Vertelsels

Voor wie blog jij eigenlijk?

Waarom we stiekem allemaal dromen van gratis spulletjes…

Nu ik zelf al enkele maanden zelf blog zit ik natuurlijk ook meer en meer tussen anderen hun blogs te gluren. Interesse, nieuwsgierigheid, … genoeg redenen om verschillende blogs eens een bezoekje te brengen. Maar wat me dan vooral wel eens opvalt is dat er zo veeeeeeel blogs bestaan! Ik zit in verschillende Facebook groepen en op Bloglovin’ en je wordt er echt mee om de oren geslagen met al die blogs. Nederlandstalig, anderstalig, fashion, mode, mama’s, food, travel, … Noem maar op!!! En dan vraag ik mezelf toch wel vaker af: hoe lang zijn ze bezig/houden ze het vol… En voor wie doen ze het?

 

En dan vraag ik me ook wel eens af… Wie doet het voor zichzelf en wie wil er iets uithalen? En dan bedoel ik… iets aan verdienen. Want om eerlijk te zijn zou ik het echt geweldig vinden als ik ook elke dag gratis goodies in de brievenbus zou zien vallen. Een handtas hier, wat make up daar, nog een uitnodiging hier en nog wat spulletjes daar! Klinkt goed! Maar als ik dan nu echt goed nadenk over het doel erachter, dan besef ik toch echt dat ik het doe als uitlaatklep √©n als “mental support” voor anderen. ūüôā

Maar natuurlijk is er een klein stemmetje, diep vanbinnen, wat stiekem roept: ” wordt beautyblogster, dan krijg je leuke make-up enzo” hahahahah.

Trouwens, ik moet ook eerlijk toegeven dat als ik op Instagram zit rond te scrollen dat het dan toch de mooie foto’s van knappe deernes zijn, met in de ene hand een kop koffie en in de andere hand de Vogue of die ene geweldige handtas van Celine, die mijn aandacht trekken. Geef me daar bovenop nog een aantal perfecte flatlays , een kom chiapudding met bosbessen en granola en ik ben jaloers. Yips. Ik, Alice, ben eigenlijk jaloers op al die leuke blogs. En ik denk dan misschien toch wel eens vaker: was ik maar zo een blogster.

 

En dan moet je weten dat mijn ultieme droom, toen ik 5 maanden geleden begon met bloggen,  een uitnodiging voor een evenement of een gratis product zou zijn.  En als ik daar nu aan denk moet ik eens hartelijk lachen. Want ten eerste ben ik nu al blij als ik iemand heb kunnen boeien met mijn artikels en ten tweede besef ik maar al te goed hoeveel werk en tijd er in kruipt en dat ik daar, zonder richting burn-out te stevenen, niet voor geschikt ben.

Want geef nu eerlijk toe. Als ik ’s ochtends een “lekkere” kom chiapudding moet maken om er vervolgens een flatlay rond te verzinnen √©n er de perfecte foto van moet maken, wel… dan ben ik √©n te laat op het werk √©n dan zijn mijn Bubbel en mijn kleine Spruit al lang aan het brullen voor cornflakes ¬†(geef de kereltjes eens ongelijk. Yum! Cornflakes! Suiker! Nomnomnom)

 

En natuurlijk kan je ook al die foto’s in het weekend of ’s avonds maken. Maar wat is er dan nog echt aan je Blog? ¬†Nope, ¬†ik zou niet achter mezelf staan als ik alles zou faken. Ik, mama Alice, suck in time management dus ik ga niemand voorliegen. Ik ben al blij dat ik tegenwoordig alles netjes ’s avonds voorbereid.

