Vertelsels

Weekendje Westende met kinderen

Ik ga naar Zee en ik neem mee… 1 baby, 1 peuter, 1/2 schoonbroer, 1 echtgenoot, Alice en Rose

Naar aanleiding van een bijna vervallen cadeaubon (iedereen weet hoe dat gaat) zijn we twee jaar geleden, samen met mijn schoonzus en neefje (aka Alice en de bubble), op vakantie geweest naar de zee. Omdat dat zo goed was meegevallen was de keuze, toen we er dit jaar eens tussenuit wilden, snel gemaakt: Tijd voor wat welverdiende en broodnodige “vitamine zee”!

Het vertrek

Onze brabbelende wekker werd rond half zeven wakker: Rise and grrmbbl… Het plan was om vroeg te vertrekken, maar de definitie van vroeg is erg afhankelijk per persoon in ons huis…
Awel, vroeg, veel vroeger dan gepland, beginnen we aan onze dag. Eerst naar de schoonouders om de hond om te ruilen voor Alice en de bubble, en dan begint de vakantie!

Alhoewel… Onze vroeg was blijkbaar ook te vroeg voor Alice. “Ik dacht dat jullie nog eerst zouden bellen!?” Whoops 🙂

Anyhow…

Roooaaaadtriiiip! (Het woord dat weerklinkt zodra Alice in onze auto zit. Every. Single. Time.)

Iets meer dan tweeëneenhalf uur en een stop aan de McDonald later, werden we geholpen door een zenuwachtige stagiair van de Zeester…
Het zou geen vakantie met mij zijn als er niet iets zou mislopen. Het zou geen vakantie met Alice zijn, als het hierdoor niet beter was dan gepland. Long story short: We kregen een upgrade! Ons duinenhuisje werd omgeruild met het veel grotere vissershuisje! Thank you, pink sparkling aura van Alice 🙂

Op onze eerste dag heb ik als volwassene langer in het speeltuig voor kinderen gezeten dan menig ander kind, hebben we onze bolderwagen* afgeladen vol gestouwd (inclusief kinderen) en hebben we ons geïnstalleerd in ons vissershuisje 🙂

*Mini-review:

Ik heb mijn wagen volgeladen vol met twee kleine kindjes, een handtas, een rugzakje, een reserve jas, een trui en een grote zak met strandspeelgoed en heeeeel veel boodschappen (inclusief pannenset waar we nog wat bonnen voor hadden)…

“Onze” bolderwagen is eigenlijk een geleende bolderwagen, maar iets in mij zegt dat wij er ook eentje gaan aanschaffen. De bolderwagen is van Coocarooc. En hij is:

 • gemakkelijk op te plooien
 • stevig
 • voorzien van een kinderzitgedeelte mét gordels
 • voorzien van een zonnekap en een regenhoes
 • gemakkelijk te besturen door het strand
 • heel wendbaar

We hebben hem letterlijk elke dag (mis)gebruikt! Here you go, positive review!

What did we do? – Enkele uitstaptips

Dinsdagochtend zijn we naar het strand geweest en hebben we zandkoekjes gemaakt en geproefd…
De weersvoorspelling was niet veel soeps, maar het zou België niet zijn als daar niets van klopte 🙂 We hebben prachtig weer gehad aan onze Belgische kust, niet het bakken-en-braden-heet-weer, maar een stralende zon en een lichte zeebries.

Het stedelijk Noordzee Aquarium Oostende dat we woensdag hebben bezocht was… Zielig. De drukke gang vol met aquaria die in de brochure wordt getoond is létterlijk de enige gang in het gebouw.

Gelegen in de voormalige garnaalmijn op de pittoreske Visserskaai, toont het Noordzeeaquarium de unieke fauna van de Noordzee met meer dan zestig soorten levende zeevissen, kreeftachtigen, weekdieren en zeeanemonen.

“levende”…

Goed, het hoeft natuurlijk niet groot te zijn om mooi te zijn… Maar (een beetje) onderhoud kan geen kwaad, al was het maar om de depressieve vissen wat op te vrolijken.

De pier in Oostende, dichtbij het treinstation en het aquarium, is ook de moeite om eens te bewandelen. Al was het maar om mooie foto’s te trekken, what did you expect?

De voorlaatste dag hebben we ons voor een laatste maal uitgeleefd op het prachtige strand van Westende. Maar waarschijnlijk is er na ons bezoek geen zand meer te vinden op het strand… Ik denk dat ik het hele strand heb teruggevonden in de pamper van ons monster, in mijn laarzen, in de tas van Alice en in de bolderwagen. Sand everywhere!

Tijdens onze wandeling naar Westende-Bad zijn we toevallig (ondanks het afschuimen van elke mogelijke website) een leuk speeltuintje tegengekomen. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar eerlijk gezegd ook voor de “volwassenen”. We hebben ons in elk geval goed geamuseerd 🙂


You say what?

Omdat gekke uitspraken altijd een lach op mijn gezicht toveren, hier enkele uitspraken tijdens onze vakantie aan zee:

 • Ik zet de kleine al in de WC – Bolderwagen
 • Wij bakken heel veel in olie, maar ook in vlees – Boter
 • Ik heb last van mijn parkeerplaatsen – Voeten
 • Heb jij het adres van pannenkoeken? – Recept
 • Ik moet zalm op mijn hoofd smeren – Zalf
 • We moeten de glazen nog omwisselen – Bonnen
 • Ik ben een springkasteelkonijnhaaidiertje – …

Wat doen jullie als je op vakantie bent aan Zee?

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

2 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d