Moederschap

Gratis spullen tijdens je zwangerschap (in België)

Zei iemand GRATIS?

Opgelet: spoilers!

Gratis. Wie houdt er nu niet van dat woord? Tenminste, als het om handige spulletjes gaat.

Als je in verwachting bent zal je vast gemerkt hebben dat al die baby-spulletjes 10 keer kleiner zijn dan die voor een volwassen exemplaar, maar ook dat die spulletjes 10 keer duurder zijn…

Om de toekomstige ouders toch een extra steuntje te geven, zijn er de zwangerschapspakketten. Waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord, maar zo niet, dan ben je hier aan het juiste adres!

Die zwangerschapspakketten kan je aanvragen en zitten vol gratis* goodies en kortingsbonnen.

 *zie het als een ruilhandel van gegevens. Je e-mailadres voor een gratis speentje ;)

Het lijkt wel alsof ze in Nederland vrijgeviger zijn met de gratis pakketjes voor zwangeren. En ja, je hebt een adres in Nederland nodig alvorens je een pakketje kan aanvragen vanuit één van die vele winkels. Maar niet getreurd, in België hebben ze ook een aantal pakketjes! 

Ik heb er 4 kunnen vinden, hoewel dat aantal sinds mijn laatste zwangerschap (2018) wel eens veranderd kan zijn.

Give me the free stuff!

Gepresenteerd door mijn lieftallige assistent:

  • Het Baby-dump pakket
  • De Roze doos (ook in andere kleuren te vinden)
  • De Babyboom zakken
  • De Kruidvat tas

Bonus:

  • Het rompertje uit de Zeeman
  • De lepeltjes van de HiPP nieuwsbrief

Het Baby-dump pakket

Voor wie nog nooit gehoord heeft van de Baby-Dump; dit is een grote babywinkel die voornamelijk te vinden is in Nederland maar die ook één vestiging heeft in België.

Wanneer je een bonnetje invult met je gegevens en deze inlevert in de winkel, dan krijg je een gratis cadeaupakket.

Je kan stellen dat je je gegevens inruilt voor wat gratis spulletjes, maar wat maakt die ene reclamefolder extra nu uit? 

Is de Baby-Dump van Nederland dichterbij dan die van België (zoals in mijn geval), dan is dit geen probleem want je kan ook als Belg een pakketje meekrijgen uit de Nederlandse winkel. Er is ook een webshop, maar om het cadeaupakket te ontvangen moet je fysiek aanwezig zijn en een bonnetje afgeven.

Maar het pakket is echt wel de moeite waard! INHOUD: Je krijgt 2 bewaarbakjes, 2 tuitbekers, 3 lepeltjes, een fopspeen van Nuk, een rompertje, een (lelijk) knuffeltje, een kraslotje voor een slaappakket van Aerosleep en een cadeaukaart van 15 euro voor geboortekaartjes.

De Roze doos

De Roze Doos die je als eerste kan ontvangen is in principe een paarse doos en waarschijnlijk ook wel de bekendste (er gaat geen babybeurs voorbij of je ziet ze staan!).

In totaal heeft de Roze doos 5 geschenkpakketten (tijdens de zwangerschap, bij de bevalling, eerste maanden, eerste verjaardag en eerste schoolherinneringen). Op de site van derozedoos.be kan je alle uitleg vinden over het afhalen van de dozen.

In mijn geval wordt er niks bij de gynaecoloog uitgedeeld dus ben ik gewoon naar de apotheker gegaan. Normaal moet je daarvoor een bonnetje uitprinten maar als vaste (en veel te reguliere) klant was dit niet nodig 😉

INHOUD: De roze doos, die dus eigenlijk paars is, bevat: een potje Dermocrem, een fopspeen van Difrax, bodylotion van Zwitsal, een voedingsflesje van Avent, inlegkruisjes van Always, een Extra Voordeelkaart van het kruidvat (deze komt later nog van pas!), en heel veel papieren waaronder enkele kortingsbonnen voor vanalles en nog wat.

De BabyBoom zakken

De geschenkpakketten van Babyboom zijn volgens mij iets minder bekend. Ik heb ze toch maar toevallig ontdekt.

In totaal zijn er 7 geschenkpakketten waarvan je er 2 bij een deelnemende apotheek* kan afhalen, eentje kan je ontvangen bij de materniteit en de overige 4 zou je kunnen ontvangen bij het kinderdagverblijf. Maar hoe dat allemaal werkt is me nog steeds een raadsel.

In elk geval, je kan er twee afhalen wanneer je met je dikke buik bij de apotheek binnenwaggelt.

*Via de website kan je je postcode invoeren en dan krijg je een kaartje te zien met de mogelijke afhaalpunten.

INHOUD: De roze (prenatale) zak bevat enkele kortingsbonnen en wat informatie, een potje Dermocrem, vochtige doekjes van Pampers en een flesje water van Chaudfontaine.

De groene (natale) zak bevat enkele luiers van Boni, een tube Baby Soft Creme van Nivea, een flesje Spa Reine, een tijdschrift van Goed Gevoel en een hele resem kortingsbonnen en -boekjes.

De Kruidvat zak

Ook bij het Kruidvat kan je een pakketje afhalen. Hiervoor moet je wel een Extra Voordeelkaart hebben (die kan je trouwens ook terugvinden in de Roze Doos!). Je logt je in, geeft aan dat je een kindje verwacht en ongeveer 2 maanden voor de uitgerekende datum krijg je een e-mail en kan je het pakketje afhalen. De uitleg kan je natuurlijk (uitgebreid) op de website terugvinden.

INHOUD: Het pakketje bestaat uit een boodschappentas, Kruidvat NewBorn luiers, wasgel, lotiondoekjes en een bijtspeeltje (dit laatste is veranderd naar een stickervel, volgens de website).

Bonus Goodies

De Zeeman hoort eigenlijk niet in dit rijtje thuis, maar het is wel leuk om te weten; baby’s die tussen 2016 en 2020 geboren zijn krijgen een gratis rompertje. Hiervoor moet het kindje wel al geboren zijn dus dit is iets voor NA de zwangerschap.

Om het rompertje aan te vragen, ga je naar de website van de Zeeman en vul je je gegevens in. Daarna krijg je een waardebon per email en met deze waardebon én een geboortebewijs (ik denk dat een geboortekaartje genoeg is) ga je naar de winkel. Misschien veel gedoe voor een rompertje van 2,49 euro, maar een gekregen paard kijkt men niet in de mond 😉 De actie is ook maar 1 keer geldig per e-mailadres.

Een tweede bonus goodie die ik heb ontdekt, kan je ontvangen nadat je je registreert bij HiPP. Nadat je bent ingeschreven voor hun nieuwsbrief ontvang je namelijk twee lepeltjes in een handig opbergdoosje (dit kan natuurlijk ook weer veranderd zijn na 2018). Het zijn lange, smalle lepeltjes dus ze zijn super handig voor onderweg wanneer je sporadisch eens een potje babyvoeding gebruikt *ahum* 😉

Dit waren ze dan, de gratis spulletjes die je kan verzamelen tijdens je zwangerschap. En mocht er nog iets zijn dat ik vergeten ben, dan hoor ik het graag! Want die baby’s die zijn duur!

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!