Vertelsels

Een babyshower voor mannen?!

Als mannen met te veel eer willen gaan lopen

Eén van mijn vriendinnen houdt binnenkort een babyshower. Je weet wel, een onderonsje onder vriendinnen voordat de toekomstige mama zich geen leven meer kan inbeelden zonder haar kleine spruit (of met voldoende slaap).

Er zijn voor- en tegenstanders van het hele babyshower gebeuren en ik snap beiden kanten. Maar even voor de duidelijkheid; ik ben vóór!

Met een uitnodiging in het verschiet (ik heb een Doodle ingevuld dus ik word zeker uitgenodigd, haha!) kon ik het niet laten om alvast eens wat rond te kijken op Pinterest.
En terwijl ik een beetje aan het kwijlen was bij het zien van al dat moois, kwam ik iets vreemds tegen:

Een babyshower voor mannen…

Foto’s van de babyshower voor het Monster

Voor de man dus. De persoon die zijn figuur en alle onderdelen daarvan behoudt

Ik snap natuurlijk wel dat niet enkel de mama verantwoordelijk is voor de komst van de baby. De papa had ook zijn duit uit in het zakje gedaan… Maar is het niet de mama die de baby draagt en er vervolgens uit moet persen?

Ik weet het niet maar volgens mij ervaart een papa niet zoveel zwangerschapskwaaltjes, buiten dan het samenleven met een op hormonen lopende echtgenote. Wat die zwangerschapskwaaltjes allemaal zijn hoef ik niet op te sommen, maar laat duidelijk zijn dat het er veel (kunnen) zijn…

Verdient een papa eigenlijk wel een feestje voor zijn “prestatie”?* (*dit zijnde voor een standaardzwangerschap)
Over prestatie gesproken, waarom wordt er bij een snelle, vlotte zwangerschap (m.a.w. conceptie) eigenlijk altijd gesproken van goed zaad? Is het niet logischer om te zeggen dat er een goed ei was? Voor een goed ei heb je maar één kans per cyclus terwijl dat zaad er met de miljoenen per keer uitkomt… I rest my case 😉

Sorry papa’s. En ventje, I love you. Maar geef toe. Het is toch eigenlijk wel de vrouw die een babyshower verdient. Zeker nadat ik jullie reacties op weeënsimulators heb gezien… Come on, er is niet eens iemand komen voelen hoeveel ontsluiting je hebt. . .

Wist je trouwens dat de babyshower afkomstig is uit India? Dus het is niet (puur) Amerikaans commerce! Het doel van de babyshower is het gelukwensen aan de zwangere en het aantonen dat de baby welkom is. Het mag een beetje gezien worden als een beloning voor de hele zwangerschap met al zijn ongemakken. Natuurlijk is de baby de kers op de taart, maar wanneer die meloen kers ten tonele komt, heeft de mama vaak geen tijd en/of goesting meer in een feestje.

Bovendien is een babyshower een goed moment om de babyuitzet aan te vullen met spullen die je nodig hebt voor als de baby er is, maar waarvoor je geen tijd zal hebben als de baby er eenmaal is. Forget about it, die eerste dagen kom je het huis niet uit. Laat staan dat je iets anders aandoet dan een pyjama.

Dus papa’s, waarom verdienen jullie ook alweer een babyshower?

°Rose’s ventje organiseert een filmavond voor de aanstaande papa, zonder taart maar mét whisky…°

x Rose x

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!