Reviews

Sam, the lamb #review van een slaapwekker

Zazu Sam3Als uitslapen onbestaand is geworden… slaapwekker to the rescue!

Structuur…

Uitslapen…

Rust…

 

Zijn het voor jou allemaal woorden die je nooit meer gebruikt behalve in je dromen? Ben je vergeten hoe je “uitslapen” moet spellen? Wel, dan is er nog hoop!

Maak kennis met Sam, the lamb

 

Sam is een slaapwekker in de vorm van een leuk schaapje. En het principe is eigenlijk simpel.

‘s Avonds druk je op een knopje (een aantal knopjes om meer precies te zijn haha) en dan gaat Sam slapen. Hij sluit zijn oogjes met al dan niet een nachtlampje. En hoppa, je kindje weet dat het slaaptijd is. Zo ver nog niets revolutionairs. Het feit dat je je kiddo in bed stopt en het licht uitdoet zou ook al voldoende moeten zijn om je kind te laten beseffen dat het slaaptijd is. Verwacht hier dus niets revolutionairs!! Als je problemen hebt met je kind in bed te leggen zal Sam je niet redden…

 

Maar… als jij ‘s ochtends elke keer weer door een blije bubbel gewekt wordt op de meest onchristelijke uren, dàn is Sam er to the rescue!

 

Want, wat gebeurt er nu allemaal nadat je de deur achter je dichttrekt? Wel, eerst helemaal niets, alle, dat hoop ik toch voor jou. Je kindje gaat lekker slapen en jij gaat lekker van je avond genieten…

Vervolgens kruip je lekker in bed…

 

En dan?

 

Wel… dan begint The Magic… Sam gaat namelijk op een door jou ingesteld tijdstip al een lichtje laten branden. Subtiel… Dit gebeurt een halfuur voor de eigenlijke “opstaan-tijd”. Bij ons is dat om 7u00. Op dat moment staan er ook 12 sterretjes op zijn scherm, die een voor een verdwijnen. Zo heeft je kind houvast als hij al wakker is.

Op de ingestelde “opstaan-tijd” (bij ons 7u30) gaan de oogjes van Sam open en zal hij zijn scherm lichtblauw oplichten. En dan mag je kind opstaan en jou (al dan niet) komen wakker maken.

 

Klinkt geweldig toch?

 

Maar is het dat ook??

 

Wel! Ik heb het getest, dankzij Zazu, die zo lief waren me een Sammetje te laten adopteren, heb ik de slaapwekker ondertussen ruim twee weken getest.

 

Snapte mijn bubbel het systeem? 

Ja! Ik maakte me eerst zorgen met die drie verschillende kleuren en dan nog die sterretjes en dat halfuur op voorhand gedoe… Maar blijkbaar is dit erg intuïtief en heeft je kind er echt wat aan dat hij een halfuur op voorhand al aangeeft dat het bijna zo ver is. Dat maakt het wachten draaglijker mocht je kleintje toch al wakker zijn! En zodra de oogjes opengaan is het duidelijk natuurlijk.

 

Respecteerde hij Sam The Lamb?

Ja! Voor hem was het gewoon duidelijk. Oogjes toe is niet opstaan. Punt. Geen discussie. Het ging zelfs zo ver dat ik op maandag de “laten we eens lekker uitslapen en de tijd wat later instellen” tijd nog had staan en dat om 7u30 de oogjes nog toe waren en dat mijn bubbel weigerde op te staan! “neeeeeee baba”, riep hij, “Sam is nog niet wakker. Ik moet nog slapen”.  Die dag kwam mijn man te laat op school. °oops°

 

Is het handig in gebruik? 

Wel, euhm, dat vind ik een moeilijke. Ik vind de instellingen niet heel erg logisch, dus ik heb er wel de gebruiksaanwijzing bij moeten nemen en soms krijg ik hem niet ontgrendeld. Maar dat went wel denk ik dan. Hèhè.

 

Zou ik hem aanraden?

Ja! Ik hou van structuur en ik vind het gewoon een handige houvast. Vroeger sprak ik over “als het licht is mag je opstaan”, maar met onze zomers en winters is dit verwarrend en stond de bubbel in de zomer om 4u ‘s nachts al naast me!

 

Voor welke leeftijd is het eigenlijk te gebruiken?

Vanaf een jaar of twee en een half denk ik dat je het wel goed krijgt uitgelegd. Daarna kan je hem makkelijk jaren blijven gebruiken.

 

Zijn er nog extra handige opties ofzo?

Je kan hem ook gebruiken als nachtlampje en je kan een wekgeluid instellen. Hij werkt zowel op batterijen als op netvoeding. Hij bestaat in meerdere kleuren en je kan hem zowat overal aankopen. #handig

 

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

2 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: