (sojaboon)? Ik nu wel… Idem voor linzen en kikkererwten. Dan wil je al eens gezond doen. *snif*

Love is homemade…

Ik kan er wel van genieten om een huisbereide maaltijd op tafel te zetten! Maar ik kan ook genieten van ons wekelijks bezoekje aan de frituur 🙂 Kookinspiratie haal ik meestal uit reclameboekjes en gratis receptenboekjes van de supermarkt. Wat doenbaar en lekker lijkt scheur ik eruit, de rest gaat bij het oud papier en als het gerecht meevalt dan schrijf ik het op in mijn receptenboek.

Proberen jullie ook op je eten te letten? En dan niet persé om af te vallen, maar gewoon om gezonder te leven.

x Rose x

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d