Review,  Zwangerschap

Gratis spullen tijdens je zwangerschap (in België)

Gratis spullen tijdens je zwangerschap (in België) - de Roze Doos - Baby-Dump - BabyBoom - Kruidvat - Zeeman

Did someone say FREE STUFF? (opgelet: Spoilers!)

Gratis. Wie houdt er nu niet van dat woord? Tenminste als het om handige spulletjes gaat. Wanneer je in verwachting bent zal je er vast wel eens van gehoord hebben, zo niet dan ben je hier aan het juiste adres: De zwangerschapspakketten!

Het lijkt wel alsof ze in Nederland vrijgeviger zijn met de gratis pakketjes voor zwangeren. En ja, je hebt een adres in Nederland nodig alvorens je een pakketje kan aanvragen vanuit één van die vele winkels. Maar niet getreurd, in België hebben ze ook een aantal pakketjes! 

Ik heb er vijf kunnen vinden (“gepresenteerd” door mijn lieftallige assistent) 

  • Het Baby-Dump pakket
  • De Roze Doos
  • De Babyboom zakken
  • De tas van het Kruidvat
  • Het rompertje van de Zeeman

Voor wie nog nooit gehoord heeft van de Baby-Dump, dit is een grote babywinkel die voornamelijk te vinden is in Nederland maar die ook één vestiging heeft in België. Wanneer je een bonnetje invult met je gegevens en deze inlevert in de winkel, dan krijg je een gratis cadeaupakket. Je kan stellen dat je je gegevens inruilt voor wat gratis spulletjes, maar wat maakt die ene reclamefolder extra nu uit? Is de Baby-Dump van Nederland dichterbij dan die van België (zoals in mijn geval), dan is dit geen probleem want je kan ook als Belg een pakketje meekrijgen uit de Nederlandse winkel. Er is ook een webshop, maar om het cadeaupakket te ontvangen moet je fysiek aanwezig zijn en een bonnetje afgeven. Ben je het bonnetje thuis vergeten dan kan je het ook gewoon ter plekke invullen 🙂

Maar het pakket is echt wel de moeite waard! Je krijgt 2 bewaarbakjes, 2 tuitbekers, 3 lepeltjes, een fopspeen van Nuk, een rompertje, een (lelijk) knuffeltje, een kraslotje voor een slaappakket van Aerosleep en een cadeaukaart van 15 euro voor geboortekaartjes.


De Roze Doos die je als eerste kan ontvangen is in principe een paarse doos en waarschijnlijk ook wel de bekendste (er gaat geen babybeurs voorbij of je ziet ze staan!).

De Roze doos heeft 5 geschenkpakketten (tijdens de zwangerschap, bij de bevalling, eerste maanden, eerste verjaardag en eerste schoolherinneringen). Op de site van derozedoos.be kan je alle uitleg vinden over het afhalen van de dozen. In mijn geval wordt er niks bij de gynaecoloog uitgedeeld dus ben ik gewoon naar de apotheker gegaan. Normaal moet je daarvoor een bonnetje uitprinten maar als vaste (en veel te reguliere) klant was dit niet nodig 😉

De roze doos, die dus eigenlijk paars is, bevat: een potje Dermocrem, een fopspeen van Difrax, bodylotion van Zwitsal, een voedingsflesje van Avent, inlegkruisjes van Always, een Extra Voordeelkaart van het kruidvat (deze komt later nog van pas!), en heel veel papieren waaronder enkele kortingsbonnen voor vanalles en nog wat.
De geschenkpakketten van Babyboom zijn volgens mij iets minder bekend. Ik heb ze toch maar toevallig ontdekt. In totaal zijn er 7 geschenkpakketten waarvan je er 2 bij een deelnemende apotheek* kan afhalen, eentje kan je ontvangen bij de materniteit en de overige 4 zou je kunnen ontvangen bij het kinderdagverblijf. Maar hoe dat allemaal werkt is me nog steeds een raadsel. In elk geval, je kan er twee afhalen wanneer je met je dikke buik bij de apotheek binnenwaggelt. *Via de website kan je je postcode invoeren en dan krijg je een kaartje te zien met de mogelijke afhaalpunten. Hiervoor is een registratie niet persé nodig (maar misschien wel gemakkelijker).

De roze (prenatale) zak bevat enkele kortingsbonnen en wat informatie, een potje Dermocrem, Vochtige doekjes van Pampers en een flesje water van Chaudfontaine.

De groene (natale) zak bevat enkele luiers van Boni, een tube Baby Soft Creme van Nivea, een flesje Spa Reine, een tijdschrift van Goed Gevoel en een hele resem kortingsbonnen en -boekjes.

Ook bij het Kruidvat kan je een pakketje afhalen. Hiervoor moet je wel een Extra Voordeelkaart hebben (die kan je trouwens ook terugvinden in de Roze Doos!). Je logt je in, geeft aan dat je een kindje verwacht en ongeveer 2 maanden voor de uitgerekende datum krijg je een e-mail en kan je het pakketje afhalen. De uitleg kan je natuurlijk (uitgebreid) op de website terugvinden.

Het pakketje bestaat uit een boodschappentas, Kruidvat NewBorn luiers, wasgel, lotiondoekjes en een bijtspeeltje (dit laatste is veranderd naar een stickervel, volgens de website).

De Zeeman hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis, maar het is wel leuk om te weten; alle baby’s die in 2016 en 2017 geboren zijn krijgen een gratis rompertje. Hiervoor moet het kindje wel al geboren zijn dus dit is iets voor NA de zwangerschap. Om het rompertje aan te vragen, ga je naar de website van de Zeeman en vul je je gegevens in. Daarna krijg je een waardebon per email en met deze waardebon én een geboortebewijs (ik denk dat een geboortekaartje genoeg is) ga je naar de winkel. Misschien veel gedoe voor een rompertje van 2,49 euro, maar een gekregen paard kijkt men niet in de mond 😉

En dit waren de gratis spulletjes die je kan verzamelen tijdens je zwangerschap.

Mocht ik nog iets vergeten zijn; let me know! 😉

x Rose x

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d bloggers liken dit: