Reviews

Hello Trello!

Trello-3-1724061869-1525376336558.pngTo Do Lijstjes in luxe uitvoering! Maak kennis met Trello!

Ik weet niet hoe vaak ik hier vermeld dat ik dol ben op lijstjes. Nu ik er over nadenk doe ik dat dus erg erg erg vaak. Maar! Vandaag ga ik jullie iets leuks laten zien!

Ik wil jullie namelijk laten kennismaken met Trello!

En neen hoor, we zijn niet gesponsord. We zijn gewoon fan!

Maar wat is dat dan? Die Trello?

Trello is de gratis, flexibele, en visuele weg om alles met iedereen te organiseren.

Vergeet de eindeloze e-mailgesprekken, verouderde spreadsheets, niet meer plakkende plakbriefjes en onhandige managementsoftware voor je projecten. Met Trello kun je jouw volledige project in één oogopslag bekijken.

Eigenlijk zou ik nu al mijn blogartikel kunnen eindigen, want ze beschrijven het gewoon perfect!

Maar ik wil er toch nog een aantal dingen over kwijt.

Het basisprincipe is simpel. Je maakt borden, waarop je lijsten kan aanmaken, waarop je vervolgens kaarten kan vastzetten.

Je denkt nu vast “Eh?”

Ik gooi er even een prinsscreen in:

Trello-1.png

Dit is dus een voorbeeld van een bord. En zo kan je er dus meerdere maken. De kolommen die je ziet zijn de lijsten. En per lijst zitten er dus een aantal kaartjes.

Zo een kaartje kan bestaan uit een tekst, een checklist, een bijlage, een combo van alles, noem maar op!

Trello-2.png

Op het kaartje hierboven kan je zien dat er een checklist in staat. Maar zoals je aan de rechterkant kan zien zijn er nog veel meer opties.

Het leuke eraan is ook dat je alles kan verslepen, verplaatsen, kopiëren, afvinken en wissen. Daar bovenop kan je ook met meerdere mensen op borden werken.

Zo heb ik samen met Rose ook een bord, waarop we alle info over onze blog zetten.

Deze ga ik, gezien alle info die erop staat, hier niet delen. Maar als je er nu even bij stil staat, dan merk je dat er enorm veel potentieel in zit. Denk aan algemene lijstjes, websites die je wil onthouden, projecten waar je mee bezig bent, data die je met vriendinnen wil vastleggen, vakanties die je tot in de puntjes wil voorbereiden. Alles is mogelijk.

En niet alleen in je privé is Trello handig.

Ook op je werk kan het een pluspunt zijn. Ik deel op het werk bijvoorbeeld een aantal borden met mijn collega’s. Moet er iets gebeuren? Dan komt het in de To Do lijst (je kiest zelf ook de namen van je lijsten natuurlijk). Ik kan er mezelf of een collega aan toewijzen, en mocht het zo zijn dat ik iets afwerk waar een collega aan begonnen was, dan archiveer ik het kaartje en krijgt zij een melding.

De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos. Bij mij zit zelfs mijn hele voorbereiding van mijn Bullet Journal erin!

En nog zoiets leuks… de achtergronden kan je kiezen uit een gigantische waaier van foto’s die Trello zelf aanbiedt. Wil je liever bloemen of marshmellows of dieren op de achtergrond? Geen probleem! Er zijn duizenden mooie achtergronden.

Oh, en het beste moet nog komen…

Het bestaat namelijk zowel op een website als in een App!!! En het is GRATIS!!!

Jaaaaaaaaa! Dus vergeet Notities (sorry Apple) of Evernote of Notes of hoe het allemaal ook noemt.

Go Trello!!

° Alice maakt een lijst aan voor alle zaken die ze nog in orde moet brengen voor de vakantie °

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

4 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d