Keukenavonturen

Hapklare havermout (overnight oats)

Please, may I have some more?

Havermout, je hebt voor- en tegenstanders. Ik eet het graag maar ik heb ‘s ochtends niet de tijd om op mijn gemak een pannetje op het vuur te zetten.

De microgolfvariant geniet, om verschillende redenen, niet zo mijn voorkeur. Ten eerste wordt het goedje al snel té warm in de microgolf, vind ik het een hel om de juiste melk-havermout-verhouding te vinden en ten derde, dat aangekoekte kommetje is zelfs voor menig vaatwasser een onmogelijke opgave.

Om de havermout “rauw” doorheen de melk of yoghurt te roeren is al helemaal niet smakelijk (naar mijn bescheiden mening).

Heel lang heb ik de havermout dan ook links laten liggen totdat ik op een dag een pak licht geroosterde amandelmelk met de Albert Heijn-bingo had “gewonnen”.  De melk gewoon opdrinken vond ik zonde (en niet zo lekker), en dus goot ik het over de havermout en zette ik het in de frigo.

Et voilà, de volgende ochtend kon ik opnieuw genieten van mijn havermout, zonder veel gedoe. Omwille van de zoete amandelmelk is verdere toevoeging van iets zoet niet nodig, dus ook geen honing geknoei meer. Hoe simpel is dat?!

Wil je nu ook een semi-gezond (want ja, zoet) ontbijt dat je gewoon uit de frigo moet halen? Tah Daaah 😉

Ingrediënten:

  • Havermout
  • Licht geroosterde amandelmelk

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bereiding

  • Neem een kom, pot of glas (iets doorzichtig is handig om te kunnen zien of de melk overal is geraakt) en vul dit naar believen met havermout.
  • Giet de amandelmelk erover en kijk goed dat de melk overal is geraakt. Ik heb het liefst dat de havermoutpap wat smeuïg is, dus ik maak dat er een extra laagje melk op de havermout ligt.
  • Zet het mengsel voor een nachtje in de frigo zodat de havermout goed kan wellen.
  • Haal je ontbijt kant-en-klaar uit de frigo, neem een lepel en laat het smaken!
  • Je kan natuurlijk ook wat fruit, rozijnen of yoghurt toevoegen (al was het maar voor Instagram) 😉

Afwasstatus:

  • Kom, pot of glas
  • Lepel

°Rose maakt een extra grote portie maar heeft de volgende ochtend nog niet voldoende omdat het monster plots ook “van dat” wilt°

x Rose x

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

2 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!