Reviews

Op stap met kids: Comics Station Antwerpen… Yay or nay? #review

Hèt indoorpretpark in Antwerpen Centraal voor de hele familie

P1010067.JPG

Wij gingen naar ComicsStation en geven graag onze mening.

Zoals elk weekend probeer ik tenminste één leuk uitje te plannen voor de kids. Waar ik vroeger zo weinig mogelijk huiselijke dingen deed en zo veel mogelijk uitging probeer ik nu zoveel mogelijk met de kids te doen en toch nog tijd over te houden om dat huishouden te doen.

Zo ook afgelopen zaterdag… Ik wilde er al langer naar toe en met het mindere weer leek het me ideaal om eens wat tijd te spenderen onder de grond. Een klein zoektochtje op Groupon leerde me dat de tickets voor Comics Station gelukkig goedkoper konden. Even printen en hopsakee! Op naar Antwerpen Centraal!

Wie neem je mee?

Mezelf, ofcourse, de Bubbel en de Spruit. De Husband werkt op zaterdag, dus die kon niet mee en gezien de hogere inkomprijzen was ik hier niet rouwig om. Je betaalt namelijk vanaf 3 jaar al minstens 19,50€ per persoon

Eerste indruk?

Het was even zoeken om de ingang te vinden, zeker als je niet bekend bent in Antwerpen Centraal, maar er stonden gelukkig al snel wegwijzers in het station die ons naar Comics Station leidden. Daar aangekomen konden we vlot naar beneden, naar de ingang, waar we al meteen werden begroet door twee smurfen!! Dat werd natuurlijk gesmaakt door Bubbel!

De attracties?

Volgens het plannetje zijn er 17 attracties of zones te vinden in Comics Station. In de app praten ze over 50 avonturen te beleven… Geen idee wat ze hiermee bedoelen…

De attracties zijn trouwens verdeeld over vier verdiepingen. Dit heeft voor- en nadelen. Helemaal bovenin zit de ingang, de shop en het restaurant. In dat restaurant ben ik enkel even geweest om het flesje van de kleine Spruit op te warmen, dus over het eten kan ik niet oordelen.

Vervolgens heb je drie verdiepen die allemaal hun thema’s hebben. Om van de ene verdieping naar de andere te gaan zijn er liften voorzien (gelukkig) en er zijn trappen. Op die manier geraak je vlot op elk verdiep, ook als je een buggy bij hebt. Nadeel is wel dat er enorm veel kinderen met die liften zitten te spelen en dat je wel eens lang moet wachten.

De attracties zelf variëren tussen simpele spelletjes op grote computerschermen tot leuke doe-dingen zoals de Smurfen redden met een magische tak of Lucky Luke helpen de Daltons te vangen door te schieten met een geweer. Heel leuk bedacht allemaal en natuurlijk fijn aangekleed in de verschillende stripfiguren.

Gezinsvriendelijk?

Als je met kinderen komt die “hun plan kunnen trekken” kan je hier best een paar uurtjes een leuke tijd beleven. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat veel ouders hier dan ook eerder “misbruik” in plaats van “gebruik” van maken en hun kinderen er alleen op uit sturen terwijl zij ergens een drankje en een hapje nuttigen in plaats van zelf fijn mee te doen. Dus je beslist zelf als je het gezinsvriendelijk of kindvriendelijk maakt en al dan niet meedoet in de attracties.

Maar…

Er is een grote MAAR aan het hele verhaal. Het is absoluut niet buggy/baby/vriendelijk. Ja, er zijn liften en verschoontafels in de toiletten. Maar de attracties zelf zijn niet baby-vriendelijk. Je moet overal aanschuiven tussen smalle hekjes waar geen enkele buggy tussenpast. De enige oplossing die je hebt is je baby op de arm te houden, maar als je dan een kwartiertje per attractie moet aanschuiven, dan zit je gegarandeerd met spierpijn de dag erna. En ik spreek uit ervaring.

Je kan op dat moment overwegen om je kind alleen in zo een attractie te sturen, maar onder de 6 jaar dienen ze begeleid te zijn…

Spijtig genoeg werden wij erg teleurgesteld bij een bepaalde attractie waar we in wilden, waarbij we na een goed kwartier aanschuiven werden verteld dat ik de baby niet op schoot mocht houden en dat Bubbel (5 jaar) er niet alleen in mocht. De begeleider aan de Vliegende Bollen vertelde me erg laconiek  “dat ik de baby maar even aan iemand anders moest geven”. Ik was zo verbouwereerd dat ik enkel “pardon?” kon stamelen waarop de begeleider vroeg als ik geen man had? Ook daar kon ik enkel “pardon??” op antwoorden, maar nu een paar octaven hoger. “Heeft u dan geen familie”, vroeg hij me toen ik eindelijk kon antwoorden dat mijn man er niet bij was.

Comics Station 6
De vliegende Bollen in kwestie…

Blijkbaar moet je getrouwd zijn én je familie meenemen om een leuke dag in Comics Station te beleven.

Dit werd trouwens doorgegeven aan de klantendienst waarop ik een nogal vage mail terugkreeg:

Comics Station 1

Moraal van het verhaal?

Ik ga de Husband nog eens terugsturen met Bubbel, zonder mij en ons klein Spruitje, in de hoop dat onze Bubbel dan eindelijk in de Vliegende Bollen kan.

Gaan we nadien hier nog eens naar toe? Ik betwijfel het… Sorry. Computerschermen met spelletjes erop heb ik thuis ook en voor een binnenspeeltuin kan ik op tig andere plaatsen terecht. En voor die langste indoor glijbaan moeten we ook niet terug want daar was Spruitje ook nog te klein voor, ondanks dat hij 1m17 is en net 5 jaar is geworden. Dan liever de buitenlucht in en genieten van ons abonnement in de zoo!

° Alice heft Bubbel op en zoeft met hem door de huiskamer… Hier komen de Vliegende Bollennnnnnnn °

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!