Vertelsels

How to grow your blog in one month…

… en nog andere zaken die ik haat bij bloggers! #clickbaits

Als je begint te bloggen dan kom je negen kansen op tien ook terecht op andere mensen hun blog. Misschien raakte je geïnspireerd door andere bloggers, misschien dacht je het beter te kunnen doen, of misschien ging je pas vanaf je eigen blog ook eens lezen bij anderen om zaken bij te leren…

In ieder geval zijn er vast zowel zaken die je bijleerde als zaken waar je je mateloos aan ergerde.

Ik ga vandaag voor mijn ergernissen top tien!

1. Clickbaits

Ondanks dat ik hier nog nooit van gehoord had toen ik pas begon met bloggen is het nu een ergernis die mijn volledige Top 3 in beslag neemt. Ik kan er werkelijk van dood vallen. Hoe vaak ik in het begin klikte op artikels die in de titel zeiden dat ze tips zouden geven over bloggen, of over SEO, metatags, ad-words, of andere zaken. Ik leerde er werkelijk nooit iets uit!! Vaak kom je terecht op een lijst van andere blogs of sites die hetzelfde beloven. Die vervolgens weer een lijst met nog andere artikels en andere rommel tonen. Ik word er Koekeloeregek van! En eerlijk? Na al die tijd zit ik nog steeds te wachten/zoeken naar een boeiend en duidelijk artikel over Tips Om je Blog Te Verbeteren. Suggesties iemand?

En niet alleen over de technische dingen worden trouwens clickbaits gebruikt. Je ziet ook vaker artikels met super leuke of mooie of spannende titels, die vervolgens nul inhoud hebben. NOT OKAY.

Dus clickbaits? No thank you!!!!

4. Schrijffouten

Iedereen maakt wel eens een “erreur de frappe”. Je kent dat wel, zo heb je de meest genante waarin je schrijft: “Voor bijlagen, zie hier” en dan vergis je je omdat die toetsen net naast elkaar staan en dan schrijf je “Voor bijlagen, zie hoer”

Niet zo leuk natuurlijk. Maar dat vergeef ik iedereen… inclusief mezelf. Nalezen is ook trouwens iets wat je zelf niet kan. Je leest op één of andere manier toch altijd datgene wat je hoopt geschreven te hebben.

Maar wat ik bedoel met schrijffouten, dat zijn echt… schrijffouten… denk aan verkeerde vervoegingen, -dt fouten of nog erger: SMS taal

Ik zie regelmatig blogs die echt vol staan met rare zinnen en fouten!

5. Negatieve houding

Voor mij is een blog iets wat ik graag lees, iets wat me inspireert. Ik ben dan ook niet op zoek vol blogs met negatieve verhalen en oproepen tot medelijden. Geef me dan een echt verhaal, wat misschien ook negatief is, maar me tenminste dankbaarheid voor mijn eigen leven geeft. Natuurlijk is niet alles negatief, maar klagen en zagen en enkel schrijven om aandacht te wekken vind ik niet oké. Nog fijner zijn die mensen op die forums die zich alleen maar bezighouden met klagen en andere mensen ook nog eens slecht advies geven. Niet fijn!

 

6. Inhoudsloze artikels

Al ooit op een review geklikt van bepaalde artikels op een blog en dan vervolgens gemerkt dat er niet echt duidelijke feiten worden opgesomd waar je iets aan hebt, maar dat het eigenlijk een pagina vol wazige uitingen is.

Ook artikels waar je na het lezen van twee alinea’s al je aandacht er niet meer bij kan houden omdat het gewoon tien keer hetzelfde is en eigenlijk geen toegevoegde waarde heeft.

En misschien ga ik met deze ergernis een beetje kort door de bocht en hebben sommige lezers dat ook bij mijn artikels, maar ik heb het echt over de te korte of te wazige artikels…

7. Bloggen over een niche die je niet beheert 

Ik heb een grote bewondering voor Beauty Bloggers. Ik vind het geweldig wat ze kunnen en hoeveel variatie ze in hun looks kunnen brengen met make-up. Ik bak er werkelijk niets van! Verder dan een eyeliner streepje en mascara kom ik niet echt. Maar dan zie ik soms blog pagina’s van Beauty bloggers die vol staan met looks die ik niet eens zou willen proberen!
En als ze dan ook nog eens de hele tijd dezelfde looks, producten en foto-props gebruiken, wel, dan heb ik helemaal zo iets van: laat ook maar!

8. Jezelf beter voordoen dan je in werkelijkheid bent

Er zijn bloggers die een healthy lifestyle hebben, er zijn er die geweldige looks kunnen fabriceren met make up, er zijn er die geweldige kleren aanhebben, er zijn er die leuke dingen met kinderen doen de hele tijd, en er zijn er die doen alsof ze dit allemaal doen maar eigenlijk zowel jou als zichzelf een beetje voorliegen.

Fijn dat we allemaal ons best doen, fijn dat sommige mensen het leven leiden wat ze willen, dat kan ik alleen maar toejuichen. Maar doe jezelf niet rijker of beter voor dan iemand anders.

9. Zelf een leuk blogbericht hebben geschreven en er vervolgens geen foto voor hebben

Dit gebeurt mezelf zo vaak! Dan heb ik net dat ene artikel afgewerkt en dan bedenk ik me ineens:” wat voor foto zou ik er bij zetten?” en vervolgens blijft dat artikel maanden onafgewerkt in mijn drafts staan… °zucht°

10. Kritiek en haat naar anderen

Na zo een beetje mijn gal te hebben gespuwd wil ik toch even melden dat ik het niet oké vind om anderen af te kraken. We doen allemaal ons best, op onze eigen manier, en het is niet aan een ander om daarover te oordelen. Dat wil ik met dit artikel dus ook niet doen!

En commentaren posten bij anderen die niet aardig zijn is dus ook een No Go!

°Alice gat noog wet blogs lesen op Bloglovin’ terwijl ze een tutorrial opnemt van har eige meekuploek… Oooh, kiek doar! Een artikel over “How to grow your blog in one month” °klik°

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!