Vertelsels

De dag doorkomen met peuter en baby

Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar hoe andere mensen dingen doen. Hoe ze hun huis inrichten, hoe ze hun kinderen opvoeden, hoe ze hun eten klaarmaken,… noem maar op.

Niets is zo interessant als eens binnengluren in andermans leven.

Daarom zie ik het ook als een uitnodiging om even binnen te piepen wanneer je dicht aan de straat woont en je gordijnen niet dichtdoet. Oh, the things I’ve seen… Het is gewoon sterker dan mezelf.

Wat me ook sterk interesseert is hoe mensen de dag doorkomen. Iedereen deelt zijn 24u namelijk anders in.

Nu met twee kinderen in huis, ligt de eindbeslissing niet (altijd) in de handen van mijn man en mij.

Go with the flow! (Letterlijk bij borstvoeding) 

Momenteel heb ik nog bevalling-“verlof”. En zoals het bij verlof hoort, ga ik dus niet werken.

Hoezo druk, je zit toch de hele dag thuis?

Lekker vakantie, rusten, nietsdoen.

Was het niet dat er ‘bevalling’ voor het woordje ‘verlof’ staat en ik dus een baby in huis heb.

O ja, en ook nog een peuter van 2 jaar. Maar wat doe je dan de hele dag?!

Rise and Shine…

Nu ik niet hoef te gaan werken worden er ’s ochtends geen wekkers gezet. Hoewel dit vroeger synoniem stond voor uitslapen betekent dit tegenwoordig gewoon dat mijn wekker een ander geluid maakt:

“mamaaaaaa”.

De wekker is superschattig, maar niet zo precies. Er kan wel bijna met zekerheid worden gesteld dat ons tweejarig zoontje lekker lang blijft liggen als wij vroeg op moeten en (kan je het al raden) veel te vroeg wakker is wanneer we kunnen uitslapen.

Vandaag was de uitzondering op de regel. Halleluja!

Of zou het ermee te maken hebben dat hij vannacht enkele keren wakker was geworden?

En dan niet te vergeten dat ik nog een tweede wekkertje heb, maar dit is eerder een keukenwekkertje. Wanneer deze afgaat moet het eten klaar zijn.

De wekkers gaan alletwee nog niet synchroon dus het is soms gokken op welke wekker ik het eerste inga. Want als ik met de kleinste begin, zal de oudste niet rustig wachten tot ik mijn handen (en andere lichaamsdelen) vrij heb. Gelukkig kan mijn man meestal wel helpen met de grote wekker (tenzij hij de ochtend- of nachtdienst heeft).

Helpende handjes

Na het ontbijt is het potjestijd voor de oudste (de jongste doet zich content met een verse luier). Met het nodige applaus wordt elk drolletje verwelkomt, want zo hoort dat bij potjestraining. 

Zelfs mama haar prestaties of die van papa worden beloond met een applaus 😉

Met de nodige “voorzichtig!”-s, wordt de vaatwasser uitgeladen samen met het monster.

Ik weet het niet hoor, maar met een paar extra handen gaat dat net níet sneller…

Doorheen de dag probeer ik wat op te ruimen. Maar wanneer de oudste aanwezig is (de kleinste kan ik nog niet beschuldigen) is opruimen of poetsen net zoiets als je tanden poetsen met chocopasta…

de kleurpotloden worden maar al te graag uitgehaald, onderzetters zijn plots perfecte torenmakers, de autootjes proberen de keuken over te nemen en alle boekjes worden eens bekeken.

Ik vind speelgoed terug op de meest gekke plaatsen; Toy Story lijkt ineens geen fictie meer!

De mini besteld zijn eten overigens gewoon wanneer het hem uitkomt, his cry is my demand.

De klok lijkt ook zijn eigen leven te leiden en zo is het al snel tijd om aan het middageten te beginnen.

Wat de pot ook schaft, het monster helpt mee. Er wordt een stoel bij het vuur geschoven en ik probeer ogen op mijn rug te groeien. Kijken mag, aankomen niet!

Wanneer het monster genoeg krijgt van zijn ristrictie tot enkel kijken, mag hij de tafel dekken. Dat is ook gelijk de reden waarom er 3 kinderbordjes, 2 bekers en 2 onderzetters op tafel staan, de andere gezinsleden zorgen maar voor hun eigen servies…

Wanneer het eten klaar is, is het weer aan de mini. Mama die op haar kont zit om warm te eten, geen denken aan! Net nu wilt de mini ook eten. Na het eten vis ik een paar stukjes broccoli uit zijn haren, pluk ik wat rijstkorrels uit zijn nek en zo hebben de mini en mama tegelijk gegeten.

A nap is always a good idea

En dan °tromgeroffel° het MIDDAGDUTJE*! Anderhalf of 2 uurtjes ME-TIME!

Alhoewel, schrap die eerste twee lettertjes maar: TIME!

Tijd voor de wasmachine, het afruimen van de tafel, 3 zinnetjes van een blog-artikel en een (borst)voeding. Alleen tijdens dat laatste zet ik de televisie voor mezelf aan (de herhalingen van Paw Patrol ken ik nagenoeg van buiten).

*Ervaring heeft uitgewezen dat onze tweejarige spruit hier toch nog nood aan heeft (en niet enkel mama en papa).

Het vervolg van de dag is erg afhankelijk van het weer, maar de opties zijn enorm!

Het liefst van al brengt het monster zijn tijd buiten door. Dit geldt ook voor het vieruurtje, hetgeen onze hond wel interessant vindt 😉

Avondrituelen

Tegen 18u begint het monster een beetje ambetant te worden. Het lukt allemaal niet meer zo goed, hij struikelt letterlijk over zijn eigen voeten. En na een boterhammetje aan de keukentafel is het tijd voor melk en Paw Patrol.

Het heeft heel lang geduurd voordat ons monster enige interesse toonde voor de T.V., maar nu kijkt hij ’s avonds met veel plezier naar twee afleveringen van Paw Patrol. Hetgeen trouwens één van de enige kinderprogramma’s is waar ik geen kippenvel van krijg. Het is zelfs al gebeurd dat we het programma op pauze hebben gezet toen we het monster naar boven brachten en zelf verderkeken toen hij sliep. °Die hondjes zijn gewoon schattig!°

Good night, sleep tight

Nadat de hondjes op televisie zijn gaan slapen gaan we naar boven en na een stuk of 5 ‘Love you mama/papa’ (afhankelijk van wie er onder blijft) worden de tandjes gepoetst en de pyjama aangedaan.

Wanneer het hele huis rustig is (dit is héél letterlijk te nemen), is het tijd voor alles wat ons hartje begeert.

Zo hebben we gisterenavond deuren geverfd, hetgeen ook al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Want ja, dat is wat er tegenwoordig op mijn verlanglijstje staat: deuren verven, plinten zetten, kasten in elkaar draaien…
’s Avonds laat, wanneer de mini zich terug meldt, kruipen we in bed en geef ik de laatste voeding voor die dag. (Lees: dag, tijdens de nacht volgen er nog een paar!)

*Rose typt nog snel een paar laatste woordjes voordat de mini wakker wo-*

x Rose x

Nota: deze tekst is geschreven zonder rekening te houden met overvolle pampers

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d