Moet ik dan misschien wat Beauty artikels schrijven? ¬†Geef toe, gratis make up in de brievenbus klinkt aanlokkelijk. En het leuke is: ik heb ook heel veel make up en verzorgingsproducten. Buiten een enorme koopdrang heb ik een vriendin die in een parfumerie werkt en die geeft me wel vaker leuke producten. ¬†Dus qua materiaal zitten we snor. Maar dan… De uitvoering… euhm… Wel, eigenlijk ben ik al blij dat ik mijn eyeliner en mijn foundation vlot krijg aangebracht. ¬†En ik heb ook wel een contouring kit en een beautyblender (inclusief dupes) in huis. Maar ik bak er niets van! Dus ik vertrek, elke dag, met min of meer dezelfde look. Als ik al experimenteer is het voor een avondje uit en dan is het nog verre van spectaculair.

Laten we daar bovenop nog even vermelden dat ik mijn eigen stem niet kan aanhoren en dat ik sowieso mezelf dus niet geschikt vind om me op YouTube te etaleren.

 

Wat zou ik dan nog kunnen bloggen om mee in dat glamoureuze gewilde blogwereldje te stappen?

Ofcourse!  Fashion! !! Wie wil er nu geen gratis kleren, een nieuwe handtas of een ticket frontrow? ?

Maar dan denk ik aan mijn kleerkast… En aan mijn dagelijkse struggle om outfits te combineren in zo weinig mogelijk tijd die ook nog eens geschikt zijn om mee op de fiets te kunnen om mee te werken en om een kind mee te kunnen dragen. Lees: skip alle hoge hakken, strakke dingen en lichte kleuren (vlekken-alert).

Nein, ¬†das kann ich auch nicht. Want ¬†hoe graag ik ook winkel. En hoe dol ik ook ben op hoge hakken, getailleerde kleding en soepele frisse stofjes, … dat is in mijn wereld helaas niet de realiteit. Dus ik zou liegen als ik jullie allemaal weekend outfits voorschotel en doe alsof ik er door de week mee rondhuppel met kleine spruit erbij. Ik ben al blij dat ik met mijn Essentials niet in de fleece beland ben. Hahaha.

 

Oooooh!! Nog een idee!!! Ik woonde in Brussel en ik woon nu in Antwerpen én ik heb familie in Limburg.  Misschien moet ik maar over alle leuke shop en koffie adresjes bloggen. .. Ja!  Ik ken er wel een paar leuke. En het lijkt me geweldig om er nog meer te ontdekken. Misschien kan ik wel gewoon die perfecte granola ergens in een leuk zaakje gaan eten! Yes!!!

Oei…maar wacht even.. dat kost heel veel geld. En dan moet ik iemand extra meenemen voor de foto’s te maken. ¬†Mijn man dan. Hmm. ¬†Dan moet mijn Spruitje en de Bubbel ook mee. Kunnen die zo lang stilzitten? Kan je verwachten dat zij het ok√© vinden dat de pannenkoeken koud worden ¬†omdat jij een perfecte foto nodig hebt? ¬†En wat kost dat wel niet allemaal… lunch voor vier. Eten voor vier. Koffie voor vier. Nee… Dan liever slechte koffie in de binnenspeeltuin.

 

Ok√©, ¬†misschien dan reviews van verzorgingsproducten. Ah yes. Ik heb al duizend serums, ¬†maskers, cr√®mes en micellaire watertjes getest. En ik heb een Clarisonic in huis. ¬†Gooi daar bovenop nog de Scholl Velvet Smooth voetenvijl en ik heb genoeg munitie om iets mee op te bouwen. Maar dan zou ik het stom vinden om zelf de resultaten niet te laten zien… Dus dan moet ik van de voor- en na foto’s publiceren, of filmpjes, … En bon, uiteindelijk heeft iedereen een ander huidtype. Dus dat is dan ook niet echt de moeite. Of wel?

Urgh… Ik ga wel gewoon verder met mijn gedachtengangen en meningen en theori√ęen in grappige blogposts te proppen. Dat in combinatie met wat snippers van alle bovenstaande categorie√ęn…

 

Uiteindelijk doe ik het toch voor mezelf. Niet?

 

¬įAlice loopt nog een keer naar de brievenbus… NIKS… Helemaal NIKS¬į

 

ūüėČ

 

x A x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorie√ęn, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

3 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!