Creatief

Bosdiertjes, mijn all-time Pinterest-crush! #DIY

Alice & Rose in actie voor kinderkamerdecoratie part X

Bosdiertjes… Ze zijn echt mijn Design-Pinterest-Crush sinds jaren! Zo schattig!! Die vosjes, die eekhoorntjes, die paddestoelen en die hertjes. Ik heb minstens 10 bosdier-thema’s gepind als inspiratie. Maar ik vond het moeilijk om het ook effectief te lanceren in de kinderkamer. 

Ik had wel wat leuke lakens en er bestonden wel genoeg spulletjes om te kopen, maar op een of andere manier vond ik nooit dat design waarbij alle diertjes me aanspraken en wat ik niet tè commercieel of cliché vond…

En toen kwam de epiphany! 🙂  Waarom houden we de kamer niet lekker neutraal en maak ik zelf geen bosdiertjes-decoratie?? 

Actieplan nummer één

Mijn eerste plan was eigenlijk om van de witte rieten mand waar de knuffelberen inzitten een grote paddestoel te maken. De mand zelf zou de steel zijn, en ik moest enkel een soort van paddenstoelen-hoes maken voor de deksel… Rood-wit-stippel-stof gekocht… Veel nagedacht over de vulling, de bevestiging en de manier van in elkaar stikken omdat ie bol moest staan… 

Om dan uiteindelijk het idee af te voeren… (een Pinterest-vloek ofzo)

Actieplan nummer twee

Dan maar online heel leuke deco-wall-stickers gekocht met best leuke bosdiertjes… Maar waar plak je dat? En wat als we verhuizen? Ben ik ze dan kwijt?? En wat als ze niet goed plakken? De sticker-angst bekroop me elke keer weer. Wat als je ze tegen die ene muur plakt en dan beseft dat je daar de kast tegen wil zetten. En hang je ze laag tegen de grond of hoger?

Je voelde het al aankomen… ook dit plan werd niet uitgevoerd. De stickers staan ondertussen ergens in de kelder… En ondertussen weet ik nog steeds niet als ik ze wel wil plakken, want wat als ik ze dan beu ben en ze eraf haal en terug moet schilderen?? Verschrikkelijk … hahahaha

Actieplan nummer drie

Zelf de bosdiertjes schilderen!

Yesss! We have a winner… We maken ze gewoon zelf!! Niet alleen hebben we dan alles zelf onder controle, we kunnen ze ook terug weghalen als we ze beu zijn. Of verplaatsen. Yihaaaaaa!

Zo gezegd, zo gedaan:

  • Zoek inspiratie voor leuke bosdiertjes of verzin ze zelf, en teken deze in de grootte die je wil op patroonpapier (Als je s*ckt in tekenen kan je ze ook gewoon afdrukken en met een vergroter uittekenen.
  • Knip je diertjes uit en plak ze op dunne triplex plankjes.
  • Zaag het bosdiertje ruim uit. Verlies geen tijd of bloed, zweet en tranen aan het precisie-zagen. Ga gewoon voor een ruime “contour”. Aangezien triplex een dun materiaal is is zelfs een handzaagje of een klein decoupeerzaagje mogelijk om te gebruiken.
  • Have fun en schilder je diertjes! Kwakkelige lijnen zijn net leuk en zorgen voor een leuk effect!! Meng zelf de kleur die je wil en laat je creativiteit los. Acrylverf is zelf mijn topfavoriet. Koop een paar basiskleuren en je kan alles mengen wat je zelf wil. Zelf ben ik erg fan van het merk Amsterdam.
  • Drogen…
  • Als je wil kan je er nog een laagje vernis overheen strijken of spuiten (yip, vernis wordt ook in spuitbussen verkocht!)
  • Klaar!

Wil je ze ophangen? Dan kan je aan de achterkant een haakje plakken, of je kan er een gaatje inboren. Maar tegenwoordig kan je met die onzichtbare spijkers of plakstrips ook alles tegen de muur krijgen en zo een triplex plankje weegt nauwelijks iets.

Zo simpel is het!! En het resultaat is supercute! Je kan ze overal neerzetten en verplaatsen wanneer je maar wil. En mijn Bubbeltje vond het zelfs leuk om er mee te spelen!! 

En mocht ik binnenkort dat thema helemaal beu zijn, dan gooi ik ze gewoon op zolder tot ik ze weer leuk vind! Want daar dient een zolder toch voor? Zoiets als Tupperware, nee? “Just an excuse to throw away things later…”

x A x 

Wil je zelf aan de slag gaan als je “eens tijd hebt” en zet je ze graag op Pinterest? Gebruik dan onderstaande foto! Lekker makkelijk!

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!