Reviews

Op stap met kids: Pairi Daiza… voor als het eens een mooie dag mag zijn!

We gaan op uitstap naar? Pairi Daiza!!!

20160418 Pari Daiza Lidl 13

Afgelopen woensdag zaten we dankzij Lidl in Pairi Daiza! Jaaaaaa, we waren uitgenodigd om de nieuwe babyproducten eens te bekijken. De blogpost hierover komt binnen een paar dagen online, als we alles deftig hebben kunnen testen. (Er was heel veel om te testen!! Dank je wel Lidl België!!)

 

Pairi Daiza, is het de moeite om er met je kroost naar toe te trekken?

Laten we eens schetsen hoe het er bij ons aan toe ging…

 

We rijden even naar Pairi Daiza…

Wel, dat moeten we toch even nuanceren… Mijn geschatte reistijd, vanuit Antwerpen, was 1u27 en die van Rose, vanuit Limburg, was ongeveer twee uur. Je beslist dus niet zomaar even last minute om naar daar te rijden want je verliest er best wat tijd aan… tenzij je in Wallonië woont ofzo hèhè. In ieder geval, we hadden beiden serieus wat file, maar we waren wel nog op tijd voor het Lidl event!

Moraal van het transport verhaal: wees voorbereid op files en neem iets mee voor onderweg!

 

Let’s get in!!

Een normale persoon maakt zich geen zorgen als hij bij de toegangspoortjes staat voor hij binnen wil… de man van Rose daarentegen wel. Er staan namelijk metaaldetectors!! En als je dan dat type bent wat altijd een zakmes op zak heeft, wel ja, dan kan ik alleen maar voor je hopen dat de auto niet te ver geparkeerd staat!! Hou er dus zeker rekening mee dat je niet met gekke zaken naar daar trekt!

Zelf vond ik het wel een fijn gevoel om te weten dat ze met je veiligheid inzitten!

 

La question du jambon Aka de hamvraag

Is het de moeite?

Ja!! Voor mij is het een absolute yay!!!

Maar laten we eerst nog even in detail gaan over “kids meenemen naar” alvorens ik het park bejubel.

Want ik wil terug… zonder kids!!! Je hoort me goed!! Ik vind het geweldig maar ik ga er niet meer terug naar toe met de kids, tot ze beiden minstens een jaar of vijf zijn.

 

Dus liever zonder kinderen dan maar?

Ja… ten eerste vind ik het zelf prijzig en ver, als je bedenkt dat ze het waarschijnlijk niet gaan onthouden… zoals Bubbel ooit zei na het bekijken van de film Inside Out: “bolletje weg!”

Ten tweede is er zoveel te zien in het park en dan vind ik kinderen onder de vijf gewoon te vertragend! Als je constant moet stoppen omdat er wel altijd iemand naar het toilet moet of iets moet eten of ergens op klimt of overal aan het water wil zitten dan krijg je natuurlijk maar weinig te zien…

Daarbovenop werd mijn Bubbel enthousiaster van de grote speeltuin die hij zag dan van de koalabeertjes die hij in de Zoo van Antwerpen ook al zag. Want ja, op dat vlak is hij nogal verwend. Er gaat geen maand voorbij of we hebben wel een aantal keren in de Zoo van Antwerpen rondgelopen… Een buffel of een olifant lijkt dan ineens de normaalste zaak van de wereld.

De schattige koala van dienst dacht waarschijnlijk: you don’t look? I don’t look!!

20160418-Pari-Daiza-Lidl-14.jpg

En aangezien het park in de zomer zeer druk bezocht wordt zijn er ook gedeeltes waarbij een buggy of bolderkar niet binnen mag/kan. Denk maar aan het aquarium en de boot. Op zich is het ook best logisch en vind ik persoonlijk dat teveel buggy’s en karren ook echt storend zijn. Ik bedoel, ik begrijpppppp dat je met een baby een buggy nodig hebt, maar voor andere mensen moet dit toch irritant zijn??

En ten derde… een baby in een buggy betekent ook een baby die wil eten om de 3 a 4 uur,  die ook nog eens verschoond moet worden en die wel eens vervelend kan doen.

Dus hoe schattig en fotogeniek ze ook zijn… Ik laat ze de volgende keer thuis.

 

Wil je toch met de kids?

Dan zal ik even voor je opsommen wat er wel handig is!

  • Op verschillende plaatsen in het park kan je iets eten. Hier zijn ook telkens microgolven aanwezig. Zelfs buiten soms! Dus je bent niet verplicht altijd in een restaurant te gaan zitten.
  • Ook de toiletten, inclusief verschoonplekjes voor baby’s, zijn op verschillende plaatsen te vinden.
  • De parking is gigantisch. Je kan er op je gemak parkeren en alles uitladen. Natuurlijk moet je dan wel ook nog tot aan de ingang stappen. 🙂
  • In het park zelf is bijna alles toegankelijk voor buggy’s, maar dus niet allesssss!

 

Maar is het dan ook leuker als een normale en gewone dierentuin?

Hier antwoord ik volmondig ja op! De dieren zitten er in heel leuke verblijven. Zo zitten de koala’s in een gebouw waar je in kan en waar je ze van dichtbij kan zien zitten zonder van dat dik glas er tussen. De apen zitten in een prachtige grot en er zijn zelfs apen die los buiten rondlopen, waar je zelfs gewoon tussenin kan wandelen.

20160418-Pari-Daiza-Lidl-13.jpg

Ook de giraffen zitten op een leuke locatie! Ik heb nog nooit een giraf van zo dichtbij geien. En alsof dat nog niet genoeg is bezit Pairi Daiza ook nog eens een collectie dieren die je op andere plaatsen niet zomaar tegenkomt. Zo hebben ze neushoorns, witte tijgers en panda’s (die we niet gezien hebben door tijdsgebrek… zucht… dé trots van Pairi Daiza, de panda’s… niet gezien.. schande)!!

De tuinen en alle decoratie errond zijn ook echt prachtig. Op sommige plaatsen waan je je in Thailand en op andere plaatsen zit je precies in Indonesia of Mexico! Check maar hoe leuk deze foto is van Rose met haar Mini!

20160418-Pari-Daiza-Lidl-8.jpg

Er is trouwens wel genoeg voorzien om eens goed te lachen!

Zie hier de ontdekking onder de diertjes en het leven als een schildpad!

20160418 Pari Daiza Lidl 2

Dus wat doen wij deze zomer?

Terug gaan naar Pairi Daiza maar dan zonder de kids! Sorry Bubbel. Sorry Spruit! Jullie zullen nog een paar jaar moeten wachten!!

20160418-Pari-Daiza-Lidl-12.jpg

En dan hoop ik dat we zonder kids sneller zijn dat de gemiddelde schildpad!!!

 

° Alice vraagt aan de girls wie er mee wil en de agenda’s worden naast elkaar gelegd!°

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d